06. MAJ. 2021 KL. 15:19

Skuffet borgmester efter afslag til Solbakken

20201227 100459 L 46Mb

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix / Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, er ikke mindst på beboernes vegne skuffet over afslaget fra Indenrigs- og Boligminiseriet.

Inden 1. juni skal Odense Kommune og boligorganisationerne, som ejer Solbakken / Rising, udvikle og aflevere en ny udviklingsplan for afvikling af 60 procent af familieboligerne

Det er en fattet borgmester i Danmarks tredjestørste by, der tirsdag modtog afslaget fra Indenrigs- og Boligministeriet på dispensationen i forhold til den forestående afvikling af Odense-bydelen.

”Vi er naturligvis skuffede – ikke mindst på vegne af beboerne i Solbakken,” siger Peter Rahbæk Juel.

”Der er mange gode intentioner i ghettoloven. Vi er i fuld gang i forberedelserne til en anden udviklingsplan for et stort boligområde i Odense. Hvor vi tror på, at initiativerne vil gøre en positiv forskel. Men når vi taler om et boligområde som Solbakken, føler vi ikke, at proportionerne passer,” fortsætter han.

Bittert afslag

Kommunen og boligorganisationerne havde forhåbninger til dispensationsansøgningen, fordi den blandet andet med en reducering til 60,7 procent familieboliger hvilede på proportioner, der passede meget bedre til problemerne i Solbakken.

”Men sådan skulle det ikke være. Og afslaget er jo ekstra bittert, når det kun var ganske få mennesker med en dom og med manglende uddannelse, der var afgørende, for at området i 2020 endnu engang kom på ghettolisten,” siger Odense-borgmesteren

”Nu er der ikke andet at gøre, end at ryste ærgrelsen af os. Inden den 1. juni skal vi have en ny udviklingsplan klar, der lever op til ghettolovens kriterier,” fortsætter han.

Endnu en plan

Det er ikke sådan, at kommune og boligorganisation skal starte helt forfra med den nye udviklingsplan.

”Vi har, da vi udviklede dispensationsplanen, fundet løsningen på to tredjedele af de familieboliger, der nu skal afvikles. Det vil hovedsageligt ske gennem ommærkning til ungdomsboliger. Nu skal vi finde en tredjedel mere, og der er vi nok nødt til at finde på noget nyt," siger Peter Rahbæk Juel.

”Et flertal i byrådet og boligorganisationerne er fortsat opsat på, at målet skal nås uden nedrivninger. Om det så skal ske gennem frasalg eller måske nybyggeri på omkringliggende arealer, det må vi se,” fortsætter han.

Læs senere artikler

Solbakken-ansøgning afvist: ”Nej til nedrivning eller salg”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen rykker for alvor i forhold til fritidsjob

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen rykker for alvor i forhold til fritidsjob

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste