28. SEP. 2022 KL. 16:17

Julehjælpen til udsatte familier tredobles

COLOURBOX34684212

Rekordmange økonomisk pressede familier søger julehjælp. Foto: Colourbox

De stigende priser har for alvor sat sine spor i de danske familier, og derfor har et politisk flertal netop besluttet, at give 15 millioner kroner til julehjælp i 2022 til udsatte familie.

Julen kan være svær for økonomisk klemte familier. Med de stigende priser i år kan det synes helt uoverskueligt også at skulle have råd til juleand og gaver.

I lyset af de stigende priser forventer de organisationer, der hvert år uddeler julehjælpen, et stort antal ansøgninger om julehjælp fra samfundets udsatte. Derfor er der behov for yderligere tiltag til de økonomiske klemte børnefamilier, der ikke har råd til at holde jul med mad og gaver.

Et bredt politisk flertal har derfor besluttet at tilføre 10 millioner kroner yderligere til puljen til julehjælp, hvor der normalt er ca. 5 millioner kroner i puljen årligt. Dermed kan de organisationer, der uddeler julehjælp, i år dele 15 millioner kroner ud til socialt udsatte familier.

"Julehjælpen er en målrettet hjælpende hånd til udsatte familier, der får mulighed for at give deres børn en jul som klassekammeraterne med en gave under træet og julemad, der er bare lidt ud over det sædvanlige. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi i år kan tredoble julehjælpen, så de mange økonomisk pressede familier også kan holde jul," fortæller social- og ældreminister Astrid Krag i en pressemeddelelse. 

De står bag aftalen

Socialdemokratiet, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet besluttet at give 15 millioner kroner til julehjælp i 2022 til udsatte familier.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

AL2bolig renoverer med fokus på den almene bygningskultur

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

AL2bolig renoverer med fokus på den almene bygningskultur

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2726 )

0

Læseliste