04. SEP. 2022 KL. 17:34

Fest og farver ved dronningens besøg på Frederiksberg

KAB Dronningebesøg1

Det var en stor dag for beboerne, da dronning Margrethe den 1. september besøgte Frederiksberg Forenede Boligselskaber som en del af sit sommertogt.

På sensommertogtets sidste dag dukkede en ægte dronning op på Betty Nansens Plads på Frederiksberg, der var fyldt med forventningsfulde borgere.

For på denne solrige sensommerdag kom dronning Margrethe på besøg for at hilse på de mange beboere, som med flag og farver var stimlet sammen på Betty Nansens Plads.

Forberedelserne til det royale besøg havde varet flere måneder, og på selve dagen var der også travlhed. Et par timer før dronningens ankomst begyndte både unge og gamle at tage opstilling omkring pladsen, mens Copenhagen Phil, Sjællands symfoniorkester, varmede op.

Blomsterpige

Blandt de ventende var en helt særlig person. Rita Margrethe Kjerte på 99, som bor på Plejecentret Lindehaven lige ved Betty Nansens Plads, var nemlig dagens blomsterpige.

”Jeg kan slet ikke forstå det. Jeg har det lidt som… Jeppe i baronens seng. Drømmer jeg, eller er jeg vågen?” kom det fra Rita, som havde ventet spændt på dronningen, som hun aldrig havde truffet før.

Præcis kl. 14.15 ankom dronningen med sit følge og blev modtaget af borgmester Michael Vindfeldt.  Dronningen hilste også på Laurits Roikum, der er formand for Frederiksberg Forenede Boligselskaber, og på kundechef Kim Geertsen.

Men først fik hun overrakt en buket af sin navnesøster, Rita Margrethe.

Kim Geertsen fortalte dronningen om omdannelsen af Betty Nansens Plads, og sammen gik de mellem blitzende kameraer og glade mennesker op mod dagens højdepunkt: Statuen af Betty Nansen, der skulle afsløres denne solrige torsdag.

Skulpturen, som nu skal pryde den frederiksbergske plads er opkaldt efter den kendte teaterdirektør på Betty Nansens Teater på Frederiksberg, og som Frederiksberg Forenede Boligselskaber i samarbejde med Frederiksberg Kommune står bag.

Festen fortsatte

Selvom dronningen måtte forlade selskabet, fortsatte festen på Betty Nansens Plads med musik, workshops og konkurrencer – og dans til langt ud på aftenen.

Dermed var Betty Nansens Plads – der har været under udvikling i flere år – officielt indviet.

Læs mere om Betty Nansens Plads her – som er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania og Lokale- og Anlægsfonden.

 

 

Læs senere artikler

”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Nye tal: Kun få fejl i renoveringer af alment byggeri

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Nye tal: Kun få fejl i renoveringer af alment byggeri

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2657 )

0

Læseliste