06. SEP. 2021 KL. 12:01

Se video: Sigge Winther mødte boligfolket i Nyborg

DSC03659

Sigge Winther Nielsen afdækker i ny bog et påtrængende problem med vores folkestyre. Han mødte boligfolket i Nyborg 25. august. Foto: Lars Græsborg Mathiasen.

Pseudopolitik har vundet frem, folks problemer bliver ikke løst, hvad gør vi ved det? Forfatter Sigge Winther stiller en dyster diagnose i ny bog, men der er håb. Og landets almene boliger er en del af løsningen. Se video her.

Efter et døgn med inspiration, debat og oplæg fik deltagerne på årets Topledertræf 2021 en lettere bitter dessert serveret, inden de alle skulle hjem fra konferencen igen.

Sigge Winther Nielsen, journalist og forfatter, har i sin bog ’Entreprenørstaten’ pillet i det danske folkestyre, og noget er galt, mener han.

Diagnosen er besk. Det er pseudopolitik, der styrer og politikere, embedsmænd og journalister, der spiller et skuespil, så folks rigtige problemer ikke bliver løst, siger han.

Men der er håb, lod han forstå fra scenen i Nyborg, som han besøgte, da der var Topledertræf 2021.

"Her i selskabet kommer jeg ikke med krabasken. Det arbejde, I laver, er også det, jeg taler om i bogen. Og det skal vi lave mere af. Samarbejde på tværs. I repræsenterer passion og engagement, og det er rigtig vigtigt, når man skal tale samarbejde og have tillid til hinanden,” indledte Sigge Winther Nielsen.

Artiklen fortsætter under videoen:

'Fordøren' og 'bagdøren' i politik skal bindes sammen

Politikerne aftaler den ene reform efter den anden. De "leger politik", men er ikke optagede af, hvordan politikken reelt virker, siger Sigge Winther Nielsen. Reformerne er ikke ordentligt gennemarbejdede. Alting går for stærkt, og man gør sig ikke umage, og det ender med makrelmadder på Instagram og kortsigtede løsninger. Men noget tyder på, at man er mere bevidste om det nu end tidligere. Han aner derfor også et håb.

I sin bog – og i sit oplæg - bruger Sigge Winther en metafor. Fordøren og bagdøren. Man tænker for meget på reformernes fordør (hvordan de bliver leveret) og ikke på deres bagdør (hvordan de kommer til at gøre en positiv forskel til gavn for borgerne). Pointen er, at alle aktører i det politiske spil skal være mere omhyggelige.

"Fordøren og bagdøren skal bindes bedre sammen. I har en stor forpligtigelse og viden til at binde ’fordøren’ og ’bagdøren’ sammen. I kan samle det her i en vigtig samtale. I har jo gjort meget af det, jeg efterlyser. Men der følger jo et stort ansvar med. Det er jo fedt, men det kan også være hårdt," sagde Sigge Winther.

"I kan samle det her i en vigtig samtale. I har jo gjort meget af det, jeg efterlyser. Men der følger jo et stort ansvar med. Det er jo fedt, men det kan også være hårdt."

Sigge Winther Nielsen

Forfatter til bogen Entreprenørstaten

Læs senere artikler

Se billederne fra Topledertræf 2021

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Landets almene boliger har mer-effektiviseret sig frem til 330 mio. kr.

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

600 almene boliger sætter punktum i Carlsberg Byen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

600 almene boliger sætter punktum i Carlsberg Byen

Fik du

læst disse?

Gitte Linde Og Allan Dam Madsen Slipper For At Skrive Mange Mails, Når De Tager En Hurtig Snak Ved Skærmen. Foto Charlotte Scott Hansen Udlejning og ejendomsfunktionærer flyttede sammen – fik meget bedre arbejdsdag
Allan Werge_Foto Andreas Holm Hansen (2) Allan Werge ny formand for BL
Folketingssalen Christoffer Regild 07 Boligaftale med 10 milliarder kroner vedtaget i Folketinget
Hanne Kjær Kristoffersen Boliggården 1 Boligselskab tilbyder hjemmearbejde for at kunne ansætte folk
Se alle artikler ( 2485 )

0

Læseliste