28. FEB. 2022 KL. 14:01

Horsens største boligforening har fået nyt navn

Albo Foto

Steffen Møller Borgbjerg, Niels Rasmussen og Michael Meldgaard præsenterer boligorganisationens nye navn, ALBO. Foto: Albo

AAB Odinsgaard eksisterer ikke længere. I hvert fald ikke af navn. Boligorganisationen hedder nu ALBO, som skal cementere sammenlægningen af AAB af 1938 og Odinsgaard.

Onsdag i sidste uge sagde et stort flertal på AAB Odinsgaards repræsentantskabsmøde ja til, at Albo er det helt rigtige navn for den sammenlagte boligorganisation i Horsens.

”Navneskiftet til Albo skal markere, at vi starter et helt nyt kapitel sammen. Navnet skal også afspejle vores meget stærke brand i Horsens. Men uden at glemme, at begge boligforeninger har en historie, som strækker sig 80 år tilbage,” siger Steffen Møller Borgbjerg, direktør i Albo.

Steffen Møller Borgbjerg fra det tidligere AAB af 1938 er i dag sideordnet direktør med Michael Meldgaard fra Odinsgaard. De har kørt parløb, siden de to boligorganisationer blev sammenlagt ved årsskiftet.

ALBOs formand, Niels Rasmussen, er meget tilfreds med repræsentantskabets store tilslutning til navneskiftet.

Han er flyttet med som formand fra Odinsgaard og har siddet med i udvalget, som sammen med reklamebureauet SuperEgo har udviklet boligorganisationens navn, som bestyrelsen senere indstillede til repræsentantskabet.

Kriterierne til det nye navn var blandt andet, at det skulle være kort og mundret, indeholde elementer fra begge de tidligere boligforeninger – men uden at hverken AAB eller Odinsgaard måtte indgå i sin fulde længde.  

”ALBO indeholder A’et fra AAB og O’et fra Odinsgaard. Og derudover står AL + BO for almene boliger. Det korte navn gør, at det grafisk bliver nemt at overføre til vores logo, arbejdstøj, biler og skilte,” fortæller Niels Rasmussen.

Navnet skal også afspejle vores meget stærke brand i Horsens. Men uden at glemme, at begge boligforeninger har en historie, som strækker sig 80 år tilbage,

Steffen Møller Borgbjerg, direktør i Albo.

Læs senere artikler

To boligselskaber bliver til ét

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

”Jeg er stolt af vores beboerdemokrati”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Sammenlægning giver større muskler

Beslutningen om at slå sig sammen er ikke sket over natten. Det har været længe undervejs.

”Der er mange strategiske fordele ved at slå os sammen. Vi er mindre sårbare. Vores medarbejdere kan nu specialisere sig fremfor at skulle kunne alt. Og sammen står vi også stærkere og er en mere interessant samarbejdspartner for kommunen og andre aktører. Nu kan vi favne bredere og løfte mere ansvar boligsocialt,” siger Steffen Møller Borgbjerg.

De to organisationer var enige om, at Michael Meldgaard fra Odinsgaard og Steffen Møller Borgbjerg fra AAB skulle dele direktørtitlen mellem sig de første år.

”De danner et utroligt stærkt makkerpar med hver deres ledelseskompetencer. Det er kommet os til gavn i forhold til sammenlægningen af de to organisationer. De har helt problemfrit fordelt opgaverne mellem sig – og vi har fordelen af altid at have en af direktørerne på kontoret, når vi har brug for en snak,” fortæller Niels Rasmussen.

Med sammenlægningen er det besluttet, at Albo skal have én direktør senest 1. januar 2024.

Steffen Møller Borgbjerg er lige kommet hjem fra det store VASA-løb i Sverige, hvor han har gennemført 90 kilometer langrend. Her blev det nye navn ALBO luftet for første gang.

Om skribenten

anja_andersen.jpg
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Valgforsker: ”Det er bare sjovere, når man er to”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Valgforsker: ”Det er bare sjovere, når man er to”

Fik du

læst disse?

Gitte Linde Og Allan Dam Madsen Slipper For At Skrive Mange Mails, Når De Tager En Hurtig Snak Ved Skærmen. Foto Charlotte Scott Hansen Udlejning og ejendomsfunktionærer flyttede sammen – fik meget bedre arbejdsdag
Allan Werge_Foto Andreas Holm Hansen (2) Allan Werge ny formand for BL
Folketingssalen Christoffer Regild 07 Boligaftale med 10 milliarder kroner vedtaget i Folketinget
Hanne Kjær Kristoffersen Boliggården 1 Boligselskab tilbyder hjemmearbejde for at kunne ansætte folk
Se alle artikler ( 2488 )

0

Læseliste