13. OKT. 2021 KL. 10:17

fsb rykker ind på gammel DSB-grund med 100 familieboliger

Postgrunden

Postbyen mellem Københavns Hovedbanegård og Kalvebod Brygge. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Boligselskabet fsb skal udvikle 100 familieboliger i Postbyen midt i København i samarbejde med Danica Pension og DSB Ejendomsudvikling A/S.

Mens boligminister Kaare Dybvad Bek (S) fremlagde et nyt boligudspil, der skal skabe mere blandede byer og løse problemerne med stigende boligpriser og mangel på boliger, der er til at betale, offentliggjorde boligorganisationen fsb, at de nu skal bygge omkring 100 almene familieboliger midt i København.

Det drejer sig om familieboliger i det nye bykvarter Postbyen på den gamle DSB-grund lige omkring Hovedbanegården i København.

På grunden kommer også Danske Banks nye domicil til at ligge. Der kommer kontorbygninger og de private lejeboliger får selskab af ca. 100 almene familieboliger bygget i et samarbejde mellem Danica Pension, DSB Ejendomsudvikling A/S og fsb.

"I fsb ser vi meget frem til at få en afdeling i det nye bykvarter på den gamle DSB-grund ved siden af postgrunden. Med ca. 100 almene familieboliger i Postbyen skaber vi hjem og plads til mange forskellige mennesker med mange forskellige slags indkomster i det absolutte centrum af København,” siger formand for fsb’s organisationsbestyrelse Jean Thierry i en udtalelse fra fsb.

Artiklen fortsætter under billedet:

Postbyen i København

Genudvikling af Postgrunden til et business district med kontorer, hotellejligheder og udsigtsboliger efter nedrivningen af Københavns Postcenter fra 1979 (også kendt som Postterminalen) mellem Bernstorffsgade, Carsten Niebuhrs Gade og banegraven.

Postbyen udvikles i tre etaper, og hele området forventes at være færdigudviklet i 2027.

Første etape omfatter Danske Banks domicil, der forventes at stå klar i 2023.

Anden etape rummer kontorbygningen The Stamp, fire tårne med boliger og hotellejligheder samt terræn. Denne etape står klar i 2024.

Tredje etape består af ungdomsboliger, erhverv og almene boliger og står klar i 2027.

Der skal bygges i alt ca. 150.000 m2 samt ca. 88.500 m2 kælder.

Postbyens pladser bliver på størrelse med flere velkendte pladser i København, fx Amager Torv, Sankt Hans Torv og Torvehallerne.

Læs mere på Postbyens hjemmeside

Stor Postgrunden 1

I hjertet af København, på den gamle postgrund, skyder Postbyen op med hele 235.000 etagemeter byggeri. fsb har indgået samarbejde med Danica Pension og DSB Ejendomsudvikling A/S om at bygge ca. 100 almene boliger.

"Vi glæder os over, at vi kan bidrage positivt til en blandet by, hvor almene boliger indgår i en helhed med både grønne byrum, udadvendte aktiviteter, erhverv og boliger."

Lone Zeeberg

Bygge- og udviklingschef i fsb

Fra Danica Pension er man glad for, at valget er faldet på fsb:

"Med fsb ombord får vi en boligorganisation, der har stor erfaring med den almene boligsektor. De almene boliger i Postbyen vil være med til at skabe en blandet og levende bydel, som alle københavnere kan få glæde af," siger direktør for Postbyen Robert V.S. Nellemann.

Totalrådgivere på byggeriet er Mangor & Nagel Arkitekter med MOE Rådgivende Ingeniører som underrådgiver.

Byggeri i 8 etager

Udviklingen af Postbyen foregår i tre etaper. De første etaper har primært fokuspå kontor, erhverv, lejeboliger og hotellejligheder.

Tredje etape på Carsten Niebuhrs Gade 10, hvor blandt andet de almene boliger skal opføres, udvikles af DSB Ejendomsudvikling A/S og Danica Pension med Mangor & Nagel som totalrådgiver.

Tredje etape består af 25.000 m2 fordelt på almene familieboliger, private ungdomsboliger samt erhverv.

De ca. 100 almene boliger opføres i en delegeret bygherremodel sammen med fsb og forventes at tage imod de første beboere ultimo 2027.

"Vi er i den indledende fase, hvor ejendommens muligheder undersøges og afklares sammen med de øvrige bygherrer, arkitekterne og Københavns Kommune. Vi glæder os over, at vi kan bidrage positivt til en blandet by, hvor almene boliger indgår i en helhed med både grønne byrum, udadvendte aktiviteter, erhverv og boliger," fortæller Lone Zeeberg, bygge- og udviklingschef i fsb.

Det er endnu ikke afklaret, hvordan byggeriet skal se ud eller hvilke materialer, der skal bruges, men det samlede projekt vil være både socialt og klimamæssigt bæredygtigt.

"Vi er naturligvis underlagt hensyn til både økonomi og lokalplanen, men det er dejligt, at vi bliver inddraget så tidligt i processen, så vi kan være med til at tage beslutningerne," understreger Lone Zeeberg.

Læs senere artikler

10 milliarder til nye almene boliger

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Premiere på ny BBC-film om de almene boliger i Danmark

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste