27. JUN. 2023 KL. 15:42

Samarbejde skal øge trivslen for børn og unge

Børn Colourbox

Foto: Colourbox

Et nyt samarbejde mellem Brabrand Boligforening og Børns Vilkår skal fremme trivslen blandt boligforeningens børn og unge og sikre, at de ved, hvor de kan hente hjælp, hvis livet gør ondt.

Mange børn og unge i Danmark, herunder også dem, der vokser op i almene boliger, trives i skolen, har gode venner, sunde fritidsinteresser og forældre, som støtter dem og hjælper dem godt på vej i livet.

Desværre er der også en gruppe, for hvem opvæksten og dagligdagen ikke altid er helt ligetil. Børn, der har det svært i skolen, som savner venner i fritiden, og som vokser op i familier, hvor forældrene ikke tager sig ordentligt af dem.

Et nyt partnerskab mellem Børns Vilkår og Brabrand Boligforening vil tage hånd om netop de børn og unge i boligforeningens afdelinger, så de kender deres rettigheder og muligheder for at få direkte rådgivning, hvis de oplever problemer.

”Gennem Brabrand Boligforening kan vi nå ud til endnu flere børn, unge og familier, der måske ikke altid selv henvender sig til BørneTelefonen, og som vi har svært ved at nå ud til med vores nuværende tilbud. Derudover ser Børns Vilkår et stort potentiale i at udvikle nye tiltag sammen med Brabrand Boligforening, som kan være med til at løfte børns stemmer i almene boligområder generelt,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Brabrand Boligforening er en almen boligforening, der i 75 år har skabt gode boliger med en rimelig husleje til aarhusianerne. Med omtrent 5.500 boliger spiller den i dag en betydelig rolle blandt byens almene boligorganisationer og har - ikke mindst i den vestlige del af Aarhus - sat et tydeligt præg på byudviklingen.

 

Børns Vilkår er en privat, humanitær og politisk uafhængig organisation, der arbejder for at styrke og forbedre børns udviklingsmuligheder, opvækst og vilkår i Danmark.

Børns Vilkårs ekspertise og viden bidrage til at styrke vores lokale medarbejdere i de boligsociale indsatser og i ejendomsdriften, så de får de bedste forudsætninger for at kunne håndtere trivselsproblemer blandt børn og familier.

Kristian Würtz

Adm. direktør i Brabrand Boligforening

Konkret skal samarbejdet være med til at udbrede kendskabet til Børns Vilkårs eksisterende tilbud: BørneTelefonen, ForældreTelefonen og Bisidningen, for eksempel gennem plakater, opslag og andre materialer i boligforeningens afdelinger.

Desuden vil Børns Vilkår stå for faglige oplæg til relevante faggrupper i Brabrand Boligforening, ligesom boligforeningen vil bidrage med oplæg om sin viden til medarbejdere i Børns Vilkår.

”Ved at udveksle erfaringer og bygge bro til relevante tilbud i Børns Vilkår vil Brabrand Boligforening kunne understøtte trivslen blandt børn og unge i alle vores afdelinger. Samtidig kan Børns Vilkårs ekspertise og viden bidrage til at styrke vores lokale medarbejdere i de boligsociale indsatser og i ejendomsdriften, så de får de bedste forudsætninger for at kunne håndtere trivselsproblemer blandt børn og familier,” siger Kristian Würtz, administrerende direktør i Brabrand Boligforening.

Indtil videre skal partnerskabet løbe de næste tre år.

Læs senere artikler

Her starter den boligsociale indsats på biblioteket

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Stort fokus på almene boligområder i handlingsplan mod ensomhed

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste