02. MAR. 2022 KL. 11:00

Afdelingsformand: "Vi kan alle sammen noget"

Ammershøj 6214

"Vi vil gerne have mere sammenhold, for det er vigtigt, at vi kender hinanden, især fordi vi er et bofællesskab," fortæller Leif LeiEsmark Hansen.Foto: Johnny Gudmand

Beboerne i Bofællesskabet Ammershøj har fået tilskud til et grønt projekt, der skal fremme fællesskabet. Beboerne har selv leveret arbejdskraften.

Når man vil, så kan man. Det er seniorerne i Bofællesskabet Ammershøj et levende bevis på. 

Beboerne har nemlig intet imod selv at gribe skovlen, trillebøren og hvad der ellers skal til for at få idéer forvandlet til virkelighed.

Alt kan desværre ikke ordnes med knofedt, og beboernes grønne projekt, var da heller ikke blevet til noget, hvis der ikke var støtte fra Strategiudvalget i DAB. Der har ydet et tilskud på 20.000 kroner, det skriver DAB.dk. 

"Uden tilskuddet var projektet ikke blevet til noget. Vi er en lille boligafdeling med kun 16 huse, og det er svært at finde penge til den slags projekter. Den konto, vi har til arrangementer af social art, ville ikke kunne dække det," fortæller Vagn Hansen, der er tovholder og en del af det fem personer store udvalg, der har arbejdet med det grønne projekt siden 2021.

Om Bofællesskabet Ammershøj

Bofællesskabet Ammershøj er et bofællesskab for seniorer, og består af rækkehuse med egen have.

Der er meget fokus på fællesskab og arrangementer i boligafdelingen, hvor beboerne deltager aktivt. Der er mange aktiviteter for beboerne, eksempelvis fællesspisning og udflugter til kulturelle oplevelser i området.

Fælleshuset er centralt beliggende for beboerne i afdelingen.

Bofællesskabet Ammershøj ligger centralt i Kirke Hyllinge, så indkøbsmulighederne ligger tæt på.

Ammershøj 6223

Beboer Vagn Hansen, der er tovholder og en del af det fem personer store udvalg, der har arbejdet med det grønne projekt siden 2021. Foto: Johnny Gudmand

Ammershøj 6188

I løbet af foråret kommer der en smuk blomstereng på det grønne stykke. Foto: Johnny Gudmand

Det har skabt sammenhold undervejs, at vi selv har stået for projektet. Vi kan alle sammen noget.

Leif Esmark Hansen

Afdelingsformand i Bofællesskabet Ammershøj, Lejre-Bramsnæs alm. Boligselskab.

Læs senere artikler

Det må godt være lidt "vildt" i Sundparken

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Fællesskabet er det vigtigste
I boligafdelingens ansøgning beskrev beboerne, at de selv ville levere arbejdskraften, og det har også været tilfældet. Vagn Hansen og Tage Pedersen, der også er med i udvalget, har i efteråret gravet jord væk på to arealer, hvor der skal placeres to borde/bænkesæt med plads til otte ved hvert. Efter gravearbejdet blev der leveret grus og fliser, som beboerne selv lagde ud.

"Det har skabt sammenhold undervejs, at vi selv har stået for projektet. Vi kan alle sammen noget. Nogle har sendt ansøgninger, andre har bestilt varer. Nogle har stået for et kæmpe gravearbejde, og nogle har brygget kaffe til dem, der gravede," fortæller Leif Esmark Hansen, afdelingsformand i Bofællesskabet Ammershøj, Lejre-Bramsnæs alm. Boligselskab.

"Fællesskabet om det her projekt er faktisk det vigtigste," supplerer Vagn Hansen.

Ammershøj 6175 (1)

Vagn Hansen glæder sig til foråret, når de nyindkøbte bænke skal sættes frem på de nye pladser. Foto: Johnny Gudmand

Ammershøj 6185 Kopi

Den store jordbunke er fra de to nyetablerede pladsen. Jorden bliver brugt til at anlægge blomsterengen. Foto: Johnny Gudmand

Gode rammer i det fri
Beboerne har i forvejen et flot beboerhus, som de bruger til indendørs arrangementer, og lige om lidt får de altså også gode rammer i det fri.

"Vi får et uformelt mødested, hvor vi kan sætte os ud med en kop kaffe, og så kan folk bare støde til. Vi vil gerne have mere sammenhold, for det er vigtigt, at vi kender hinanden, især fordi vi er et bofællesskab," forklarer Leif Esmark Hansen.

Blomstereng på vej 
I løbet af foråret anlægger beboerne en blomstereng med de frø, de har fået fra DAB’s Bo med Natur-kampagne, og med nogle blomsterløg, de har købt. Derudover køber beboerne helårsplanter, så de altid har noget flot at kigge på. Når tiden er moden, bliver de indkøbte bænke også sat frem.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste