12. JAN. 2017 KL. 00:00

Den bedste almene renovering kan score pris

renoverpris-2017.jpg

Renoverpris

Overalt i landet renoveres der boliger. For milliarder. Men hvem renoverer dem bedst og flottest? 

Igen i år er RENOVER-prisen på banen, og som noget særligt gives der i år en pris til den bedste almene renovering. Det er femte år, at RENOVER-prisen uddeles til et projekt, der fortjener anerkendelse og hæder, men første gang, at Jubilæumsprisen uddeles.

"I de almene renoveringsprojekter ser vi ofte eksempler på renoveringsløsninger, der er til gavn for hele branchen. Og det selvom almene renoveringsprojekter ofte er mere komplekse end andre, fordi det kræver et tættere samarbejde om vigtige beslutninger og løsninger mellem byggefolkene og beboerne,” siger Lars Axelsen, der er administrerende direktør i GI.

De nominerede projekter offentliggøres ultimo juni. Vinderne af både RENOVER prisen og Jubilæumsprisen kåres ved en prisfest den 28. august 2017.

Jubilæumsprisen er ligestillet med RENOVER-prisen. Og ligesom til RENOVER prisen kan alle indstille et projekt til Jubilæumsprisen – også selvom man ikke har haft en rolle i projektet. De indstillede til Jubilæumsprisen, vurderes også ud fra syv kriterier: eksempelværdi energikrav og bæredygtighed, samarbejde, brugskvalitet, bidrag til omgivelser, økonomi og værdiforøgelse  samt udførelseskvalitet.

Den almene sektor renoverer hvert år for milliarder og boligerne bliver fortsat bedre og sundere. Men sektoren er også kendt for sin innovation, når det kommer til udformningen og arkitekturen og ikke mindst de rammer, det kan skabe beboerne. Sådan noget vil formanden for nomineringsudvalget rigtig gerne se en helt masse af i indstillingerne: løsninger, der giver mer-værdi hos beboerne og kan skabe rammer for endnu mere fællesskab.

”Noget af det, der er særligt ved den almene boligsektor er, at den i mange år har haft den gule førertrøje på, når det handler om at udvikle nye boligløsninger. Og lige præcis derfor håber vi selvfølgelig, at de projekter, der indstilles til Jubilæumsprisen, netop er eksempler på, hvor eksperimenterende den almene boligsektor er. Den er et slags udviklingslaboratorium for hele den danske byggesektor. Og det vil vi gerne se eksempler på,” siger Gøsta Knudsen.

Jubilæumsprisen gives til det bedste almene renoveringsprojekt, realiseret i perioden 2012-2016. Også til denne pris kan alle indstille deres bud frem til d. 1. marts 2017.

Læs mere hos RENOVER prisen om, hvordan du indstiller

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste