20. APR. 2023 KL. 10:00

BL-formand: "Det er altafgørende, at folk er engagerede, der hvor de bor"

Allanwerge

(Foto: Lars Græsborg Mathiasen)

Med kampagnen ”Vi samles” og fem folkefestivaler landet over, slår BL – Danmarks Almene Boliger et slag for engagement, demokratisk deltagelse og fællesskab i de almene boliger.

Vi kan gøre en forskel, når vi gør det sammen!

Sådan lyder hovedbudskabet i kampagnen ”Vi samles” fra BL – Danmarks Almene Boliger. Kampagnen sætter fokus på, hvordan det, at vi engagerer os i hinanden og vores lokalområde, er med til at styrke hverdagsdemokratiet og fællesskabet, der hvor vi bor.

Det kommer ikke mindst til at ske ved en række folkefestivaler, hvor alle er inviteret – også dem, der ikke bor alment. Festivalerne finder sted i fem forskellige byer landet over i løbet af foråret.

Læs mere på visamles.dk

Her vil man blandt meget andet kunne komme til gratis koncert med Danser med Piger, redde fællesskabet i Nationalmuseets escape room, møde lokale foreninger, høre de unges bud på fremtidens boligområder og tale med sin nabo ved byens længste kagebord.

Der er flere gode grunde til, at det er vigtigt at sætte fokus på engagement og fællesskab. Det siger Allan Werge, der er formand for BL og direktør i Al2bolig i Aarhus.

”Først og fremmest fordi hele beslutningsgrundlaget i den almene sektor er demokratisk. Det er beboerne, der er med til at bestemme, der hvor de bor. Så beboere skal inviteres til at deltage i den demokratiske samtale. Og vi skal minde hinanden om, at man har en stemme,” siger Allan Werge og fortsætter:

”Man er nødt til at deltage og vise dem, der engagerer sig, at man faktisk synes, det er værdifuldt, at de bruger deres timer på det.”

Artiklen fortsætter under citatet

Almene Boligdage

I 2023 vil Almene Boligdage have form som fem åbne og involverende folkefestivaler rundt omkring i landet og en spændende og festlig endagskonference på Tivoli Hotel i København 30. september.

Du kan tilmelde dig konferencen her.

 

De fem folkefestivaler kan du kvit og frit deltage i her fra kl. 11:00 - 19.00:

29. april: Boligselskabet Sjælland er vært i Roskilde (Ringparken 44, Roskilde)

6. maj: Domea.dk er vært i Svendborg (Jægermarken 44, Svendborg)

13. maj: Himmerland Boligforening er vært i Aalborg (Sallingsundvej 75, Aalborg Øst)

3. juni: AAB Silkeborg er vært i Silkeborg (Kejlstrupvej 51, Silkeborg)

10. juni: BK Varde er vært i Varde (Bytoften 2, Varde)

Læs mere på ViSamles.dk

”Det giver rigtig god mening, at vi gennem de lokale folkefestivaler bringer Almene Boligdage derud, hvor folk bor. For de almene boliger er jo i hele landet. Så vi får mange flere med. Det er beboerne, det er naboerne, det er det hele. Vi er jo en del af det hele."

Allan Werge

Formand for BL og direktør i Al2bolig i Aarhus

Vigtigt med engagement og fællesskab

Ifølge Allan Werge er det ikke, fordi det står skidt til med engagementet i landets almene boligområder.

Der findes masser af ildsjæle og initiativer blandt den million mennesker, der bor alment. Nogle hjælper med lektierne i lektiecafeen eller med at sætte naboens lampe op. Andre sørger for, at affaldet sorteres korrekt eller varetager beboernes interesser i afdelingsbestyrelsen.

BL-formanden understreger derfor også vigtigheden af fællesskab, der hvor man bor. Det betyder noget, at man kender naboen og tager aktiv del i boligområdet, siger han.

”Det der kendskab betyder noget, når man kommer hjem. At man tænker ”ah, nu er jeg hjemme”, og man får lyst til at kigge op. For når man kigger op, ser man sine naboer, man hilser på dem, og man ser de huse, man bor i. I stedet for at man dukker nakken lidt og skynder sig ind, lukker sin dør og tænker ”ah, så slap jeg hjem.”

Allan Werge peger også på, at fællesskabet har en række positive effekter for den enkelte.

”Det giver større trivsel og er med til at forebygge ensomhed. Det at se hinanden, hilse på hinanden og have interesse for hinanden har fordele på så mange parametre, at det næsten ikke kan overvurderes.”

Derfor er Allan Werge også begejstret for, at fejringen af engagement og fællesskab kommer rundt i hele landet med folkefestivalerne.

”Det giver rigtig god mening, at vi gennem de lokale folkefestivaler bringer Almene Boligdage derud, hvor folk bor. For de almene boliger er jo i hele landet. Så vi får mange flere med. Det er beboerne, det er naboerne, det er det hele. Vi er jo en del af det hele. Og så handler det jo også om at vise, hvad vi kan. Vise at det almene faktisk har en betydning helt lokalt og i resten af samfundet.”

 

Læs også:

Fem fede folkefestivaler kommer til en by nær dig

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Christian Møller Rasmussen BL
Christian Møller Rasmussen

Christian Møller Rasmussen er presse- og kommunikationskonsulent i BL. Christian skriver om boligpolitik og har fokus på, at medierne bliver opmærksomme på de artikler, der bringes på Fagbladet Boligen.

Seneste Artikel

Almene beboere ønsker mere teknologi i fremtidens sundhedsvæsen

Christian Møller Rasmussen er presse- og kommunikationskonsulent i BL. Christian skriver om boligpolitik og har fokus på, at medierne bliver opmærksomme på de artikler, der bringes på Fagbladet Boligen.

Seneste Artikel

Almene beboere ønsker mere teknologi i fremtidens sundhedsvæsen

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste