01. NOV. 2021 KL. 15:20

BL: Her er værktøjerne til God Almen Ledelse

God Almen Ledelse

Den nye temaside 'God Almen Ledelse' med råd og anbefalinger til organisationsbestyrelserne ligger nu klar på BL's hjemmeside.

BL har netop udgivet en ny temaside, som sætter fokus på God Almen Ledelse. Den kommer med anbefalinger og retningslinjer til bestyrelsesarbejdet i de almene boligorganisationer.

Den almene sektor administrerer rigtig mange penge på vegne af de 1 million beboere, som bor rundt om i Danmark.

Det forpligter boligorganisationerne til at sætte den rette kurs, så de fortsat kan levere gode boliger og forblive en vigtig samfundsaktør.

Derfor har BL – Danmarks Almene Boliger lavet en ny temaside, som hedder ”God Almen Ledelse”.

Her kan organisationsbestyrelsen og den administrative ledelse hente inspiration og værktøjer til at kvalificere bestyrelsesarbejdet i den almene sektor.

Bestyrelsen har det formelle ansvar. Vi ønsker med ’God Almen Ledelse’ at fremme samarbejdet mellem bestyrelsen og administrationen og håber, at de mange anbefalinger og retningslinjer kan kvalificere drøftelserne og beslutningsprocesserne i det strategiske ledelsesarbejde i bestyrelsen,” siger Dorte Hjerrild, afdelingschef for Kurser og Rådgivning i BL.

Vi har hele deres husleje i vores hule hånd. Derfor er det utroligt vigtigt, at det bliver gjort på basis af ordentlighed og værdier, som vi sammen definerer.

Vinie Hansen, næstformand i BL - Danmarks Almene Boliger

Temasiden er bygget op, så man kan læse om, hvorfor det er vigtigt at have fokus på God Almen Ledelse. Og blive klogere på organisationsbestyrelsens formelle ansvar, pligter og konkrete ledelsesopgaver og få viden og hjælp til at styrke dette arbejde med værktøjer og kompetenceudvikling. 

Det er nemlig organisationsbestyrelsen, som udstikker retningen og sætter målene for driften, administrationen, udlejningen, regnskabsaflæggelse og lejefastsættelse. De er økonomisk og juridisk ansvarlige for hele boligorganisationen.

”Det er store beslutninger, der skal tages, og det er ikke givet, at alle i bestyrelsen taler samme sprog. Derfor er det helt afgørende, at man taler sammen i organisationen. Man må aldrig konkludere for hurtigt eller altid gøre, som ’vi plejer’. På temasiden har vi lagt materiale ud, som lægger op til diskussion. Så nuancer og perspektiver om de dilemmafyldte spørgsmål bliver vendt,” siger Dorte Hjerrild.

Mit bedste råd er selverkendelse. Find ud af, hvad I er gode til, og hvad I er mindre gode til. Og søg hjælp til det, I ikke er så gode til.

Steen Møller Andersen, direktør i Boligforeningen Vesterport

Kommer langt med åbenhed og ordentlighed

God Almen ledelse i de almene boligorganisationer er båret af ordentlighed og gennemsigtighed.

Der skal altid være ordentlighed, når en boligorganisation løser sine opgaver. Det gælder både internt med servicering af beboerne, i den daglige drift og vedligeholdelse af boligområdet. Men også eksternt i samarbejdet med kommuner og det øvrige civilsamfund.

Som boligorganisation skal man altid spørge sig selv: ”Er det her ordentligt, når vi ser på det med øjne udefra?”

Gennemsigtighed er et andet afgørende element af God Almen Ledelse. Der skal være åbenhed og transparens, så ingen i administrationen eller blandt beboerne er i tvivl om, hvad der foregår i bestyrelsen.

Ved at gøre beslutningsprocesserne synlige, styrker man tilliden til, at organisationen kan drive en god og effektiv administration af boligerne med beboerne i centrum.

Kompetenceudvikling

Udover at bidrage med relevant materiale, der kan styrke bestyrelsesarbejdet, har temasiden også anbefalinger til, hvor og hvordan medlemmer af organisationsbestyrelsen kan udvikle deres kompetencer.

I samarbejde med CBS Bestyrelsesuddannelser har BL udviklet en ny bestyrelsesuddannelse. Læs mere om uddannelsen her

Temasiden bliver løbende udbygget med flere anbefalinger og værktøjer til bestyrelsens arbejde.

Du kan tilmelde dig en mailliste her, hvis du ønsker at få besked i din indbakke, når der publiceres nyt på siden. 

 

Tal sammen om, hvordan I sikrer, at I har høj kvalitet af ledelse på dagsordenen hele tiden. Det er forudsætningen for at drive en god og effektiv administration.

Ole Jacobsen, direktør i DAB

Læs senere artikler

God almen ledelse: Styrk forholdet mellem beboere og bestyrelse

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Gennemsigtighed er vigtigste retningslinje for god almen ledelse

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste