04. OKT. 2022 KL. 10:40

125 plejeboliger er nu klar til at blive opført i Fælledby

96390

Plejeboligerne skal have udadvendte gårdrum og fællesarealer i tæt kontakt med de grønne områder. Illustration: Bo-Vita

125 nye plejeboliger skal opføres i den kommende bydel Fælledby. Der er forventet byggestart allerede til næste år og indflytning i 2026.

Allerede om fire år vil 125 plejeboliger blive opført i den nye bydel, Fælledby, på Amager Fælled. Boligerne opføres af Bo-Vita i samarbejde med Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune.

Plejeboligerne bliver centralt placeret i den sydlige del af Fælledby. Der bliver supermarkeder i stueetagen, parkeringshus mod Vejlands Allé og nem adgang til området. 

Byggeri til beboernes behov
Det samlede plejecenter på i alt ca. 12.000 m² bygges i bæredygtigt træ. Byggeriet trapper ned fra seks til fire etager mod fælleden for at give bedst muligt udsyn til omgivelserne.

I placeringen af servicearealer og boliger er der lagt vægt på en nem kontakt til fællesskabet og det grønne. Fællesrum, gårdhaver med pergolaer, taghaver og væksthuse åbner sig op mod fælleden. Store vinduespartier i gang- og fællesarealer sørger for en gennemstrømning af dagslys, skriver Bo-Vita i en pressemeddelelse.

”Den overordnede vision med Fælledby er i god tråd med Bo-Vitas bygherrestrategi om at bygge hjem, der imødekommer beboernes forskellige behov. Uderummene skal indrettes, så de giver værdi for den enkelte og skaber rammen for fællesskaber med attraktive mødesteder. Vi synes, at visionen for plejeboligerne i Fælledby lever op til vores ønske om at bygge bæredygtig, god arkitektur, som holder i fremtiden og virker i hverdagen,” fortæller Jan Hyttel, der er formand for organisationsbestyrelsen i Bo-Vita.

Rum for et godt ældreliv

Det bliver Sundheds- og Omsorgsforvaltning i Københavns Kommune, der får anvisningsret til boligerne.

”Der kommer flere og flere ældre københavnere, og derfor har vi brug for flere ældreboliger - også i de byområder, der er under udvikling, så vi får en mangfoldig by med beboere i alle aldersgrupper. De ældre får lys, luft, grønne uderum og udsigt til naturen, og med plads til fællesskab er der rum for et godt ældreliv,” siger Københavns sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling.

Fælledby skal være en blandet by

Projektselskabet Fælledby P/S står bag udviklingen af Fælledby, hvor lokalplanen stiller krav om, at 25 procent af de i alt 2.000 boliger skal være almene.

”Det er en kerneværdi for os i Fælledby at skabe en blandet bydel, hvor fællesskabet går på tværs af aldersmæssige og økonomiske skel. Aftalen med Bo-Vita er et vigtigt skridt på vejen og et symbol på, at vi også i fællesskab må realisere denne ambition," siger Erling Thygesen, der er adm. direktør i Fælledby P/S.

Byggeriet af plejeboliger i Fælledby forventes af gå i jorden i 2023 med indflytning i 2026.

Fakta om Fælledby

  • Der skal opføres 2.000 boliger i den nye bydel Fælledby, heraf 125 plejeboliger og to børneinstitutioner, en skole og lokalt butiksliv.
  • 25 % af boligerne bliver almene.
  • Boligerne er placeret nær Vejlands Allé på Amager, og får direkte adgang til den bynære natur på Amager Fælled.
  • Der bliver 10 minutters gang til Metroen.
  • Minimum 80 % af alle bygninger opføres i bæredygtigt træ i de bærende konstruktioner.
  • Fælledbys område strækker sig over 18,1 ha. En tredjedel af området, 60.000 m², etableres som bynært naturområde.
  • Alle bygninger får åbne, grønne gårdrum i direkte forbindelse til naturen omkring.
  • Bygherre for plejeboligerne er Bo-Vita.
  • Bygherre for Fælledby er projektselskabet Fælledby P/S, som ejes ligeligt af PensionDanmark og By & Havn.
  • Læs mere om Fælledby på bo-vita.dk/byggeri/fælledby og på faelledby.dk.
DSF5175

1 / 1Fra venstre: Ann Urbrand, bestyrelsesmedlem i Bo-Vitas organisationsbestyrelse, Henrik Steenstrup, bestyrelsesformand i Fælledby P/S, Jan Hyttel, bestyrelsesformand i Bo-Vitas organisationsbestyrelse, Erling Thygesen, adm. direktør i Fælledby P/S. Foto: Matias Bager/Fælledby

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2915 )

0

Læseliste