22. NOV. 2021 KL. 15:47

Millionbeløb til boligsocialt arbejde for hjemløse

DSF9425

Foto: Simon Jeppesen

Ny politisk aftale giver stort rygklap til den almene boligsektors arbejde for at stoppe hjemløshed.

Et bredt flertal har afsat et millionbeløb til at understøtte en samlet omlægning af hjemløshedsindsatsen og til at udbrede modellen Housing First.

En del af beløbet er afsat direkte til BL – Danmarks Almene Boliger, der skal understøtte, at de almene boligorganisationer kan styrke deres boligsociale indsats i tråd med Housing First-tilgangen

Det er en del af den nye aftale som et bredt flertal indgik i fredags om fordeling af de såkaldte reservemidler. Reservemidlerne erstatter de tidligere satspuljemidler.

Støtten til den almene sektor glæder viceadministrerende direktør Solveig Råberg Tingey.

”Det er en stor anerkendelse af vores rolle og indsats – og understreger endnu en gang, at den almene boligsektor er helt central og en afgørende samarbejdspartner i bekæmpelsen af hjemløshed. Der gøres med det boligsociale arbejde en stor indsats for at forebygge udsættelser og i det hele taget for at sikre, at tidligere hjemløse kan blive i deres bolig,” siger hun.

Artiklen fortsætter under citatet og boksen. 

Det er en stor anerkendelse af vores rolle og indsats – og understreger endnu en gang, at den almene boligsektor er helt central og en afgørende samarbejdspartner i bekæmpelsen af hjemløshed

Solveig Råberg Tingey

Viceadministrende direktør, BL-Danmarks Almene Beboere

Læs senere artikler

Boligselskaber står bag nyt boligkoncept for unge hjemløse

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Hjemløse-udspil: Bolig- og socialpolitik knyttes tæt

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Den afsatte ramme skal ses i tæt kobling til den kommende boligaftale, som Regeringen og en række af Folketingets partier forventes at præsentere snart, som ventes at byde på flere billige boliger til udsatte grupper, herunder hjemløse.

”De afsatte midler bliver ikke mindst vigtige, når Housing-First skal udbredes til flere kommuner, og når nogle af de nye boliger er bygget,” siger Solveig Råberg Tingey.

Strategien med Housing First bygger på, at man som det første starter med at give en bolig til de hjemløse, for så derefter at tage fat på de hjemløses andre udfordringer ved at give en individuel social støtte.

Der er allerede afsat en ramme på 73,2 millioner til Housing First. Men partierne blev enige om at øge det beløb med yderligere 68,1 mio. kr. og forlænge det til 2025 for at understøtte en samlet omlægning af indsatsen på hjemløseområdet og en reel udbredelse af Housing First-tilgangen i Danmark.

Retningslinjer er på vej

Endnu er kun de helt overordnede retningslinjer kendte for, hvad midlerne til den almene sektor skal bruges til.

”De konkrete betingelser for udmøntningen er endnu ikke meldt ud, men vi vil selvfølgelig arbejde for, at pengene kommer ud og arbejde på bedste vis og til gavn for den samlede hjemløshedsindsats,” siger Solveig Råberg Tingey.

I den samlede aftale for reserven bliver i alt 860,5 millioner kroner fordelt til en lang række projekter med sociale formål, herunder til initiativer målrettet de mest sårbare og udsatte grupper i samfundet.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste