12. OKT. 2021 KL. 11:30

Nyt udspil: Flere studieboliger, men ingen løfter om flere ældreboliger

Foto Holger Anderson Trist Dreng Cyklist KBH Hovedbanegård

Regeringen vil arbejde 4000 flere studieboliger, især i hovedstaden. Foto: Holger Svend Andersson

Der er gode toner for studieboliger i regeringens nye boligudspil. Derimod er der ikke fokus på boliger til de 240.000 flere ældre, vi bliver de næste 10 år.

4.000 nye studieboliger. Så mange vil regeringen arbejde for at etablere.

Det fremgår af regeringens nye boligudspil med 14 punkter, der skal skabe mere blandede byer og løse problemerne med stigende boligpriser og mangel på boliger, der er til at betale. Særligt i de større byer.

Det fremgår ikke, hvor boligerne skal ligge. Men i udspillet bliver der lagt vægt på, at der er størst boligmangel i hovedstaden.  I København er der kun én studiebolig til ca. hver femte studerende fremgår det.

BL har senest i en ny rapport i sommer påpeget det store behov for flere studieboliger i hovedstaden.

Læs UngdomsboligRapporten 2021.

”Det er ingen hemmelighed, at det er svært at finde tag over hovedet som studerende i hovedstaden. Og så er priserne på de studieboliger, der findes, ofte meget høje og matcher slet ikke en SU-indtægt. Derfor er det positivt, at regeringen vil arbejde henimod 4.000 ekstra studieboliger. Fra BL’s side vil vi gerne appellere til, at studieboligerne bliver til at betale og meget gerne almene, ” siger vicedirektør i BL - Danmarks Almene Boliger Solveig Råberg Tingey

FAKTA

Regeringen foreslår om studieboliger:

Hurtigere etablering af 4.000 nye studieboliger. Mulighederne undersøges i samarbejde med Københavns Kommune.

Kommunerne skal have mulighed for at planlægge for ungdomsboliger i lokalplaner.

Kommunerne skal have bedre muligheder for at sikre, at private ungdomsboliger rent faktisk lejes ud til unge under uddannelse.

Private udlejere af ungdomsboliger skal have mulighed for at opsige lejekontrakter, når lejeren ikke længere er studieaktiv.

Det er positivt, at regeringen vil arbejde henimod 4.000 ekstra studieboliger. Fra BL’s side vil vi gerne appellere til, at studieboligerne bliver til at betale og meget gerne almene

Solveig Råberg Tingey, viceadministrerende direktør i BL

Læs senere artikler

Det er værd at holde øje med Nybyggerifonden

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

"Når det gælder de ældre, er det her ikke slutningen. Det er begyndelsen"

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Behov for boliger til 210.000 flere borgere over 65 år

Regeringen vil give kommunerne mulighed for at planlægge for ungdomsboliger i lokalplaner. Der skal også gives bedre mulighed for, »at private ungdomsboliger rent faktisk lejes ud til unge under uddannelse«.

Derimod er der kun få penge i udspillet til seniorer. Udspillet indeholder et forslag om ældrevenlig indretning af byrum.

Regeringen vil afsætte 30 millioner kroner i 2023-25 til ældrevenlig indretning af byrum.

De skal give bedre muligheder for, at ”vores ældre kan komme rundt og tage del i aktiviteter til gavn for både vores ældres sundhed, trivsel og indsatsen mod ensomhed”.

”Det er naturligvis positivt, at udspillet også adresserer det voksende behov for ældreboliger. Men vi må samtidig sige, at de foreslåede 30 mio. kroner til indretning af byrum er en meget beskeden sum til at afhjælpe en meget stor og voksende udfordring. Faktisk bliver vi om allerede 10 år 210.000 flere borgere over 65 år. Der er behov for at gøre meget mere for at sikre, at vi har ordentlige og betalelige boliger til vores seniorer,” siger Solveig Råberg Tingey.

I august præsenterede BL flere rapporter både om behovet for mere ældrevenlige boliger til seniorer. Men også om behovet for boformer for ældre med fokus på fællesskab, som mange seniorer har et stort ønske om.

”Det vil f.eks. være oplagt at se på, hvordan vi kan gøre flere af de eksisterende almene boliger senior-venlige. Det vil næsten altid være samfundsøkonomisk langt billigere at tilpasse eksisterende boliger frem for at bygge nyt”.

Om skribenten

mette_lauth.jpg
Mette Lauth

Mette Lauth er indholdsredaktør i BL og arbejder med indhold til beboerbladet.dk og fagbladetboligen.dk. Hun interesserer sig for livet i landets almene boliger, lejerforhold og boligpolitik.

Seneste Artikel

Her er hvad 6 af landets almene boligorganisationer mener om regeringens nye boligudspil

Mette Lauth er indholdsredaktør i BL og arbejder med indhold til beboerbladet.dk og fagbladetboligen.dk. Hun interesserer sig for livet i landets almene boliger, lejerforhold og boligpolitik.

Seneste Artikel

Her er hvad 6 af landets almene boligorganisationer mener om regeringens nye boligudspil

Fik du

læst disse?

Flemming Og Loa AAB Silkeborg Beskåret Jysk boligorganisation har 100 procent beboertilfredshed
BL Agervang 101018 005 Træt af dårligt image: Nu skifter boligområde navn
Kaare Lars Interview med Kaare Dybvad: Ambitiøst boligudspil på trapperne
Munkebo 050 Boligselskab hjælper ledige beboere i gang som flyttefolk
Birger Lbf Foto Lars Just 2 2 Landsbyggefondens chef stopper
Bbc Brand Film Premiere på ny BBC-film om de almene boliger i Danmark
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Se alle artikler ( 2186 )

0

Læseliste