27. MAR. 2023 KL. 12:55

5 gode råd: Tjek om tagrummet er brandsikret

Bestyrelsen (30)

En af anbefalinger lyder, at tagrummet skal ind i ejendommens drift- og vedligeholdelsesplan, så det løbende bliver tjekket. Foto: Canva

En ny kampagne sætter fokus på brandsikkerhed i tagrum.

Efter et etagebyggeri stod i brand i Vanløse i 2022, har der været øget fokus på, hvordan man kan forhindre, at brand spreder sig i tagrum.

Nu tager Social- og Boligstyrelsen endnu et skridt for at hæve brandsikkerheden i etagebyggeri.

Det sker med kampagnen ’Tjek øverste etage’, hvor styrelsen har samlet en række gode råd til at undersøge, om en etageejendom er brandsikret.

Her har styrelsen sammensat en vejledning med flere af de typiske fejl, der sker i forbindelse med udførelsen af tagrenovering – og hvordan man gennemgår tagrum og tagkonstruktioner for at sikre sig mod brandspredning.

En af anbefalinger lyder, at tagrummet skal ind i ejendommens drift- og vedligeholdelsesplan, så det løbende bliver tjekket, som styrelsen formulerer det på deres kampagnesite brandsikkerbygning.dk.

Men hvordan sikrer I en bedre brandsikkerhed i jeres tagrum? På Fagbladet Boligen har vi samlet de fem gode råd her:

1. Tjek, at tagrummet er delt op i mindre sektioner. Store, sammenhængende tagrum øger risikoen for, at branden kan sprede sig på tværs af dem.

2. Sørg for, at døre og lemme lukker tæt. Det har stor betydning for, om en brand kan sprede sig, skriver Social- og Boligstyrelsen.

3. Tjek for revner og huller i vægge og gulv. Håndværkere laver typisk huller til for eksempel vandrør, elkabler og ventilationskanaler. Det er vigtigt, at hullerne omkring kabler og rør bliver lukket med korrekt og ikke-brandbart materiale.

4. Tjek, om taget er blevet renoveret. Når et tag renoveres, anvendes ofte en regntæt dug, som placeres under teglstenene. Dugen er letantændelig, og I bør derfor sikre jer, at:

5.Tjek, at tagrummet bliver vedligeholdt

Ligesom med så mange andre ting er det vigtigt, at tagrummet løbende vedligeholdes. Derfor bør tagrummet gennemgås minimum en gang om året, lyder anbefalingen fra Social- og Boligstyrelsen.   

Som en ekstra service har Social- og Boligstyrelsen lavet en tjekliste, som man med fordel kan hænge op – for løbende at få tjekket øverste etage.

Den kan I finde her.

Læs senere artikler

8 gode råd til et lavt varmeforbrug efter en renovering

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Niklas Asp Nielsen BL
Niklas Asp Nielsen

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

BL-direktør: Kommende boligaftale bør tænkes sammen med sundhedsreform

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

BL-direktør: Kommende boligaftale bør tænkes sammen med sundhedsreform

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste