20. FEB. 2023 KL. 12:00

Spar beboerne penge med den rette bredbåndsløsning

3

Et lettere kaotisk tv- og bredbåndsmarked. De nyeste ERFA-møder fra BL tager temperaturen på udbyderne og kommer med konkrete fif og tips til hvordan boligforeningerne kan navigere. Foto: Canva

Tv- og bredbåndskrigen raser, og hvis der er noget, som kan få beboernes sind i kog, så er det, hvis ikke der vælges de rigtige løsninger. Nye ERFA-møder skal hjælpe de almene boligorganisationer.

Køge Boligselskab valgte at købe og anlægge sit eget bredbåndsnet i 2021. Beboerne betaler nu kun 59 kroner om måneden for hurtigt internet.

På samme måde kan andre boligselskaber spare beboerne penge og sikre de bedste løsninger, hvis man ser sig for og vælger den rigtige tv- og bredbåndsløsning.

Men det er ikke helt enkelt at vælge rigtigt.

”Markedet er uoverskueligt og kringlet. Det er især kombinationen af teknologi og de kontraktlige og kommercielle forhold, som gør det vanskeligt at gennemskue markedet,” siger Thomas Brandt-Knudsen fra Karobella Rådgivning, der rådgiver BL på tv- og bredbåndsområdet.

Derfor er oplysning og rådgivning om de rette pakker, anlæg og fibernet virkelig vigtig.

”Det er jo ikke et spørgsmål om afdelingens beboere skal have adgang til internet og tv. Spørgsmålet er om man vælger den rette løsning. Hvis man går med den forkerte, så kan det blive dyrt. Dem som betaler for den løsning, mange år frem, er i sidste ende beboerne,” forklarer Mikkel Jungshoved, teknisk konsulent i BL.

”Hvis leverandøren har betalt kablet, så er man tvunget til at have samme leverandør i x antal år. Så man skal tænke sig godt om inden sådanne aftaler indgås,” fortsætter han.

Spar penge med egne anlæg

Køge Boligselskab er meget tilfredse med beslutningen om at lægge sit eget bredbåndsnet.

”Vi har valgt at lægge vores eget bredbåndsnet, fordi der er en stor økonomisk gevinst i det for beboerne. Nu sparer de omkring 200 kroner om måneden i forhold til det, de har været vant til at betale for internet,” siger René Nielsen, forretningsfører i Køge Boligselskab.

Læs hele historien her.

Artiklen fortsætter under citatet.

ERFA-MØDE: TV-PAKKER OG FIBERBREDBÅND

Møderne afholdes i marts og finder sted i:

  • Aalborg
  • Middelfart
  • Aarhus
  • København

Tilmeld dig her

”Der sker rigtig meget hele tiden på dette område. Det er et marked, som kan virke lettere kaotisk og bøvlet"

Mikkel Jungshoved,

teknisk konsulent i BL

Læs senere artikler

Beboere betaler 59 kroner om måneden for hurtigt internet

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Beboere kan spare stort på at eje kabler til tv og internet

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Få den nyeste viden på ERFA-mødet

BL vurderer, at mange almene boligorganisationer har stor interesse i at vælge de rette udbydere for blandt andet at sikre en rimelig pris, kvalitet og vilkår. Derudover skal løsningen være fremtidssikret, fortæller Mikkel Jungshoved.

Derfor afholder BL nu en serie ERFA-møder med dette tema.

Møderne skal hjælpe med at belyse de forskellige muligheder indenfor tv- og bredbåndsløsninger, så de almene boligafdelinger, på et oplyst grundlag, kan træffe de rette valg og få ro i maven.

”Der sker rigtig meget hele tiden på dette område. Det er et marked, som kan virke lettere kaotisk og bøvlet. Derfor tager vi temperaturen på udbyderne og dykker ned i leverandørmuligheder, udbudspligten og lovgivningen,” siger Mikkel Jungshoved.

Tanken med ERFA er at erfaringsudveksle, spille hinanden gode, og at deltagerne kan tage de gode råd med hjem og implementere.

Disse møder henvender sig til alle medarbejdere i det almene med ansvar indenfor byggeri, administration og drift, herunder for eksempel direktører, forretningsførere, bygge- og tekniske chefer, specialister og projektledere.

ERFA-møderne finder sted i marts i Aalborg, Middelfart, Aarhus og København. Tilmeld dig her og læs mere.

Om skribenten

Ann Sofie Augustesen BL
Ann Sofie Hørlyck Augustesen

Ann Sofie Hørlyck Augustesen er ansat som kommunikationskonsulent i BL. Ann Sofie skriver om drift, byggeri og arkitektur på Fagbladet Boligen.

Seneste Artikel

Kvinden der revolutionerede det almene køkken

Ann Sofie Hørlyck Augustesen er ansat som kommunikationskonsulent i BL. Ann Sofie skriver om drift, byggeri og arkitektur på Fagbladet Boligen.

Seneste Artikel

Kvinden der revolutionerede det almene køkken

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste