23. SEP. 2022 KL. 11:00

Nyt makkerpar bygger ungdomsboliger i Ørestad

D 5

Illustration: ATP Ejendomme

Når gravemaskinerne er i jorden på det nye 17.300 kvadratmeter store boligprojekt i Ørestad, Kanalgaarden, er det kulminationen på et tæt samarbejde mellem fsb-byggeri og ATP Ejendomme.

Torsdag den 22. september 2022 tog boligselskabet fsb og ATP Ejendomme det første spadestik til Kanalgaarden i Ørestad. Byggeriet er et samarbejde om 47 nye almene ungdomsboliger og 5 betalelige almene familieboliger i Ørestad.

Kanalgaarden kommer til at ligge lige ved Royal Arena, Ørestads Boulevard og Kanalpladsen i Ørestad. Boligerne står klar til at tage imod nye beboere i foråret 2025.

Hos fsb glæder man sig over projektet:

”I København er der 14 studerende pr. almen ungdomsbolig. Det viser en ny rapport fra brancheforeningen BL – Danmarks Almene Boliger. Der er altså et kæmpe behov for at få et sted at bo til en overkommelig husleje, når man er under uddannelse. Derfor er vi meget glade for, at vi i et rigtig godt samarbejde med ATP Ejendomme har fået mulighed for at bygge ungdomsboliger som en del af det samlede byggeri. En blandet by er supervigtig, for byen skal kunne rumme alle,” siger fsb’s formand, Mads Malik Knudsen.

For Jan Johansen, ejendoms- og udviklingsdirektør i ATP Ejendomme, er projektet også et skridt på vejen til en bedre integration af almene boliger i boligbyggeri:

”Med Kanalgaarden gentænker vi ideen om, at de almene boliger blot skal være med, fordi lokalplanen kræver det. I dialog med fsb er det lykkedes os at finde en model, som på flere måder understøtter både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed,” fortæller Jan Johansen.

Om Kanalgaarden

Det er arkitekter fra WERK og C.F Møller, som har skabt rammerne for projektet. MOE A/S er rådgivende ingeniører, V8 Construction er totalentreprenør og ATP Ejendomme er bygherre.

Kanalgaarden står til at få en DGNB guld-certificering.

"Der er altså et kæmpe behov for at få et sted at bo til en overkommelig husleje, når man er under uddannelse. Derfor er vi meget glade for, at vi i et rigtig godt samarbejde med ATP Ejendomme har fået mulighed for at bygge ungdomsboliger som en del af det samlede byggeri. En blandet by er supervigtig, for byen skal kunne rumme alle."

Mads Malik Knudsen, formand for fsb

Fokus på blandet byggeri

Kanalgaarden kommer til at rumme 5 almene familieboliger – hver på 47 kvadratmeter. Derudover er 47 almene ungdomsboliger fordelt på etagerne mellem de øvrige lejeboliger.

De private boliger kommer til samlet at tælle 213 boliger, hvoraf 130 boliger er egnede som private ungdomsboliger, og som også kan fungere som boliger til enlige. Yderligere 63 boliger er i en størrelse, hvor børnefamilier er tænkt som den primære målgruppe, og så er der 20 boliger, som henvender sig til seniorer.

Kanalgaarden vil desuden rumme fællesfaciliteter og områder, hvor familier og bebyggelsens unge beboere kan mødes. Et beboermiks på Kanalgaardens etager skal sikre diversiteten i byggeriet.

Tidskapsel

Ved grundstensnedlægningen blev der holdt taler og lavet en tidskapsel til fremtiden.

"Min forhåbning er, at beboerne, der om mange årtier vil åbne tidskapslen, vil læse den og ånde lettet op over, at København ikke længere har de problemer med boligmangel, som vi oplever i dag," fortalte Mads Malik Knudsen i sin tale ved grundstensnedlægningen.I en tidskapsel blev der gemt til eftertiden: 

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste