19. MAJ. 2022 KL. 13:56

Byggeri for 140 mio. kr. sat på pause i Himmerland

ole-nielsen.jpg

Direktør for Himmerland Boligforening, Ole Nielsen: "Forhøjes maksimumbeløbet – for eksempel i et år eller to – vil det give os mere råderum, så vi kan gennemføre byggeprojekter, også selvom de grundet aktuelle eksterne forhold bliver dyrere end oprindeligt budgetteret."

Stigende priser og lange leveringstider tvinger Himmerland Boligforening til at sætte byggeri på pause. Forhøj maksimumbeløbet, siger direktør.

Både corona og Ruslands angreb på Ukraine har sat byggebranchen under voldsomt pres. Det pres har også fået konsekvenser i Himmerland Boligforening, skriver boligorganisationen i en pressemeddelelse. 

”Vi befinder os nu i en situation, hvor der er historisk stor mangel på byggematerialer, hvilket giver længere leveringstider og presser priserne markant opad. Og det giver os betydelige udfordringer, såvel hvad angår igangværende renoveringer og nybyggerier som med hensyn til påtænkte byggeprojekter. For vores vedkommende er konsekvensen nu, at projekter til en anskaffelsessum på cirka 140 millioner kroner er sat på pause,” siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Ole Nielsen understreger, at det ikke bare er nu, boligerne vil mangle.

”Humlen er jo, at byggeri – ikke mindst, hvis det skal være både godt og billigt – tager tid. Derfor bliver der mangel på billige lejeboliger om 10 år, hvis vi ikke bygger dem nu,” siger han.

Artiklen fortsætter under citatet og boksen. 

Det er jo også regeringens plan, at der skal bygges flere billige boliger og at der skal gøres en ekstra indsats for at etablere og udbygge blandede byer. Derfor er opfordringen til boligminister Christian Rabjerg Madsen (S): Skrid til handling – og gør det nu.

Ole Nielsen

Direktør i Himmerland Boligforening

Læs senere artikler

”Nu skal der findes en løsning på maksimumbeløbet”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Fsb og Domea.dk: Hæv nu maksimumbeløbet

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Indfør midlertidigt gennemførselsbidrag

Himmerland Boligforenings direktør glæder sig over, at der generelt er opmærksomhed på problematikken i Folketinget.

”Det er jo også regeringens plan, at der skal bygges flere billige boliger, og at der skal gøres en ekstra indsats for at etablere og udbygge blandede byer. Derfor er opfordringen til boligminister Christian Rabjerg Madsen (S): Skrid til handling – og gør det nu.”

Ole Nielsens anbefaling til ministeren er denne: Det vil kunne være med til at afhjælpe i hvert fald en del af problemet, hvis Folketinget beslutter sig for en midlertidig forhøjelse af det såkaldte maksimumbeløb.

”Forhøjes maksimumbeløbet – for eksempel i et år eller to – vil det give os mere råderum, så vi kan gennemføre byggeprojekter, også selvom de grundet aktuelle eksterne forhold bliver dyrere end oprindeligt budgetteret,” pointerer Ole Nielsen.

Om skribenten

Anne
Anne Ebdrup

Anne arbejder med AlmenNet og skriver artikler til Boligen.

Seneste Artikel

I landsbyen Gylling tiltrækker alment nybyggeri nye beboere fra større byer

Anne arbejder med AlmenNet og skriver artikler til Boligen.

Seneste Artikel

I landsbyen Gylling tiltrækker alment nybyggeri nye beboere fra større byer

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2901 )

0

Læseliste