31. OKT. 2022 KL. 12:55

Beboere i tre afdelinger af Bellahøjhusene skal genhuses

DJI 0034

Bellahøjhusene blev opført i 1950’erne og er mærket af tidens tand. De senere år har de fire boligorganisationer, som ejer husene, derfor arbejdet med at tilrettelægge projekter for gennemgribende renoveringer. Foto: KAB

Tre af Bellahøjhusene har så alvorlige konstruktionsfejl, at de skal evakueres ved hård kuling, vurderer eksperter. Boligselskabet KAB har derfor i tæt samråd med Københavns Kommune besluttet at genhuse beboerne.

149 familier, der bor i Bellahøjhuse i Brønshøj i København, skal genhuses. Det skriver boligselskabet KAB i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at tre af højhusene, der ejes af Samvirkende Boligselskaber (SAB) har en fejl i konstruktionen, som gør, at de ikke tåler en vindbelastning på mere end 11-12 meter per sekund.

Fejlen i konstruktionen er blevet opdaget i forbindelse med tilrettelæggelse af en større renovering af husene, der er mærket af tidens tand. Under forarbejdet har man der fundet ud af, at der er fejl i de gamle ingeniørberegninger, der ligger til grund for opførelsen. Det fik Samvirkende Boligselskaber til at iværksætte en dyberegående undersøgelse, som har vist fejlen i konstruktionen og ført til beslutningen om genhusning.

Indtil beboerne kan blive genhuset, vil de blive evakueret, når vindhastigheden kommer op på 11-12 sekundmeter. Det sker statistisk hver måned. Derfor styrker KAB på vegne af Samvirkende Boligselskaber tilrettelagt et beredskab, så man er klar til at evakuere hurtigt.

Samtidig er Samvirkende Boligselskaber i fuld gang med at finde gode, permanente genhusningsboliger til familierne. Og beboerne får mulighed for at vende tilbage, når deres bolig er renoveret, forsikrer Rolf Andersson, udviklingsdirektør i KAB.

Læs senere artikler

Vil sikre lærepladser på renovering af Danmarks første højhuse

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Christina Ove Holm BL
Christina Ove Holm

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

30 organisationer skaber forandringer for unge

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

30 organisationer skaber forandringer for unge

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2667 )

0

Læseliste