21. JUN. 2023 KL. 15:56

Fejrer fællesskabet trods forbud mod sankthansbål

Skt Hans Bål

Tørken har betydet, at der ikke må tændes op under sankthansbålet mange steder. Det stopper dog ikke Bramming Boligforening i at holde en fest.

”Overhovedet ikke! Der skal være fest, som der plejer at være. Vores fællesskab skal da ikke ødelægges af, at der ikke kan være et sankthansbål. Vi skal fejre det alligevel.”

Sådan lyder det fra Eva Feldborg Nielsen. Hun bor i Kildeparken i Bramming og er næstformand i Bramming Boligforening.

Her holder de traditionen tro stor sankthansfest på Kildeparkens boldbane, hvor alle foreningens 655 boliger er inviteret. Der bydes på gratis pølser og brød og masser af aktiviteter for børnene. Arrangementet har dog fået et par enkelte justeringer i år.

”Det eneste, vi har skåret væk, er bålet og pølser, der bliver grillet. Pølserne bliver serveret fra en pølsevogn i stedet for,” fortæller Eva Feldborg Nielsen.

Det sker som følge af det afbrændingsforbud på sankthansaften, som Danske Beredskaber meldte ud i mandags. Forbuddet kommer på baggrund af den seneste tids ekstreme tørke, der medfører en øget risiko for naturbrande.

Det dækker hele Jylland og Fyn samt en række vestsjællandske kommuner og Bornholm.

”Aftenen ryster os sammen på tværs af alle vores afdelinger. Det giver et rigtigt godt fællesskab.”

Eva Feldborg Nielsen

Næstformand i Bramming Boligforening og beboer i Kildeparken

Eva Feldborg Nielsen har fuld forståelse for forbuddet. Men det er stadig ærgerligt, at sankthansbålet ikke kan stå i lys lue.

”Det er lidt øv, for det er jo mega hyggeligt og noget, vi alle sammen ser meget frem til. Det er altid en hyggelig aften, hvor man får snakket med alle mulige på kryds og tværs. Man møder måske nogen, man ikke har set i flere år,” forklarer hun.

Derfor har det slet heller ikke været på tale at aflyse arrangementet. For aftenen handler om meget mere end sankthansbålet, siger Eva Feldborg Nielsen.

”Den ryster os sammen på tværs af alle vores afdelinger. Vi har jo også afdelinger ude i landsbyerne. Det giver et rigtigt godt fællesskab.”

Du kan holde dig opdateret på situationen omkring afbrændingsforbuddet her.

Om skribenten

Christian Møller Rasmussen BL
Christian Møller Rasmussen

Christian Møller Rasmussen er presse- og kommunikationskonsulent i BL. Christian skriver om boligpolitik og har fokus på, at medierne bliver opmærksomme på de artikler, der bringes på Fagbladet Boligen.

Seneste Artikel

Almene beboere ønsker mere teknologi i fremtidens sundhedsvæsen

Christian Møller Rasmussen er presse- og kommunikationskonsulent i BL. Christian skriver om boligpolitik og har fokus på, at medierne bliver opmærksomme på de artikler, der bringes på Fagbladet Boligen.

Seneste Artikel

Almene beboere ønsker mere teknologi i fremtidens sundhedsvæsen

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2915 )

0

Læseliste