03. JAN. 2022 KL. 14:24

Udsigt til flere betalelige boliger

DSC9202

Hillerød Kommune gør det nu muligt at kræve, at der i udvalgte boligområder skal være 25 procent almene boliger. Det giver flere betalelige boliger til alle dem, som lige nu er skrevet op til en almen bolig i Hillerød.

Boligselskabet Nordsjælland blev glade, da byrådet i Hillerød Kommune i december besluttede, at det skal være muligt for kommunen at kræve, at en fjerdedel af boligerne i visse områder skal være almene.

“Vi oplever, at byrådet har været lydhøre over for mange af vores betragtninger, og det er vi naturligvis begejstrede for. Vores fokus har hele tiden været at få tydeliggjort det behov, der er for betalelige boliger i Hillerød,” siger Lena Andersen, formand for Boligselskabet Nordsjælland, i en pressemeddelelse.

Lige nu har Boligselskabet Nordsjælland nemlig 9.000 på deres venteliste til en almen bolig. Og med det kommende supersygehus og aktiviteterne i Favrholm forventer den almene udlejer, at behovet for boliger for personer med almindelige lønindkomster ikke bliver mindre.

Vores fokus har hele tiden været at få tydeliggjort det behov, der er for betalelige boliger i Hillerød.

Lena Andersen

Formand for Boligselskabet Nordsjælland

Stor efterspørgsel på lavere huslejer

Selvom Hillerød Kommunes mål har været, at 20 procent af kommunens boliger skulle være almene, ligger andelen lige nu kun på 17 procent.

Og det er for få til at holde prisen nede på de private udlejningsboliger – konkurrencen er ganske enkel ikke stor nok.  

Boligselskabet Nordsjælland har i lang tid råbt højt om, at udviklingen i hus- og udlejningspriserne i Hillerød risikerer at skabe en kommune kun for de velstillede.

I et debatindlæg fra september 2021 fortæller formand Lena Andersen blandt andet, at de private lejeboliger, der opføres i Hillerød, ofte er op til 60 procent dyrere end tilsvarende almene lejeboliger.

De private udlejningsboliger er nemlig ikke underlagt de samme regler som almene boliger, som er non-profit, og som har et fastsat maksimum for huslejeniveauet i alment nybyggeri.

Det giver lejeboliger, der er til at betale – til folk med helt almindelige indtægter, som ønsker at slå sig ned i Hillerød Kommunes boligområder.

Læs senere artikler

Odenseanerne: Der skal bygges almene boliger på inderhavnen

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Sådan vil partierne i hovedstaden udvikle de almene boliger

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

anja_andersen.jpg
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Effektiviseringsaftalen: Sådan er det gået med energien det sidste år

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Effektiviseringsaftalen: Sådan er det gået med energien det sidste år

Fik du

læst disse?

Kaare Dybvad Af Claus Bech Listerne over udsatte boligområder har nu 62 nye forebyggelsesområder
Fotograf Holger Anderson Roskilde Stillads Husfacade2 Politisk stop for almene renoveringer vil give ekstraregning på huslejen
Design Uden Navn (20) Sådan tog beboerne kontrol over deres parkeringspladser med p-vagt
Rotte Colourbox Skadedyr: Hvem har ansvaret?
DSC9005 Ny rapport: Lejere har oftere gæld end ejere
Martin I Boliggr Boligselskaber: Sådan gav vi kontorfolket lov til mere hjemmearbejde
Se alle artikler ( 2295 )

0

Læseliste