10. OKT. 2023 KL. 08:28

Svend Aage startede en sportsklub for områdets unge. Nu har han vundet en pris for sin indsats

BL 05355 2

Fra venstre: Henrik Madsen fra BL, Svend Aage Bang Pedersen og Johanne Schmidt Nielsen, der var en del af juryen for de Almene Stjernepriser. Foto: Andreas Holm Hansen

På få år har Svend Aage Bang Pedersen opbygget en sportsklub, hvor alle kan være med, der hvor de bor. Det blev han hædret for ved Almene Boligdage 2023.

”Og vinderen er: Svend Aage Bang Pedersen!”

Sådan lød det til Almene Boligdage 2023, da Stjerneprisen for Socialt Engagement blev uddelt. En tydeligt rørt Svend Aage Bang Pedersen rejste sig fra sin plads i festsalen på Tivoli Hotel og bevægede sig op på scenen, hvor han modtog prisen og en enorm klapsalve fra de mange i salen.

Prisen fik han for sit arbejde gennem de seneste fem år med børn og unge i boligområdet Lupinvej/Resedavej i Silkeborg. Her har han startet Sportsklubben LR18, som giver børn og unge mulighed for at gå til fodbold i området.

”Jeg syntes ikke, at der var nok tilbud til de unge. Så det var for at give dem mulighed for at være en del af et fællesskab og få nogle succeser. Med et så billigt kontingent som muligt. Det skulle være en klub, hvor alle kunne være med,” siger Svend Aage Bang Pedersen.

På tre uger fik han indhentet lokale sponsorer og oprettet klubben med CVR-nummer og bestyrelse. I dag er der 70 medlemmer af klubben mellem 10-14 år, der deltager i turneringer og henter trofæer med hjem. Klubben har også fået engageret flere forældre som hjælpetrænere, bestyrelsesmedlemmer og praktiske hjælpere i forbindelse med kampe og træning.

Ifølge en ydmyg Svend Aage Bang Pedersen har det ikke været hårdt arbejde, men derimod både givende og lærerigt at stifte klubben og arbejde med børn og unge.

”Der er jo selvfølgelig lidt arbejde ved at finde ud af, hvordan man laver en forening. Men hvis man vil det, så behøver det ikke at tage så lang tid,” lyder opfordringen til alle, der overvejer at starte et projekt.

Artiklen fortsætter under citatet.

DE ALMENE STJERNEPRISER

Fra 1. marts til 30. april kunne landets boligorganisationer og projekter indstille til "Almene Stjernepriser 2023". Der var to kategorier med hver to priser.

En jury har efterfølgende besluttet, hvilke projekter der endelig skulle nomineres til stjernepriserne. Juryen modtog 59 indstillinger.

Vinderne blev fundet til Almene Boligdage den 30. september på Tivoli Hotel i København, hvor deltagerne stemte på deres favorit.

Læs mere om de Almene Stjernepriser her.

"Jeg blev mega rørt. Bare det at blive nomineret til en pris for sit arbejde med de unge mennesker, er et kæmpe skulderklap. Og jeg havde slet ikke sat næsen op efter at vinde."

Svend Aage Bang Pedersen

Træner, formand og stifter af Sporsklubben LR18 i Silkeborg

Gør en stor forskel

Spørger man til gengæld Mia Butler, har Svend Aage Bang Pedersen lagt et kæmpestort arbejde i området. Hun er leder af Boligsocial Helhedsplan Silkeborg og er ikke sen til at understrege vigtigheden af klubben.

”Der er nogle ting i det her, som gør en meget stor forskel for de børn og familier, som bor ude i vores områder. Svend Aage har jo udvidet paletten for aktivitetsmuligheder helt tæt på lokalområdet. Og så har han også formået at involvere en masse samarbejdspartnere og frivillige lokalt. Forældre eller andre, som har interesse for den her aktivitet. På den måde er der kommet et sammenhold omkring det,” fortæller Mia Butler.

Hun pointerer også, at klubben giver en tryg start på foreningslivet for de unge.

”Vi har et naturligt samarbejde med Svend Aage, i forhold til når forældre kommer til os med børn, som måske ikke er vant til at gå i en forening. Så er han jo klar til at tage imod dem. Der er en enorm tryghed i at kunne sende sit barn ned til en aktivitet, som man faktisk nærmest kan se fra sit lejlighedsvindue.”

En kæmpe cadeau

Mia Butler er derfor rigtig glad for, at Svend Aage Bang Pedersen vandt den Almene Stjernepris for Socialt Engagement. Det var hende, der i sin tid indstillede ham til prisen.

”Jeg synes, det er fuldt fortjent. Han har lagt så meget af sig selv og sin tid i den her indsats og er enormt uselvisk. Han ville bare så gerne bidrage, og jeg synes, det er helt fantastisk, at der er så mange andre, der også kan få øje på det og se det her kæmpestore initiativ.”

Prisen er også en kæmpe cadeau for Svend Aage Bang Pedersen.

”Jamen altså, jeg blev megarørt. Bare det at blive nomineret til en pris for sit arbejde med de unge mennesker er et kæmpe skulderklap. Og jeg havde slet ikke sat næsen op efter at vinde. Nu er jeg endnu mere stolt over, hvad vi har opnået på de her fem år.”

Læs senere artikler

Prisuddeling: Se de nominerede almene stjerne-projekter

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Ny stjernepris skal hylde engagementet i landets boligområder

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Christian Møller Rasmussen BL
Christian Møller Rasmussen

Christian Møller Rasmussen er presse- og kommunikationskonsulent i BL. Christian skriver om boligpolitik og har fokus på, at medierne bliver opmærksomme på de artikler, der bringes på Fagbladet Boligen.

Seneste Artikel

Almene beboere ønsker mere teknologi i fremtidens sundhedsvæsen

Christian Møller Rasmussen er presse- og kommunikationskonsulent i BL. Christian skriver om boligpolitik og har fokus på, at medierne bliver opmærksomme på de artikler, der bringes på Fagbladet Boligen.

Seneste Artikel

Almene beboere ønsker mere teknologi i fremtidens sundhedsvæsen

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2901 )

0

Læseliste