23. NOV. 2023 KL. 10:00

Populært solcelle-webinar satte strøm til debatten

1

Foto: Lars Græsborg Mathiasen

Energifællesskaber, bi-måler, batterier og private paneler? Spørgsmålene var mange og favnede bredt, da BL’s eksperter afholdt webinar om solceller i den almene sektor.

Flere end 130 nysgerrige folk fra branchen sad klar foran skærmene, da BL’s eksperter indenfor drift, jura og økonomi tirsdag stillede sig op foran kameraet og svarede på bunkevis af spørgsmål om solceller i den almene sektor.

Webinaret fokuserede på mulighederne og begrænsningerne for implementering af solceller i almene boliger. 

Og den store interesse for gårsdagens webinar vidner om, at det er en dagsorden, der optager flere i sektoren. 

”Der har været mange henvendelser fra vores medlemmer om solceller. Og for eksempel var præsentationen om solceller til Almene Boligdage helt udsolgt. Solceller virker ligetil, men der er mange regler og undtagelser – især for den almene sektor," fortæller Thorbjørn Færing Asmussen, energikonsulent hos BL, og en af de fire eksperter, der var foran kameraet tirsdag formiddag.

"Det er vigtigt, at vi informerer medlemmerne om, hvad de må og ikke må,” fortsætter han. 

Arbejder for flere muligheder

Vibeke Borch Henning, seniorøkonom, Mette Nørgaard Larsen, juridisk konsulent samt Mikkel Jungshoved, driftskonsulent, var de tre andre, som webinardeltagerne fik oplæg fra og mulighed for at stille spørgsmål til.

Webinaret gav et indblik i, hvordan vi kan arbejde sammen om at sætte fokus på bæredygtighed, samtidig med at vi navigerer indenfor lovens rammer og sikrer en fornuftig økonomi.

”Vi har i BL kæmpet i 10-11 år for at få samme muligheder som de private villaejere og virksomheder, men når det kommer til store boligområder med etageejendomme og rækkehuse, så har der været svært at få helt de samme muligheder som Hr. Hansen har på villavejen eller Novo Nordisk har på deres matrikel," siger Mikkel Jungshoved, driftskonsulent hos BL – Danmarks Almene Boliger.

"Det vil vi forsat fokusere på i fremtiden, for at sikre, at vores beboere også kan være en del af den grønne omstilling på lige vilkår, og at man i en boligafdeling kan dele sin strøm solidarisk på egen matrikel, ligesom de gør på villavejen,” tilføjer han. 

Den store interesse for tirsdagens webinar vidner også om, at der er et stort behov for vidensdeling og muligheden for at lave forandringer på områder, der kommer de almene beboere til gode.

”Mange afdelinger vil gerne gøre noget – nu. Men de er usikre på, hvad de kan og må gøre. Der er mange holdninger og synsninger om solceller – noget er rigtigt, og noget forkert. Vi skal sørge for, at vores medlemmer kan tage beslutninger på et oplyst grundlag,” siger Thorbjørn Færing Asmussen.

Med den form for fokus er der også fra BL’s side mange flere aktiviteter på vej om solceller i den almene sektor.

”Vi vil i 2024 afholde temadage om solceller og flere webinarer, hvor vi går mere i dybden med teknikken, lige som at vi har fået opdateret hjemmesiden på DriftsNet. Her vil man løbende kunne holde sig orienteret om udviklingen og mulighederne med solceller,” lyder fra Mikkel Jungshoved.

Se også Alment Inside med netop Mikkel Jungshoved med fokus på det grønne potentiale i de almene boliger:

(Hvis du ikke kan se programmet, er det, fordi du ikke har givet samtykke til cookies):

Læs senere artikler

Danmarkskort: Her er de store tagarealer til solceller

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Fælles appel fra BL og Ejendom Danmark: ”Fjern barriererne for solceller”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Kommunalt topmøde satte fokus på solceller i den almene sektor

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Lars Græsborg Mathiasen BL
Lars Græsborg Mathiasen

Lars er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.

Seneste Artikel

Sundhedsminister: Nu skal boligpolitik og sundhed tænkes sammen

Lars er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.

Seneste Artikel

Sundhedsminister: Nu skal boligpolitik og sundhed tænkes sammen

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste