31. OKT. 2022 KL. 12:55

Beboere i tre afdelinger af Bellahøjhusene skal genhuses

DJI 0034

Bellahøjhusene blev opført i 1950’erne og er mærket af tidens tand. De senere år har de fire boligorganisationer, som ejer husene, derfor arbejdet med at tilrettelægge projekter for gennemgribende renoveringer. Foto: KAB

Tre af Bellahøjhusene har så alvorlige konstruktionsfejl, at de skal evakueres ved hård kuling, vurderer eksperter. Boligselskabet KAB har derfor i tæt samråd med Københavns Kommune besluttet at genhuse beboerne.

149 familier, der bor i Bellahøjhuse i Brønshøj i København, skal genhuses. Det skriver boligselskabet KAB i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at tre af højhusene, der ejes af Samvirkende Boligselskaber (SAB) har en fejl i konstruktionen, som gør, at de ikke tåler en vindbelastning på mere end 11-12 meter per sekund.

Fejlen i konstruktionen er blevet opdaget i forbindelse med tilrettelæggelse af en større renovering af husene, der er mærket af tidens tand. Under forarbejdet har man der fundet ud af, at der er fejl i de gamle ingeniørberegninger, der ligger til grund for opførelsen. Det fik Samvirkende Boligselskaber til at iværksætte en dyberegående undersøgelse, som har vist fejlen i konstruktionen og ført til beslutningen om genhusning.

Indtil beboerne kan blive genhuset, vil de blive evakueret, når vindhastigheden kommer op på 11-12 sekundmeter. Det sker statistisk hver måned. Derfor styrker KAB på vegne af Samvirkende Boligselskaber tilrettelagt et beredskab, så man er klar til at evakuere hurtigt.

Samtidig er Samvirkende Boligselskaber i fuld gang med at finde gode, permanente genhusningsboliger til familierne. Og beboerne får mulighed for at vende tilbage, når deres bolig er renoveret, forsikrer Rolf Andersson, udviklingsdirektør i KAB.

Læs senere artikler

Vil sikre lærepladser på renovering af Danmarks første højhuse

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Christina Ove Holm
Christina Ove Holm

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

Beboerformand: ”Wauuu hvor er det dejligt vi er ude af listen”

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

Beboerformand: ”Wauuu hvor er det dejligt vi er ude af listen”

Fik du

læst disse?

20220923 142730 L 6000X4000ma ”Vinterhjælp” – vigtig men også kompliceret
DJI 0233 BO-VEST: ”Vi bevarer Galgebakkens unikke udtryk”
Chefjurist Shenna Salih (1) Kvinder strømmer til gratis juridisk rådgivning
Colourbox Valg Familie Valgforsker: ”Det er bare sjovere, når man er to”
Se alle artikler ( 2537 )

0

Læseliste