17. NOV. 2021 KL. 12:00
Boligafdeling har abonnement på træudvikling
17. NOV. 2021 KL. 12:00
Store, gamle træer skal man værne om. Det tager kun et øjeblik at fælde dem, men det tager flere årtier for et træ at vokse op igen, og derfor har Søndergård Park en træudviklingsplan.
Søndergård Park i Gladsaxe er en smuk og bevaringsværdig bebyggelse. Det gælder også boligafdelingens parkanlæg med de mange smukke træer. I begyndelsen af 90’erne vedtog boligafdelingen i samarbejde med kommunen en plan for træernes udvikling, som bliver fornyet hvert femte år, skriver DAB.
"Parkanlægget og husene udgør en sammenhæng, som er planlagt helt fra starten af. Den samhørighed skal bevares. En park uden træer er ikke så spændende, for træerne giver perspektiv og rum i bebyggelsen. Træerne er en lige så vigtig bestanddel som vores huse. Det er en helhed, vi skal værne om. Vi kigger på planen hvert år og ser, om der er sket noget nyt, vi skal forholde os til. Vi er stærkt interesserede i, at der ikke sker drastiske ændringer," fortæller Søren Amholt, formand i Søndergård Park og næstformand i Gladsaxe alm. Boligselskab.
Boligafdelingen har for eksempel mange ahorntræer, der bliver meget store og nogle gange lidt møre i grenene. Her bliver der løbende holdt øje med, om træerne kan blive stående, eller om det er nødvendigt at fælde og genplante.
Artiklen fortsætter under billederne.
Om Søndergård Park
Søndergård Park er et højdepunkt inden for dansk boligbyggeri og bliver i dag anset for at være en af de mest vellykkede boligbebyggelser i Danmark på grund af den høje arkitektoniske kvalitet i de enkelte boliger sammenhængen mellem boligerne og det omgivende landskab.
Søndergård Park er rækkehuse i 1 og 2 plan. Til de fleste huse er der kælder og have. Arkitekturen i Sønderborg Park er en videreudvikling af tendenser fra 1930'erne, men viser samtidig nye måder at bo på, der først for alvor slog igennem i 1970'ernes boligbyggerier.
Arkitekterne bag Søndergård Park er Poul Ernst Hoff & Bennet Windinge