05. FEB. 2024 KL. 13:41

Inflationshjælp med lang ventetid

folketinget_eksterioer100411_528fotograf_anders-hviid.jpg

Regeringen og aftalepartierne blev sidste år enige om, at 350 millioner kroner fra Landsbyggefonden skulle bruges til midlertidig huslejehjælp. Foto: Colourbox

Regeringen har netop udsendt en pressemeddelelse om, at der forventeligt udbetales inflationshjælp til almene beboere til sommer. Næsten to år efter hjælpen blev annonceret.

Op til det seneste folketingsvalg foreslog Socialdemokratiet 350 millioner kroner i inflationshjælp til beboere i almene boliger, som skulle udbetales via Landsbyggefonden.

BL foreslog dengang, at en inflationshjælp skulle udbetales gennem boligsikringen og boligydelsen, for her er systemer, der allerede tager hensyn til beboernes boligudgifter i forhold til deres indkomst. Denne metode er imidlertid ikke valgt.

I stedet skal hjælpen udbetales til de boligafdelinger, hvor der bor mange med lav indkomst, og som derfor antages at være hårdest ramt af inflationsbølgen i kølvandet på coronakrisen.

Landsbyggefonden forberedte en udbetalingsmodel efter disse retningslinjer, men i samarbejde med Udbetaling Danmark blev det også klarlagt, at mange familier risikerede at få modregnet en betydelig del af inflationshjælpen. Nogle kunne endda tabe penge ved at modtage hjælpen.

Dette kan der kun repareres på via lovgivningen, og det tager altid ekstra tid at ændre på landets love.

Den 5. februar 2024 udsendte regeringen en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at der nu er en model på plads for udbetaling af inflationshjælpen. Den går ud på, at beboerne i økonomisk udsatte afdelinger får betalt hele deres husleje i én måned. Samtidig er det forventningen, at udfordringerne med modregning søges løst.

Den konkrete lovgivning er ved at blive forberedt, og når den foreligger, kan Landsbyggefonden præcist beregne, hvilke boligafdelinger der er omfattet. Dette vil boligorganisationerne blive informeret om, når tallene foreligger, og der vil også blive orienteret om det praktiske ved blandt andet udbetaling.

Som nævnt forudsætter ordningen, at der vedtages ny lovgivning, og derfor er der først udsigt til, at inflationshjælpen kan udbetales til sommer.

INFLATIONSPAKKEN

Læs senere artikler

Inflationspakken er bedre end frygtet

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Niklas Asp Nielsen BL
Niklas Asp Nielsen

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

Nyt partnerskab skal skabe mere inkluderende byudvikling

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

Nyt partnerskab skal skabe mere inkluderende byudvikling

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2842 )

0

Læseliste