17. NOV. 2022 KL. 12:00

AL2bolig renoverer med fokus på den almene bygningskultur

Bolig Luft2

AL2bolig ønsker at værne om de gamle smukke bygninger, når der skal renoveres. Foto: AL2bolig

AL2bolig har fokus på de grønne løsninger, når der tages fat på to omfattende helhedsplaner i Aarhus-bydelen Åbyhøj, Lindeparken og Digtergangen. Både Landsbyggefonden og Realdania støtter de to lokale helhedsplaner.

Beboerne i Lindeparken og Digtergangen står nu over for opstarten på de to helhedsplaner, som med genanvendelse af de ikoniske gule mursten og etablering af regnvandsvaskerier skal øge det grønne aftryk og videreføre den arkitektoniske kulturarv.

For at lykkes med det store projekt har AL2bolig og entreprenørfirmaet Jorton indgået et samarbejde om hovedentreprisen for de to omfattende helhedsplaner.

”Jorton er ekspert i almene helhedsplaner, og de har stor erfaring med at håndtere renoveringer, der involverer menneskers hjem. Det er vigtigt for os, at entreprenørerne forstår og husker dette i hele processen. Det er også dejligt, at vi i den almene sektor kan prioritere både æstetik, funktionalitet og bæredygtighed – tak til Realdania og Landsbyggefonden for det," siger Anette Østerhaab, formand i AL2boligs organisationsbestyrelse, i en pressemeddelelse.

Lindeparken og Digterparken består af sammenlagt 78 plus 81 almene boliger, 16 ungdomsboliger samt fire erhvervslejemål mod den store trafikåre Silkeborgvej i Aarhus.

Artiklen fortsætter under billedet.

Om AL2bolig

  • AL2bolig er en mellemstor boligorganisation med knap 5.000 almene boliger i Aarhus og Favrskov Kommune.

  • Den økonomiske-, sociale- og miljømæssige ansvarlighed sætter dagsordenen for alt, hvad AL2bolig gør og tror på, at man ved en fælles indsats kan nå længst.

Kilde: AL2bolig.dk

5

1 / 1Regionschef hos Jorton Søren Jungersen og Anette Østerhaab formand i AL2boligs organisationsbestyrelse giver håndslag på samarbejdet. Foto: AL2bolig

Det er også dejligt, at vi i den almene sektor kan prioritere både æstetik, funktionalitet og bæredygtighed – tak til Realdania og Landsbyggefonden for det.

Anette Østerhaab, formand i AL2boligs organisationsbestyrelse

Regionschef i Jorton, Søren Jungersen, er glad for samarbejdsaftalen med AL2bolig. Han roser den almene boligorganisation for at turde tage nogle gode grønne valg. Blandt andet at de genbruger de gamle mursten, som både sparer CO2, men også er en arkitektonisk smuk løsning.

Støtte fra Landsbyggefonden og Realdania til tilgængelighed, grønne løsninger og bevaring af kulturarv

Landsbyggefonden støtter de to helhedsplaner med samlet godt 310 mio. kr., hvor en stor del af støtten går til renovering af bygningernes facade og klimaskærm, forbedring af udearealer og etablering af nye opholds- og aktivitetsarealer og til at gøre flere af boligerne tilgængelige for ældre og for mennesker med fysiske funktionsnedsættelser. Hertil kommer midler fra boligorganisationen selv.  

Realdania støtter også de to helhedsplaner med 7,9 millioner kroner. Støtten muliggør bevarelsen af bygningernes karakteristiske udtryk med rensning og genanvendelse af de gule mursten, som, sammen med de murede og vinklede altaner, udgør et klassisk eksempel på 1960’erne etagebyggeri. Midlerne fra Realdania går også til etableringen af grønnere vaskerier, hvor opsamlet regnvand bruges til beboernes tøjvask. 

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste