23. MAJ. 2022 KL. 12:00

Winni Grosbøll er ny formand i Hjem til Alle alliancen

Winni Grosbøll

Winni Grosbøll, ny formand i Hjem til Alle Alliancen

De hjemløse kan se frem til at få en erfaren kommunalpolitiker til at gå foran i kampen mod hjemløshed. Tidligere borgmester fra Bornholm sætter sig nemlig nu i formandsstolen i Hjem til Alle alliancen.

Det er en stærk politisk kompetence, som Hjem til Alle alliancen nu har fået for enden af bestyrelsesbordet. Winni Grosbøll er nemlig tidligere borgmester i Bornholms Kommune fra 2010-2020 og i dag direktør i Friluftsrådet.

”Jeg glæder mig til at træde ind i alliancens arbejde og være med til at sikre unge i hjemløshed adgang til betalelige boliger, tilstrækkelig støtte og gode fællesskaber. Alle unge mennesker i Danmark skal have et sted, de kan kalde deres hjem,” siger Winni Grosbøll, der altså nu skal være med til at sætte kursen for, hvordan Hjem til Alle alliancen kan hjælpe med at omsætte den ny hjemløse-strategi til virkelighed ude i kommunerne.

BL ser frem til samarbejdet

Også i BL – Danmarks Almene Boliger bliver der taget godt imod den nye formand for bestyrelsen, som BL’s administrerende direktør, Bent Madsen, sidder med i.

”Vi glæder os meget til samarbejdet med Winni Grosbøll i alliancen. Hendes stærke kommunale netværk bliver en kæmpe fordel for alliancen i at skaffe hjemløse fast tag over hovedet,” siger Bent Madsen.

Hjem til Alle alliancen

Hjem til Alle alliancen består af 18 partnere med et fælles mål om at stoppe hjemløshed blandt unge i Danmark.

Gennem udvikling og afprøvning viser alliancen nye veje at gå for at sikre unge i hjemløshed adgang til bolig, støtte og netværk.

De arbejder både politisk for at fjerne de barrierer, der står i vejen for at løse problemet med hjemløse, samtidig med at de udvikler nye løsninger og frembringer viden, der kan være med til at stoppe hjemløshed.

For at nå i mål, kræver det stærke samarbejder på tværs af sektorer. Her spiller den almene boligsektor en afgørende rolle som leverandør af betalelige boliger. Men også som samarbejdspartner med kommunerne, så boligerne reelt bliver tilgængelige.

Winni Grosbøll

Formand i Hjem til Alle Alliancen

Winni Grosbøll ser den almene boligsektor som en vigtig aktør i arbejdet med at bringe antallet af folk på gaden ned.  

”For at nå i mål, kræver det stærke samarbejder på tværs af sektorer. Her spiller den almene boligsektor en afgørende rolle som leverandør af betalelige boliger. Men også som samarbejdspartner med kommunerne, så boligerne reelt bliver tilgængelige, og så boligen bliver gjort til et hjem, som den unge trives i. Det samarbejde skal vi som alliance være med til at styrke, og her vil jeg personligt bringe mine kommunalpolitiske erfaringer og netværk i spil,” udtaler den nye formand i Hjem til Alle.

I BL er Winni Grosbøll allerede et velkendt ansigt. I forlængelse af byggeriet af BL’s dome i Allinge på Bornholm, blev BL og Winni Grosbøll som borgmester enige om, at Bornholms Kommune kunne råde over domen til foreningsarrangementer – når der ikke er Folkemøde.

Men det er der lige om lidt – og her har BL inviteret Winni Grosbøll til at deltage i to debatmøder i den store træ-dome på Cirkuspladsen i Allinge.

Læs senere artikler

Sådan kan kommuner skaffe flere almene boliger til hjemløse

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Hjemløshed: ”Som almen aktør har vi et ansvar for at være en del af løsningen”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste