21. SEP. 2023 KL. 10:00

Blev hjemme fra arbejde for at løbe mellem husene

2023 09 02 Aalborg├Ÿstdag 076 1500X1000

Over 1.000 mennesker løb i september 2023 med til Løb Mellem Husene. Der blev løbet i Holbæk, Aarhus, Aalborg og København. Løbene er hyggelige motionsløb, hvor ruten går gennem nogle af byernes almene boliger.

Motionsløbet Løb Mellem Husene er blevet afviklet for 4. gang i fire byer. Løbet vokser stadig til flere områder og flere deltagere oplever både engagement og nye bydele.

I et hav af motionsløb er et anderledes et af slagsen for alvor ved at bide sig fast i flere byer.

Løb Mellem Husene-konceptet handler om at have det sjovt med løb, gang og motion i bydele, hvor der normalt ikke arrangeres store løb. Ruterne går rundt i nogle af landets boligområder, ad snoede stiger og ind mellem blokke, over veje og rundt i parker, man måske normalt ikke betræder.

Løb Mellem Husene er en rute på 5 kilometer arrangeret af boligselskaber og boligsociale indsatser i samarbejde med lokale frivillige og løbeklubber.

I år er det fjerde gang at Løb Mellem Husene løb af stablen. I weekenden blev der meldt udsolgt i Aarhus med 550 deltagere, mens omkring 250 børn og voksne satte det ene ben foran det andet lidt hurtigere end normalt omkring Urbanplanen på Amager i København. Også i Aalborg og i Holbæk er der i september blevet afviklet Løb Mellem Husene.

"Jeg er ikke i super løbeform, men med det her løb kommer den gode form lidt hurtigere. Jeg er glad for at være med. Jeg får mødt skønne mennesker og set en anden del af byen. Og så får man pulsen op," siger Jens Elmelund, adm. direktør i KAB, der sammen med sin kone deltog i løbet på Amager, hvor der i slut-området var arrangeret høstfest med madboder, saftevand, levende musik og is.

Løb Mellem Husene

Løb Mellem Husene er et klassisk løb med et twist. 

Løberuterne går igennem forskellige almene boligområder i Danmark, som du måske ikke kender, men helt sikkert er et besøg værd.

Løb Mellem Husene er et løb for alle på tværs af alder og fysik. Du kan vælge at gå eller løbe ruten. Det handler om at være sammen og have det sjovt. 

Løb Mellem Husene blev afviklet for 3. gang i 2023. 

Læs mere om Løb Mellem Husene her.

Rekordmange i Aarhus

I Aarhus, i Gellerupparken, havde 550 kvinder, mænd og masser af børn i år snøret skoene og fundet vej til oplevelsesløbet. Start- og målområdet var i byparken og ruten var badet i sensommersol det meste af dagen. Turen gik gennem de nyrenoverede områder.

Deltagerne kunne enten gå eller løbe one mile (1,67 km) eller 5 km, og traditionen tro var der underholdning og overraskende indslag rundt på ruterne, som fx altansang, dansestationer, sæbebobler og en T. Rex, der uddelte high fives.  

Årets rute i Aarhus gik bl.a. igennem Den Gyldne Port, forbi Sports- og Kulturcampus på Karen Blixens Boulevard, og for deltagerne på den lange distance var der også mulighed for at teste formen i Hasle Bakker.

Artiklen fortsætter under billederne:

Billede1 Gellerup

Asha Hussein fra Gellerup var glad efter løbet: "Jeg synes, det er en dejlig dag med god stemning. Jeg har taget fri fra mit arbejde for at kunne være med sammen med mine børn her i dag." På billedet viser fire af de fem søskende stolt deres medaljer frem. Nafisa 11 år, Asmaa 8 år, Fatima 10 år, forrest Isak 6 år og bagerst mor Asha Hussein.

IMG 0682

"Det har været en kæmpe oplevelse og har været så fedt at være med til. Vi er blevet mødt af hjertevarme folk, der har været god service, og det har været børnevenligt," siger Christina Olsen, der var afsted med familien. De bor i Selling, men synes det var fedt at opleve Gellerup igennem et løb. Familien melder klar igen næste år.

Image00001 (1)

Så blev der varmet op! Over 550 mennesker var på pladsen i Gellerup i Aarhus. Løbet var dermed udsolgt.

2023 09 02 Aalborg├Ÿstdag 078 1500X1000

Også i Aalborg var der fart over feltet. Her bliver løbet skudt i gang til en hyggelig dag. Foto: Anders Riishede

P1083358 Vincent Byakika

Her løbes der ad en stig i Urbanplanen i København. Foto: Vincent Byakika

P1083215 Vincent Byakika

Feltet står klar i København. Foto: Vincent Byakika

"Det er fedt at opleve den byudvikling, der er i gang herude. Der sker helt vildt meget kulturelt og der er mange gode initiativer i området med sindssyg mange frivillige kræfter. Og så er det fedt at kunne vise vores børn noget andet, end de er vant til."

Christina Olsen

Løber til Løb Mellem Husene i Aarhus

Tog fri for at løbe i Gellerup

En af deltagerne til Løb Mellem Husene i Aarhus var Asha Husseins, der til daglig bor i bydelen Toveshøj. Hun deltog med sine fem børn Ismael, Nafisa, Fatima, Asmaa og Isak på distancen one mile (1,67 km). Familien løb og gik også ruten sidste år og har glædet sig til at være med igen, fortalte Asha Hussein på festpladsen efter løbet.

"Jeg synes, det er en dejlig dag med god stemning. Jeg har taget fri fra mit arbejde for at kunne være med sammen med mine børn her i dag. Det er godt, at vi kan lave noget aktivt sammen. Jeg vil meget gerne deltage med børnene igen til næste år," siger hun.

Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune har i år oplevet endnu flere frivillige og foreninger, som har bakket op om løbet i Gellerup. I løbet af dagen hjalp flere end 70 frivillige aktivt med til at afvikle arrangement, hvor der bl.a. var brug for hjælp til at dele trøjer og startnumre ud, vise vej på ruten og holde festpladsen ren.


”Vi har overvejet at flytte herud”

Familien Olsen fra Selling - lidt uden for Hadsten – pustede ud ved Street Food-vognene i målområdet efter at have gennemført ruten på de 5 km. Det var første gang, at familien deltog. De havde godt hørt om arrangementet, men i år ville de alle være med.

"Det har været en kæmpe oplevelse og har været så fedt at være med til. Vi er blevet mødt af hjertevarme folk, der har været god service, og det har været børnevenligt," siger Christina Olsen, som især lagde mærke til det store engagement:

"Det er fedt at opleve den byudvikling, der er i gang herude. Vi har da snakket om, at det kunne være fedt at flytte herud. Der sker helt vildt meget kulturelt, og der er mange gode initiativer i området med sindssyg mange frivillige kræfter. Og så er det fedt at kunne vise vores børn noget andet, end de er vant til. Vores børn vokser op i en lille landsby, hvor der ikke er så mange forskellige etniciteter, så her oplever de en anden måde at leve og bo på," siger Christina Olsen.

Læs senere artikler

Løb Mellem Husene fik kendt besøg

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste