18. AUG. 2022 KL. 13:55

Skal jeres boligorganisation vinde prisen som ’Verdens Bedste Indkøber’?

Foto Verdens Bedste Indkøber (1170 × 720Px)

Det batter for kloden, hvis virksomheder og organisationer indkøber mere bæredygtigt. Både på den grønne og sociale bundlinje. Derfor vil IKA – Foreningen af offentlige indkøbere hylde de bedste indkøbere – og det sker ved, at indstille en virksomhed, institution eller organisation til prisen ’Verdens Bedste Indkøber.’

Der er mange penge at spare på indkøbsområdet, både på håndværks- og serviceydelser, materialer og produkter. Mange organisationer vurderer, at de kan spare op til 30 pct. på deres indkøb af eksterne ydelser, mens andre organisationer fortæller, at de allerede har sparet 30 pct. på indkøb af visse ydelser.

Mange boligorganisationer gør en stor indsats, når der skal købes ind og forhandles nye kontrakter, hos for eksempel fsb, som er Københavns største almene boligselskab med 13.000 boliger, har man siden 2013 haft særlig fokus på indkøbsaftaler.

fsb har blandt andet med centrale indkøbsordninger, udbud på kerneområder og fokus på alt fra kaffe til udskiftning af blandingsbatterier, rengøring, printerpapir og arbejdstøj sparet op mod 50 millioner kroner.

Danske virksomheder, organisationer og offentlige indkøbere har gennem deres indkøb markant indflydelse på klimabelastningen. Alene den offentlige sektor køber ind for ca. 380 mia. kroner om året – bare i Danmark. Men det er ikke kun klimaet og miljøet, som vi påvirker gennem indkøb, det er også arbejdsforhold og levevilkår i de lande, hvorfra vores varer bliver produceret og købt. Det gælder alt fra produktion af kuglepenne, computere, kontorstole til maden i kantinen.

De gode og inspirerende eksempler

Prisen uddeles til dem, som har gjort et ekstra stort stykke arbejde med at bidrage til ét eller flere af Verdensmålene gennem deres indkøb.

IKA hylder dem, som også kan inspirere andre virksomheder og organisationer til at følge trop og hæve ambitionerne. Så har du gode eksempler på indkøb eller initiativer – store som små, som bidrager til ét eller flere af verdensmålene, så indstil dem til prisen Verdens Bedste Indkøber.

Det kan være tiltag som for eksempel:


Frist for indstilling den 9. november 2022 – og husk, du kan også kan indstille dig selv. Prisen uddeles på

Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøbs årlige konference for

bæredygtige indkøb den 24. november 2022.

Indstil en virksomhed eller organisation: www.ika.dk/videndeling/verdens-bedste-indkoeber


De står bag

Prisen som Verdens Bedste Indkøber er skabt af;

  • Miljøstyrelsen

  • IKA - Foreningen af offentlige indkøbere

  • Etisk Handel Danmark

  • Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøb

Læs senere artikler

”Vi køber ind for andre folks penge, så det er en pligt at købe strategisk og smart ind”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Nu kommer de første møder om kloge indkøb

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Heidi Andersen
Heidi Andersen

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

AL2bolig renoverer med fokus på den almene bygningskultur

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

AL2bolig renoverer med fokus på den almene bygningskultur

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2657 )

0

Læseliste