30. JUN. 2021 KL. 12:00

Rekordmange børn på fodboldskoler i udsatte boligområder

4Cffb5d7 0065 44F9 93Bb E14843aa5dec 2

Foto: Anders Kjærbye, DBU/fodboldbilleder.dk

Godt 1.450 børn deltager i sommerens 22 DBU Get2 Fodboldskoler målrettet børn fra udsatte boligområder. Antallet af både skoler og deltagere sætter ny rekord.

I disse uger spilles der EM i fodbold 2021. Fodbold er om noget det fællesskab, som danskere kan mødes og være sammen om, og det smitter også af på DBU Get2 Fodboldskoler.

Historisk mange børn og rekordmange fodboldskoler, sådan lyder det fra DIF og DBU, der siden 2011 har været sammen om DBU Get2 Fodboldskoler, der er et sommerferietilbud til børn i udsatte boligområder. Første år deltog i alt 256 børn fordelt på fem fodboldskoler, men siden er initiativet bare vokset og vokset. 

1.450 børn dribler på grønsværen

Denne sommer – fra uge 26 til uge 34 - vil godt 1.450 børn fra udsatte boligområder drible rundt på fodboldskolernes plæner landet over, og dermed bliver rekorden fra sidste års jubilæumssæson overgået. Det samme gælder antallet af skoler, som i år når op på 22 mod 21 i 2020.

”Efter lang tid med nedlukninger og restriktioner er det fantastisk, at rekordmange børn kan komme ud og opleve glæden ved en uge i idrættens fællesskaber. At DBU Get2 Fodboldskolerne igen i år sætter deltagerrekord, er for mig et bevis på, at vi med initiativet udfylder et helt afgørende behov hos børn i boligområder, hvor ressourcerne ofte er begrænsede. Det kan vi i DIF kun være lykkelige for,” siger Hans Natorp, formand i DIF i en pressemeddelelse.

Fodbold forener og skaber fællesskab

Ifølge Bent Clausen, næstformand i DBU og bestyrelsesmedlem i DIF, kan vigtigheden af et idrætsfællesskab som DBU Get2 Fodboldskoler ikke understreges nok. 

”Fodbolden forener og giver fællesskaber på tværs af etnicitet og baggrund. Det har vi set med opbakningen til vores herrelandshold, og det ser vi dagligt i skolegårde og alle vores foreninger landet over, hvor frivillige trænere og ledere knokler. DBU Get2 Fodboldskoler dyrker netop fællesskabet gennem fodbolden, og derfor et det helt fantastisk, at vi igen i år kan konstatere en rekordstor opbakning til fodboldskolerne, siger Bent Clausen og fortsætter:

”Efter et coronaår, hvor mange børn og unge har savnet fællesskaber, har fodboldens sociale element vel aldrig været vigtigere, og vi sender en kæmpe tak til dem, der støtter os, og alle de frivillige, som gør det hele muligt. Uden dem, ingen DBU Get2 Fodboldskoler.”

DBU Get2 Fodboldskoler kan få flere børn med
DBU Get2 Fodboldskolerne følger samme koncept som de gængse DBU Fodboldskoler, der med stor succes har været afviklet i snart tre årtier. Den afgørende forskel er, at deltagerne på DBU Get2 Fodboldskoler bliver rekrutteret fra udsatte boligområder, og at deltagelsen kun koster et symbolsk beløb.

Dermed kan børn, der af økonomiske årsager ikke har mulighed for at deltage i de klassiske DBU Fodboldskoler, også få en mindeværdig uge på fodboldskole. Målet er at give børnene en uge i sommerferien med masser af oplevelser og at inkludere samt fastholde børnene i dansk foreningsidræt.

Fakta om DBU Get2 Fodboldskole

  • DBU Get2 Fodboldskoler afholdes i et samarbejde mellem den lokale klub, DBU og DIF Get2Sport, der støttes af Udlændige- og Integrationsministeriet, UEFA Foundation for Children, kommunerne og TrygFonden.

  • DBU Get2 Fodboldskole ligner DBU Fodboldskole, men adskiller sig ved at være målrettet børn i alderen syv til 14 år i udsatte boligområder.

  • DBU Get2 Fodboldskolerne så dagens lys i 2011.

  • I år afholdes skolerne i Ishøj IF, Hundige Boldklub, Boldklubben Union, Nykøbing FC, FC Nakskov, Albertslund IF/Albertslund BS 72, Holbæk B&I, Høje Tåstrup IF, Køge Boldklub, AaB, Viby IF, Hasle B, Munkevængets Fritids- og Idrætsforening, Haderslev FK, Esbjerg IF 92, B 1909, Høje Kolstrup B 81 (Aabenraa), NFS - Nørremarkens forenede Sportsklubber (Vejle), Randers KFUM, ACFC (Gellerup), Houlkær IF, B52 Aalborg.

  • Der forventes i alt at deltage godt 1.450 piger og drenge på årets DBU Get2 Fodboldskoler.
Fodbolden forener og giver fællesskaber på tværs af etnicitet og baggrund. Det har vi set med opbakningen til vores herrelandshold, og det ser vi dagligt i skolegårde og alle vores foreninger landet over, hvor frivillige trænere og ledere knokler.

Bent Clausen, næstformand i DBU

Get2-børnene klarer sig bedre
Netop inklusionen af Get2-børnene har vist sig at have en dokumenteret gevinst. I foråret præsenterede Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) resultaterne af en uvildig undersøgelse, der viste, at børn i Get2Sport-idrætsforeningerne i landets udsatte boligområder på en lang række parametre klarer sig markant bedre end ikke-idrætsaktive børn i de samme områder. Det bekræfter, at der er god grund til at fortsætte det vigtige arbejde med DBU Get2 Fodboldskolerne.

Læs undersøgelsen:
Børn og unge i DIF get2sport-foreningerne

DBU Get2 Fodboldskole starter i år i uge 26 i Ishøj IF, Høje Tåstrup IF og Houlkær IF, inden B52 Aalborg og Viby IF afvikler sommerens sidste Get2 Fodboldskoler i uge 34.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2914 )

0

Læseliste