04. OKT. 2023 KL. 13:51

Netværksmøde i BL: Få styr på nye krav til brandsikkerhed

Mikkel Jungshoved Portræt

Mikkel Jungshoved, teknisk konsulent i BL - Danmarks Almene Boliger

Vil du vide mere om DKV-planer og brandsikkerhed, så tilmeld dig netværksmøde i BL. Her bliver du klogere på de nye krav til dokumentation af bygningers brandsikkerhed.

Hvordan dokumenterer I brandsikkerheden i jeres ejendomme som almen boligorganisation? Og hvordan forebygger I dødsbrande i boligen?

Det får I svar på, hvis I tilmelder jer netværksmødet i BL’s Brand- og SikkerhedsNet den 24. oktober i Albertslund eller den 26. oktober i Vejle.

”Sammen med eksperter fra SikkerhedsBranchen og BrandBevægelsen har vi stykket et program sammen, som giver råd og retningslinjer for, hvordan man i driften bliver bedre til at tackle de udfordringer, der følger med at opretholde et sikkert og brandfrit miljø for beboerne,” fortæller Mikkel Jungshoved, teknisk konsulent i BL – Danmarks Almene Boliger.

Programmet på de to møder i øst og vest kommer blandt andet omkring, hvordan man optimerer brandsikkerheden og overholder de gældende reglementer i en almen ejendom. Men også, hvordan man kan forebygge dødsbrande:   

DKV-Planer i Praksis: På mødet sættes der fokus på, hvordan man får lavet en handlingsplan, som opfylder de nye krav til dokumentation af drift, kontrol og vedligehold af bygningers brandsikkerhed (DKV-plan). Regler, som gælder for både nybyggeri og eksisterende byggeri.

”Teknisk set har vi altid tjekket vores brandudstyr og redningsveje. Forskellen er nu, at vi også skal dokumentere det i en log. Opstår der en brand, tjekker beredskabet nemlig, om kontrollerne rent faktisk er udført, og om dokumentationen er i orden,” forklarer Mikkel Jungshoved.

Forebyggelse af dødsbrande: Det er en tragisk realitet, at der i 2022 omkom 50 personer i en dødsbrand i en bolig – mange i hjem med enlige mænd, mennesker med psykiske lidelser og ensomme.

”På mødet får I en indsigt i, hvordan I bedst muligt kan forebygge dødsbrande. Eksempelvis ved at sikre, at udsatte beboere har korrekt installeret røgalarmer i deres bolig. Eller om man i opgange kan overveje at linke røgalarmer til hinanden, så naboerne får besked og kan tilkalde hjælp, når der opstår brand i en bolig,” fortæller Mikkel Jungshoved.

Mødet i BL's brand- og sikkerhedsnetværk henvender sig til alle involverede i drift og vedligeholdelse af almene boligejendomme.

Se programmet og tilmeld dig netværksmødet i BL’s Brand- og SikkerhedsNet her.

 

OM DRIFTSNET I BL

DriftsNet i BL er et netværk under BL - Danmarks Almene Boliger. Netværket fungerer som en platform for erfaringsudveksling og faglig sparring mellem medarbejdere, der beskæftiger sig med drift og vedligeholdelse af almene boliger.

Gennem DriftsNet har medlemmerne mulighed for at deltage i netværksmøder, seminarer og faglige kurser, der sætter fokus på aktuelle udfordringer, lovgivningsmæssige krav og innovative løsninger inden for drift og vedligeholdelse.

Læs meget mere om DriftsNet her og se, hvilke kurser og møder der er på vej.

OM DKV-PLANER

For et sikre en effektiv drift, kontrol og vedligeholdelse af brandbeskyttelsessystemer og -udstyr, er det vigtigt med en DKV-plan.

Udarbejdelse af en DKV-plan kræver en indgående forståelse af boligorganisationens brandrisici, samarbejde med driftspersonale, og eventuelt konsultation med brand-sikkerhedseksperter.

"Teknisk set har vi altid tjekket vores brandudstyr og redningsveje. Forskellen er nu, at vi også skal dokumentere det i en log. Opstår der en brand, tjekker beredskabet nemlig, om kontrollerne rent faktisk er udført, og om dokumentationen er i orden."

Mikkel Jungshoved, teknisk konsulent i BL - Danmarks Almene Boliger

Læs senere artikler

5 gode råd: Tjek om tagrummet er brandsikret

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2901 )

0

Læseliste