11. APR. 2024 KL. 10:00

Formandskandidat: ”Vi skal fastholde og udvikle vores position som nøgleaktør overfor kommunen”

Youtubeartikel Fotos

Når 5. kreds går til valg den 16. april, står en ny formandskandidat klar i kulissen. En kandidat med mere end 30 års erfaring fra den almene sektor.

”Fokusér på de ting, hvor kredsen og BL skaber værdi. Hold ikke møder for mødernes skyld. Og hold ikke fast i traditioner, fordi dem har vi altid brugt. Husk at lade valgte tage sig af opgaver for valgte. Og ansatte varetage opgaver for de ansatte. Vi skal samarbejde uden at sidde lårene af hinanden. Vi er gode til hver sine ting, og det er netop dén forskellighed, der gør os stærke”.

Sådan lyder en håndfuld gode råd fra kredsformand Morten Homann, når han giver stafetten videre til en ny formand ved kredsvalget i 5. kreds den 16. april på Comwell i Aarhus.

Med Morten Homann ved roret gennem de seneste to år, har kredsen i det østjyske styrket samarbejde med Aarhus Kommune, blandet andet i forhold til det boligsociale arbejde, hvor der er udarbejdet en ny rammeaftale og inden for bæredygtighed, hvor der er aftalt et nyt, fælles bæredygtighedsværktøj for nybyggerier.

”Vi har fastholdt vores fokus og position som en tæt samarbejdspartner for kommunen og en nøglespiller i udviklingen af en by i balance,” siger Morten Homann, der til dagligt er administrerende direktør i AAB Aarhus.

Ny formandskandidat står klar

Og netop det tætte samarbejde med kommunen er helt afgørende for 54-årige Peter Hebroe, der stiller op som ny formand for kredsen uden modkandidater:

”Med mit kandidatur til formandsposten i 5. kreds vil jeg være med til at fastholde og udvikle vores gode samarbejde med Aarhus Kommune. Det er vigtigt for os, at vi fortsat bliver set som en nøgleaktør, både i kommunens by- og boligpolitik og ikke mindst i samarbejdet, der omhandler de boligsociale indsatser,” siger Peter Hebroe, der har været administrerende direktør i Alboa siden 2020.

Men hans erfaring med den almene boligsektor rækker meget længere tilbage. Allerede i 1990 arbejdede han som revisor med stor berøringsflade til den almene sektor. Og i 2006 blev han ansat som regnskabs- og administrationschef i Alboa.  

”Det almene boligområde kan noget helt særligt. Her er et stærkt fundament af fællesskab og forening, og gennem de seneste årtier er almene boligorganisationer blevet udviklet til professionelt drevet virksomheder, der er helt afgørende spillere i vores velfærdssamfund. Nu skal vi fortsætte med at udvikle sektoren på en måde, der respekterer og fremmer vores almene fundament, samtidig med at vi imødekommer tidens krav og behov,” svarer Hebroe til spørgsmålet om, hvad der driver ham.

Han peger på det tætte og velfungerende kredssamarbejde som en kæmpe styrke for det almene boligområde.

Og uddyber, at krav om dokumentation og effektivisering vokser, hvilket gør det endnu vigtigere at kunne tilpasse og styrke sektorens position i samfundet.

”Kravene bidrager til sektorens udvikling, men indebærer også risikoen for, at vi kan miste fokus på vores primære formål i jagten på ensretning og kontrol. Min ambition er derfor at arbejde for at finde den rette balance, hvor vi imødekommer de nye krav uden at glemme vores kerneværdier og formål i den almene sektor,” siger Peter Hebroe.

BL'S DEMOKRATISKE STRUKTUR

Hvert andet år vælger BL’s 11 kredse en formand og en næstformand samt et antal kredsrepræsentanter.

Formand og næstformand i kredsen indgår i BL's bestyrelse, og kredsrepræsentanterne indgår i BL's øverste myndighed, repræsentantskabet.

Alle valgte beboere og ansatte kan indstilles som kandidat af deres boligorganisation.

Læs mere om kredsarbejdet, opstilling og deltagelse på Kredsvalg.dk.

Læs senere artikler

Kredsvalg: ”Vi kommer til at kigge mere på sundhed”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Christina Ove Holm BL
Christina Ove Holm

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

”Vi står sammen som branche og skal ikke hver især opfinde den dybe tallerken”

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

”Vi står sammen som branche og skal ikke hver især opfinde den dybe tallerken”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste