22. MAJ. 2024 KL. 09:00

Nyt partnerskab: ”Helt oplagt at samarbejde om nærhed i sundhed”

Aalborg2 (2)

I august 2024 lancerer BL og KL et bredt tre-årigt partnerskab for kommuner og boligorganisationer, der skal understøtte en styrkelse af den borgernære sundhed. Foto: Lars Græsborg Mathiasen

Det er helt oplagt at samarbejde om den nære sundhed. Sådan lød det fra flere politikere, da BL og KL indtog scenen foran 1.200 deltagere på en stor social- og sundhedskonference.

Det startede med et fælles udspil om fremtidens nære sundhed. Nu tager BL og KL næste skridt med aftalen om et 3-årigt bredt partnerskab, der skal rykke sundhedsvæsenet helt tæt på borgernes hverdag.

Partnerskabet blev præsenteret på en stor kommunal konference – Social- og Sundhedspolitisk Forum - forleden.

Flere end 1.200 ansatte og folkevalgte fra landets 98 kommuner var over to dage samlet i Aalborg Kongres- og Kulturcenter til træf om sundhed og sociale indsatser i et kommunalt regi.

Et af de punkter, de fremmødte fik præsenteret, kom fra BL’s administrerende direktør, Bent Madsen, og Sisse Marie Welling, formand for KL's Sundheds- og Ældreudvalg.

Fra scenen kunne de to i fællesskab fortælle, at det fælles sundhedspolitiske udspil, der blev præsenteret tidligere på foråret, har skabt grobund for et mere bindende partnerskab.

Et bredt partnerskab, som skal supplere det fælles udspil, hvor KL og BL i tre år vil understøtte initiativer og opsamle erfaringer med konkrete sundhedssamarbejder.

Samarbejde og udvikling

Den melding blev mere end godt modtaget i den fyldte sal.

Blandt andet fra Michael Fenger, borgmester i Gentofte Kommune (C):

”Jeg er meget positiv. Det er vigtigt, at vi arbejder sammen. Man kan være lidt fræk at sige, at det er underligt, at vi ikke har gjort det noget før, for det er så oplagt - især når vi snakker sundhed. Der er så mange, der er udfordret på sundhed i meget geografisk målrettede områder,” lød det fra Michael Fenger, da konferencen lakkede mod enden fredag eftermiddag.

Bliv en del af det nye partnerskab

I august 2024 lancerer BL og KL et bredt tre-årigt partnerskab for kommuner og boligorganisationer, der skal understøtte en styrkelse af den borgernære sundhed.

Partnerskabet vil være en platform for erfaringsudveksling og vidensopsamling samt understøttelse af konkrete lokale sundhedssamarbejder.

Læs mere om, hvordan I bliver en del af det her.

Aalborg3

1 / 3Foto: Lars Græsborg Mathiasen

Aalborg10

2 / 3Foto: Lars Græsborg Mathiasen

Aalborg4

3 / 3Foto: Lars Græsborg Mathiasen

Læs senere artikler

BL-direktør: Kommende boligaftale bør tænkes sammen med sundhedsreform

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Dialog skal videre til Christiansborg

En anden, der hørte om partnerskabet fra scenen, var Jens Henrik Thulesen Dahl, sundhedsordfører for Danmarksdemokraterne.

Herfra var reaktionen også positiv:

”Hvad jeg er blevet bevidst om i løbet af det her forum er, hvor vigtigt det er, at det nære i sundheden bliver virkelig nært. Når jeg så ser kortet over, hvor de almene boliger er placeret i Danmark, bliver det interessant. Hvis man bruger det konstruktivt, kan vi skabe noget virkelig nært. Det er helt sikkert noget, vi skal arbejde videre med på Christiansborg. Det er en dialog, jeg gerne vil være med til at drive,” sagde Jens Henrik Thulesen Dahl fra scenen.

Ifølge Bent Madsen, adm. direktør i BL, er partnerskabet et vigtigt næste skridt:

”Det blev heldigvis taget rigtig godt imod, da KL og BL fremlagde en fælles plan for, hvordan vi kommer skævheden i sundheden i Danmark til livs ved at udnytte de store potentialer i at gøre almene boligområder til platform for det borgernære sundhedsvæsen. Nu skal vi videre, og derfor er det vigtigt, at vi får samlet alle relevante aktører, som skal drive denne proces fremad. Derfor er vi rigtig glade for at indgå et partnerskab med KL, hvor vi over en flerårig periode forpligter os til at arbejde videre og udvikle meget mere på denne dagsorden,” slutter Bent Madsen.

Om skribenten

Lars Græsborg Mathiasen BL
Lars Græsborg Mathiasen

Lars er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.

Seneste Artikel

Sundhedsminister: Nu skal boligpolitik og sundhed tænkes sammen

Lars er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.

Seneste Artikel

Sundhedsminister: Nu skal boligpolitik og sundhed tænkes sammen

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste