16. APR. 2024 KL. 14:36
Boligdirektør: ”Nu er de almene boliger en ressource - ikke en udgift”
16. APR. 2024 KL. 14:36
Han har arbejdet i den almene sektor siden 1995 og set store forandringer folde sig ud i struktur, ledelse og omdømme. Finn Muus, direktør i Boligkontoret Fredericia, er dog ikke i tvivl om, at de almene boliger aldrig har stået et bedre sted end lige nu.
Engang var Korskærparken i Fredericia et område, man ikke var stolt af i byen ved Lillebælt. Det er man nu.
Det er, ligesom flere andre almene boligområder i byen, forandret. Fysisk, socialt og i omdømme.
Her er arbejdsløsheden lavere end i resten af kommunen, og solstrålehistorierne om den fremskudte jobindsats, de boligsociale indsatser og vellykkede renoveringer skyder frem.
”Vi har ikke bare løftet Korskærparken, men også andre områder i byen – og dermed også været med til at løfte byen. Nu ser kommunen på os som en ressource og ikke en udgift. Det kan vi virkelig være stolte af,” fortæller Finn Muus, direktør i Boligkontoret Fredericia.
Positiv udvikling for hele byen
Vi har sat ham stævne i Medborgerhuset i Korskærparken, et af de gode fysiske beviser på den udvikling, der har været i området. Her i huset kan man møde de boligsociale medarbejdere, gå til aktiviteter for enhver smag, mødes over en kop kaffe eller få serveret dagens frokostret i cafeen.
”Området her var førhen et kæmpe problem for kommunen. Der var for mange dårlige og for billige boliger, og det gjorde, at Korskærparken blev synonym med de ringe socioøkonomiske tal i Fredericia. Med helhedsplanerne fik vi ændret det. Vi fik renoveret bygningerne, fik igangsat boligsociale indsatser, startet jobskabende tiltag op med kommunen og vendt udviklingen,” siger Finn Muus og fortsætter:
”Det gælder ikke kun her i Korskærparken, men også i andre områder, såsom Sønderparken, er vi lykkedes med den positive udvikling,” lyder det fra direktøren med stolthed i stemmen.
Almene boliger spiller stor rolle i sundhed
Finn Muus har i høj grad været med i den forvandling. Han har brugt en stor del af sit arbejdsliv i den almene sektor, som han ved lidt af et tilfælde endte i tilbage i 1995, hvor han blev ansat i en boligforening i Varde.
Senere blev han hentet til Fredericia, hvor flere boligforeninger var blevet lagt under samme driftsselskab, Boligkontoret Fredericia.
I dag kan han se tilbage på sine mange år i den almene sektor og konstatere, at udviklingen er gået i den rigtige retning – og at sektoren står i en rigtig god position. Særligt i forhold til de udfordringer, den kan være med til at løfte i fremtiden.
”Sundhedsdagsordenen er virkelig spændende og én, jeg tror, vi kan spille en stor rolle i. Der er store muligheder i vores fællesskaber og fælleshuse, som kan rumme mange af de opgaver, der venter forude i den nære sundhed. Og så har vi hænderne i form af varmemestre og andre medarbejdere, der også kan spille en stor rolle i fremtidens velfærd.”
”Sundhedsdagsordenen kan være med til at gøre os mere relevante og vise, at vi er en del af velfærdssamfundet og en del af løsningerne med vores medarbejdere og faciliteter.”