03. JAN. 2022 KL. 14:24

Udsigt til flere betalelige boliger

DSC9202

Hillerød Kommune gør det nu muligt at kræve, at der i udvalgte boligområder skal være 25 procent almene boliger. Det giver flere betalelige boliger til alle dem, som lige nu er skrevet op til en almen bolig i Hillerød.

Boligselskabet Nordsjælland blev glade, da byrådet i Hillerød Kommune i december besluttede, at det skal være muligt for kommunen at kræve, at en fjerdedel af boligerne i visse områder skal være almene.

“Vi oplever, at byrådet har været lydhøre over for mange af vores betragtninger, og det er vi naturligvis begejstrede for. Vores fokus har hele tiden været at få tydeliggjort det behov, der er for betalelige boliger i Hillerød,” siger Lena Andersen, formand for Boligselskabet Nordsjælland, i en pressemeddelelse.

Lige nu har Boligselskabet Nordsjælland nemlig 9.000 på deres venteliste til en almen bolig. Og med det kommende supersygehus og aktiviteterne i Favrholm forventer den almene udlejer, at behovet for boliger for personer med almindelige lønindkomster ikke bliver mindre.

Vores fokus har hele tiden været at få tydeliggjort det behov, der er for betalelige boliger i Hillerød.

Lena Andersen

Formand for Boligselskabet Nordsjælland

Stor efterspørgsel på lavere huslejer

Selvom Hillerød Kommunes mål har været, at 20 procent af kommunens boliger skulle være almene, ligger andelen lige nu kun på 17 procent.

Og det er for få til at holde prisen nede på de private udlejningsboliger – konkurrencen er ganske enkel ikke stor nok.  

Boligselskabet Nordsjælland har i lang tid råbt højt om, at udviklingen i hus- og udlejningspriserne i Hillerød risikerer at skabe en kommune kun for de velstillede.

I et debatindlæg fra september 2021 fortæller formand Lena Andersen blandt andet, at de private lejeboliger, der opføres i Hillerød, ofte er op til 60 procent dyrere end tilsvarende almene lejeboliger.

De private udlejningsboliger er nemlig ikke underlagt de samme regler som almene boliger, som er non-profit, og som har et fastsat maksimum for huslejeniveauet i alment nybyggeri.

Det giver lejeboliger, der er til at betale – til folk med helt almindelige indtægter, som ønsker at slå sig ned i Hillerød Kommunes boligområder.

Læs senere artikler

Odenseanerne: Der skal bygges almene boliger på inderhavnen

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Sådan vil partierne i hovedstaden udvikle de almene boliger

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

BL’s formand: ”Hverdagsdemokraterne binder samfundet sammen”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

BL’s formand: ”Hverdagsdemokraterne binder samfundet sammen”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2915 )

0

Læseliste