07. NOV. 2023 KL. 13:13

Regeringen: Skattereformen vil kunne mærkes i husholdningsbudgettet

colourbox6264008-1.jpg

Foto: Colourbox

Regeringens motivering for forslaget er, at det skal betale sig at arbejde. Personer på kontanthjælp og andre overførselsindkomster får ifølge forslaget ikke skattelettelser.

Regeringen præsenterede i går eftermiddags i Økonomiministeriet en skattereform, som ifølge oplægget i 2026 sikrer mindst 10 milliarder kroner i skattelettelser, som ifølge økonomiminister Troels Lund Poulsen, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og skatteminister Jeppe Bruus, der stod for fremlæggelsen, skal deles ud mellem 3,3 millioner danskere, der er i arbejde.

Blandt dem også de lavestlønnede, ved at beskæftigelsesfradraget hæves fra 10,65 procent til 12,75 procent. Det maksimale fradrag hæves fra 44.800 til 56.200 kroner.

Enlige forsørgere

Især enlige forsørgere tilgodeses af regeringens oplæg. Mens alle, der ikke betaler topskat i dag, opnår en årlig skattelettelse på op til knap 3.000 kroner, vil enlige forsørgere kunne få helt op til 8.000 kroner mere om året.

”Jeg er stolt af, at vi kan fremlægge en skattereform, der giver skattelettelser, som kan mærkes i husholdningsbudgettet hos folk, der går på arbejde. Vi har haft et særligt fokus på enlige forsørgere, der tydeligt har mærket konsekvenserne af de stigende priser på energi og fødevarer. Jeg er glad for, at de får den relativt største skattelettelse,” sagde skatteminister Jeppe Bruus.

Det skal betale sig at arbejde

Regeringen fremlagde den 13. oktober et udkast til en kontanthjælpsreform, der blandt andet indebærer optjeningsregler og arbejdspligt for cirka 22.000 personer.

En del personer, der er omfattet af forslaget om arbejdspligt, får i dag ydelser, som kan være op mod 12.000 kroner. De får reduceret deres ydelse til den nye mindstesats.

Regeringens ønske er, at det skal bringe flere i arbejde. Det er også en væsentlig del af motiveringen for regeringens forslag til skattereform.

Personer på kontanthjælp og andre overførselsindkomster får ifølge forslaget ikke skattelettelser. Regeringen forventer, at forslaget vil bidrage med cirka 5.000 personer i beskæftigelse.   

Læs senere artikler

Store ændringer i kontanthjælps-systemet

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste