12. SEP. 2022 KL. 09:56

Højvangen i Skanderborg kåret som Nordens bedste boligområde

Award Winner DK 2

Højvangen i Skanderborg var vinderprojektet ved NBO's prisuddeling. Her ses Bent Madsen, BL, og formand for NBO. Charlotte Strandgaard, projektleder i Fælles om Højvangen, beboer Katja Bech Dam og formand for bestyrelsen i Fælles om Højvangen, Erling Weber Jensen, som også er direktør for Skanderborg Andelsboligforening..

Der var brede smil i Oslo, da boligområdet Højvangen i Skanderborg torsdag løb med prisen for Nordens bedste boligområde 2022.

Det lyder som et eventyr, men det er helt virkeligt.

Boligområdet Højvangen i Skanderborg vandt torsdag prisen for Nordens bedste boligområde 2022 på en delt førsteplads med det norske boligområde Friis’ Gate 6.

Højvangens sejr cementerer boligområdets positive udvikling. Området stod på listen over udsatte boligområder fra 2013-2015. I dag høster de med sejren frugterne af deres boligsociale arbejde og omfattende renoveringer.

Og netop samspillet mellem boligsociale indsatser og fysiske renoveringer har været afgørende for den positive udvikling, siger projektleder bag Fælles om Højvangen, Charlotte Strandgaard.

”For at boligsociale indsatser skal lykkes, så kræver det, at man arbejder på flere forskellige planer. Både med de fysiske renoveringer og de sociale aspekter. Og de skal tale sammen,” siger Charlotte Strandgaard.

For Charlotte Strandgaard er prisen et bevis på, at boligsociale helhedsplaner betyder noget. Hun håber, at Højvangens fortælling kan inspirere andre almene boligområder.

”Det er en kulturændring, vi har arbejdet med i mange år. Med prisen kulminerer det arbejde. Den viser, at det godt kan lade sig gøre at forandre ting. At når nok mennesker vil noget, og man får hinanden med, så kan ting rykke sig. Store forandringer kan ske,” siger Charlotte Strandgaard.

”Nordens bedste boligområde”

Prisen ”Nordens bedste boligområde” uddeles hvert år af den nordiske sammenslutning af kooperative og almennyttige boligselskaber, kaldet NBO.

For at deltage i konkurrencen skal boligområder indsende en film på maks. ét minut. Filmen skal i lyd og billeder fortælle, hvad der gør et særligt boligområde unikt.

Det danske boligområde Højvangen vandt med filmen ”Our little Village”. Se videoen i artiklen.

Beboerne bidrager til området, vil området og vil hinanden. Det her er deres pris.

Charlotte Strandgaard

Projektleder, Fælles om Højvangen

Beboernes pris

Charlotte Strandgaard understreger, at prisen ikke kunne være vundet uden Højvangens engagerede beboere.

”Beboerne bidrager til området, vil området og vil hinanden. Det her er deres pris,” siger Charlotte Strandgaard.

Charlotte Strandgaard var ved prisuddelingen i selskab med beboer Katja Bech Dam og formand for bestyrelsen i Fælles om Højvangen, Erling Weber Jensen.

De glæder sig til at fejre prisen med Højvangens øvrige beboere, som de under prisuddelingen holdt opdaterede i deres facebookgruppe ”Fælles om Højvangen”.

”Vi glæder os til at komme hjem og fejre det med beboerne. Det bliver nok med kagemand og bobler,” siger Charlotte Strandgaard.

"Fælles om Højvangen"

”Fælles om Højvangen” er en boligsocial helhedsplan, der har fokus på trivsel, fællesskab og naboskab mellem beboere i området.

Projektet er et samarbejde mellem Skanderborg Andelsboligforening, Midtjysk Boligselskab, Skanderborg Kommune og Landsbyggefonden.

Læs mere om helhedsplanen her

Læs senere artikler

Skal jeres boligorganisation vinde prisen som ’Verdens Bedste Indkøber’?

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2914 )

0

Læseliste