3 gode råd: Sådan kommer I godt i gang med biodiversitet

29. JUN. 2022 KL. 11:00

3 gode råd: Sådan kommer I godt i gang med biodiversitet

Det Skal Være Nemt At Gå I Gang Med Biodiversitet, Siger Claus Langkjær, Projektleder For Biodiversitet I Civica.

”Folk har være rigtigt positive omkring det. Det har et godt formål, og du kan rent faktisk se resultatet med dine egne øjne. Der kommer blomster, bier og insekter,” siger Claus Langkjær, projektleder for biodiversitet i Civica.

Organisationen Vild Med Vilje har en række almene boligorganisationer som partnere. Her er gode råd, hvis du vil være 'vild med vilje'.

3 gode råd: Sådan kommer I godt i gang med biodiversitet

 

Fortæl de gode historier fra afdelingerne

Lav en bred og lang kommunikationsindsats. Få delt de gode historier om biodiversitet i afdelingerne på alle kanaler: foldere, plakater, postkort, hjemmeside, Facebook, video.

Sæt biodiversitet på dagsordenen på temadage, formandsmøder, afdelingsmøder, beboermøder. Inviter fagfolk til at holde oplæg. Besøg andre afdelinger. Giv små frøblandinger i gave. Sæt skilte op ved nye projekter, hvor der står ”Her arbejder vi for større biodiversitet”. Skab begejstring omkring det.

Beboerne skal hele tiden mindes om biodiversitet, så det bliver naturligt at tænke ind, når der er en anledning, for eksempel anlæg af et nyt bed eller en ny legeplads.

 

Gør det nemt

Det skal være nemt for afdelingsbestyrelse og driftspersonale. Administrationen kan stå for indkøb af planter og frøblandinger. Giv driftspersonalet uddannelse i biodiversitet og klæd dem på til dialogen med afdelingsbestyrelsen. Få et skræddersyet kursus på AMU-centeret.

Giv beboerne mange muligheder for at starte, for folk foretrækker forskellige handlemuligheder som for eksempel vejledning på hjemmesiden, pjecer, markvandring eller frø til altankasser. Angiv flere kontaktpersoner udover den lokale ejendomsmester, for eksempel inspektør eller medarbejder i Vild med Vilje. 

 

Vis politisk vilje og bak op i administrationen

Det kræver forstærket indsats de første par år. Organisationsbestyrelsen skal prioritere biodiversitet, lægge ressourcer bag og forvente resultater. Den politiske og administrative ledelse skal sammen sende et tydeligt signal, så organisationen begynder at skabe de rammer, der gør det nemt for drift og beboerdemokrater at træffe gode valg i boligafdelingerne. Lav status hvert halve år.

Kilde: Claus Langkjær, Civica

Udfordringer for vild natur i boligforeninger

Organisationen Vild Med Vilje har en række almene boligorganisationer som partnere.

Her kan du læse om nogle af de udfordringer som almene boligorganisationer oplever i arbejdet med vild natur i boligafdelinger.

Erfaringer fra de vilde boligorganisationer   

Læs senere artikler

Sum, sum, sum! Bier og blomster styrker fællesskab blandt beboere

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2620 )

0

Læseliste