23. SEP. 2022 KL. 11:00

Nyt makkerpar bygger ungdomsboliger i Ørestad

D 5

Illustration: ATP Ejendomme

Når gravemaskinerne er i jorden på det nye 17.300 kvadratmeter store boligprojekt i Ørestad, Kanalgaarden, er det kulminationen på et tæt samarbejde mellem fsb-byggeri og ATP Ejendomme.

Torsdag den 22. september 2022 tog boligselskabet fsb og ATP Ejendomme det første spadestik til Kanalgaarden i Ørestad. Byggeriet er et samarbejde om 47 nye almene ungdomsboliger og 5 betalelige almene familieboliger i Ørestad.

Kanalgaarden kommer til at ligge lige ved Royal Arena, Ørestads Boulevard og Kanalpladsen i Ørestad. Boligerne står klar til at tage imod nye beboere i foråret 2025.

Hos fsb glæder man sig over projektet:

”I København er der 14 studerende pr. almen ungdomsbolig. Det viser en ny rapport fra brancheforeningen BL – Danmarks Almene Boliger. Der er altså et kæmpe behov for at få et sted at bo til en overkommelig husleje, når man er under uddannelse. Derfor er vi meget glade for, at vi i et rigtig godt samarbejde med ATP Ejendomme har fået mulighed for at bygge ungdomsboliger som en del af det samlede byggeri. En blandet by er supervigtig, for byen skal kunne rumme alle,” siger fsb’s formand, Mads Malik Knudsen.

For Jan Johansen, ejendoms- og udviklingsdirektør i ATP Ejendomme, er projektet også et skridt på vejen til en bedre integration af almene boliger i boligbyggeri:

”Med Kanalgaarden gentænker vi ideen om, at de almene boliger blot skal være med, fordi lokalplanen kræver det. I dialog med fsb er det lykkedes os at finde en model, som på flere måder understøtter både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed,” fortæller Jan Johansen.

Om Kanalgaarden

Det er arkitekter fra WERK og C.F Møller, som har skabt rammerne for projektet. MOE A/S er rådgivende ingeniører, V8 Construction er totalentreprenør og ATP Ejendomme er bygherre.

Kanalgaarden står til at få en DGNB guld-certificering.

"Der er altså et kæmpe behov for at få et sted at bo til en overkommelig husleje, når man er under uddannelse. Derfor er vi meget glade for, at vi i et rigtig godt samarbejde med ATP Ejendomme har fået mulighed for at bygge ungdomsboliger som en del af det samlede byggeri. En blandet by er supervigtig, for byen skal kunne rumme alle."

Mads Malik Knudsen, formand for fsb

Fokus på blandet byggeri

Kanalgaarden kommer til at rumme 5 almene familieboliger – hver på 47 kvadratmeter. Derudover er 47 almene ungdomsboliger fordelt på etagerne mellem de øvrige lejeboliger.

De private boliger kommer til samlet at tælle 213 boliger, hvoraf 130 boliger er egnede som private ungdomsboliger, og som også kan fungere som boliger til enlige. Yderligere 63 boliger er i en størrelse, hvor børnefamilier er tænkt som den primære målgruppe, og så er der 20 boliger, som henvender sig til seniorer.

Kanalgaarden vil desuden rumme fællesfaciliteter og områder, hvor familier og bebyggelsens unge beboere kan mødes. Et beboermiks på Kanalgaardens etager skal sikre diversiteten i byggeriet.

Tidskapsel

Ved grundstensnedlægningen blev der holdt taler og lavet en tidskapsel til fremtiden.

"Min forhåbning er, at beboerne, der om mange årtier vil åbne tidskapslen, vil læse den og ånde lettet op over, at København ikke længere har de problemer med boligmangel, som vi oplever i dag," fortalte Mads Malik Knudsen i sin tale ved grundstensnedlægningen.I en tidskapsel blev der gemt til eftertiden: 

Om skribenten

Heidi Andersen
Heidi Andersen

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

AL2bolig renoverer med fokus på den almene bygningskultur

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

AL2bolig renoverer med fokus på den almene bygningskultur

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2608 )

0

Læseliste