;

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Venstre, Liberal Alliance og Konservative danner ny regering

27. nov 2016

Venstre, Liberal Alliance og Konservative er enige om grundlaget for en ny regering. De nye ministre præsenteres på Amalienborg mandag kl. 11.00.


Ved et pressemøde på Marienborg søndag eftermiddag har den nye regering bestående af Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti netop præsenteret sit regeringsgrundlag.

 

De tre partier er nået til enighed om det politiske grundlag for den nye trepartiregering. Et regeringsgrundlag med titlen 'Et friere rigere og mere trygt danmark', som fylder 27 kapitler over 86 sider.

 

På pressemødet fremhævede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fire centrale elementer i regeringsgrundlaget:

 

1) Alle unge skal have en uddannelse. Regeringen vil afsætte en halv milliard kroner til de mest udsatte skoler.

2) Alle danskere skal have gavn af globaliseringen. Regeringen vil etablere et særligt råd, som kan give bud på, hvordan alle kan få del i fordelene ved globaliseringen.

3) De mennesker, som er havnet på kanten af arbejdsmarkedet skal hjælpes. Inden jul vil regeringen fremsætte forslag om en jobpræmie til langtidsledige, der kommer i arbejde.

4) God offentlig service forudsætter respekt for deres faglighed. Derfor nedsætter regeringen en ledelseskommission, som skal sikre bedre ledelse.

 

Download
Regeringsgrundlaget Marienborgaftelen 2016:
For et friere, rigere og mere trygt Danmark

 

Ministrene i den nye trepartiregering præsenteres på Amalienborg mandag klokken 11.