28. SEP. 2022 KL. 16:17

Julehjælpen til udsatte familier tredobles

COLOURBOX34684212

Rekordmange økonomisk pressede familier søger julehjælp. Foto: Colourbox

De stigende priser har for alvor sat sine spor i de danske familier, og derfor har et politisk flertal netop besluttet, at give 15 millioner kroner til julehjælp i 2022 til udsatte familie.

Julen kan være svær for økonomisk klemte familier. Med de stigende priser i år kan det synes helt uoverskueligt også at skulle have råd til juleand og gaver.

I lyset af de stigende priser forventer de organisationer, der hvert år uddeler julehjælpen, et stort antal ansøgninger om julehjælp fra samfundets udsatte. Derfor er der behov for yderligere tiltag til de økonomiske klemte børnefamilier, der ikke har råd til at holde jul med mad og gaver.

Et bredt politisk flertal har derfor besluttet at tilføre 10 millioner kroner yderligere til puljen til julehjælp, hvor der normalt er ca. 5 millioner kroner i puljen årligt. Dermed kan de organisationer, der uddeler julehjælp, i år dele 15 millioner kroner ud til socialt udsatte familier.

"Julehjælpen er en målrettet hjælpende hånd til udsatte familier, der får mulighed for at give deres børn en jul som klassekammeraterne med en gave under træet og julemad, der er bare lidt ud over det sædvanlige. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi i år kan tredoble julehjælpen, så de mange økonomisk pressede familier også kan holde jul," fortæller social- og ældreminister Astrid Krag i en pressemeddelelse. 

De står bag aftalen

Socialdemokratiet, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet besluttet at give 15 millioner kroner til julehjælp i 2022 til udsatte familier.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste