16. JAN. 2024 KL. 08:59

BL om ejendomsvurderinger: ”Vi står klar til at hjælpe boligorganisationerne med konkrete sager”

Jens V Nielsen (1)

BL har tæt samarbejde med både skattemyndighederne og specialiserede advokater til at løse boligorganisationernes konkrete problemer.

Flere boligområder, særligt i større byer, har fået foreløbige grundvurderinger, som er skudt kraftigt i vejret. Det har skabt frygt for store skattestigninger.

”Uanset størrelsen af den foreløbige ejendomsvurdering kan ejendomsskatten højst stige med 2,8 procent i forhold til 2023,” siger administrerende direktør, Bent Madsen.

Han uddyber, at de nye vurderinger godt kan se meget voldsomme ud. Men man skal samtidig være opmærksom på, at skatteprocenten – den såkaldte grundskyldspromille – også falder markant. På landsplan er det gennemsnitlige fald fra 27 til 7,4 promille.

Tæt samarbejde med skattemyndighederne

Hvis boligorganisationer mener, at ejendomsvurderinger og ejendomsskatten skyder skævt, så opfordres de straks til at kontakte BL.

”BL har et tæt samarbejde med skattemyndighederne, og det er aftalt med dem, at vi kan rejse tvivlsspørgsmål, ændringer af foreløbige vurderinger m.v. på vegne af bolig-organisationerne med henblik på hurtig afklaring. Dermed kan risikoen for lange og omkostningsfulde retssager mindskes,” udtaler Vibeke Borch Henning, der er seniorøkonom i BL.

Hun påpeger, at der som udgangspunkt ikke kan klages over de nye vurderinger, fordi de er foreløbige.

Ændringer skal foretages administrativt, og derfor er BL’s tætte samarbejde med skattemyndighederne helt afgørende for smidig afklaring af de konkrete sager.

Den endelige 2023-vurdering vil først blive udsendt i 2025/26, hvorefter der formelt kan klages. Den endelige vurdering kan medføre en efterregulering af den betalte ejendomsskat, og den vil i givet fald være omfattet af en såkaldt moderne stigningsbegrænsning på 3,5 procent.

Følger udviklingen tæt

Administrerende direktør i BL, Bent Madsen, slår fast, at det i forbindelse med boligskatteforliget i 2017, ”Tryghed om boligbeskatningen”, lykkedes BL at få en stignings-begrænsning, så ejendomsskatterne for alle landets almene boliger maksimalt må stige med 600 millioner kroner (i 2017-tal) frem mod 2040.

Det er årsagen til, at loftet over, hvor meget ejendomsskatterne kan stige, er lavere for den almene sektor end for øvrige erhvervsejendomme.

”Vi vil naturligvis løbende følge sektorens samlede ejendomsskattebetalinger efter de nye ejendomsvurderinger, så vi kan sikre, at udviklingen ligger inden for den aftalte stigningsbegrænsning i boligskatteforliget fra 2017," siger Bent Madsen.

Spørgsmål og svar af generel almen interesse i forbindelse med de nye ejendomsvurderinger vil blive lagt op på vores hjemmeside under Ejendomsskat (bl.dk). Her vil det således være muligt løbende at orientere sig.

Man kan skrive til BL’s særlige mailboks for ejendomsskat på: ejendomsskat@bl.dk

Læs også BL Informerer 2723 om de nye ejendomsvurderinger her:

Nye ejendomsvurderinger kommer mandag den 11. december 2023 (bl.dk)

Læs senere artikler

Politisk aftale fra 2017 sætter max-grænse for almene ejendomsskatter

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Christina Ove Holm BL
Christina Ove Holm

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

Allan Werge genvalgt som formand for BL

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

Allan Werge genvalgt som formand for BL

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste