12. JUL. 2021 KL. 08:58

Hvad kan I lave af aktiviteter i sommerferien?

Rækkehuse, Foto: Simon Jeppesen

Ved udendørs aktiviteter i boligafdelingen må der deltage op til 500 personer. Der er ikke krav om coronapas. Foto: Simon Jeppesen

Har I planer om at invitere afdelingens børn på sommerlejr, eller er beboerhuset lejet ud til private fester hele sommeren, så skal I være opmærksomme på, at der stadig gælder corona-regler på flere områder.

Det er blevet sommer, og vi vil alle sammen gerne ud at opleve en masse sjov, enten lokalt i boligafdelingen eller på tur i det danske land. Men inden I går for godt i gang med planlægningen af bustur eller fodboldturnering, så læs lige her, hvad der er af corona-regler i de almene boligområder – i hvert fald lige nu: 

Forsamlingsforbud

I hele juli må man ifølge det lille forsamlingsforbud være 250 personer samlet indendørs. Fra den 1. august bliver det lille forsamlingsforbud afskaffet.

Det store forsamlingsforbud gælder foreløbig til og med august, og det angiver, at man højst må være 500 personer inde og udendørs.

Der gælder dog både undtagelser og helt særlige ordninger og regler, hvor det er muligt at forsamles flere både indendørs og udendørs – dvs. situationer, hvor det er tilladt at være mere end 250 personer eller 500 personer.

Aktiviteter i fælleslokaler og arealer

Uanset om den står på fælles banko eller yoga, kreative værksteder eller fodbold, så skal man altid holde sig indenfor forsamlingsforbuddet. Det vil sige op til 250 personer til indendørs aktiviteter (i juli måned – i august er det 500 personer indendørs) og op til 500 personer til udendørs aktiviteter, hvis der ikke er tale om særlige ordninger, der giver mulighed for større deltagelse.

Der er krav om coronapas til nogle aktiviteter.

Der er også krav til afstand og hvor meget plads, der skal være i forhold til, hvor mange der deltager ved indendørs aktiviteter. Én deltager for hver 4m2, men dog én deltager for hver 2m2, hvis man sidder ned. Der skal være en meter eller mindst et sædes afstand mellem deltagere.

Indendørs idrætsaktiviteter

Deltagere på 18 år eller ældre skal vise gyldigt coronapas (ved stikprøvekontrol mindst en gang i døgnet), medmindre de kan vise dokumentation for at være undtaget fra at få foretaget en covid-19-test.

Det omfatter alle lokaler, hvor der dyrkes idræt eller trænes. Det gælder også for almene boligafdelinger, der for eksempel har indrettet et fitnessrum eller har yogahold i fælleslokalet.

Udendørs aktiviteter

Ved udendørs aktiviteter i boligafdelingen må der deltage op til 500 personer. Der er ikke krav om coronapas.

Lokaler med kulturaktiviteter

Bliver fælleslokalerne brugt til kulturaktiviteter – for eksempel som kunstgalleri eller teater – så kan der være op til 250 besøgende i juli og 500 besøgende i august.

Der er krav om et gyldigt coronapas, der skal forevises ved indgangen. Det gælder dog ikke for børn under 16 år eller personer, der kan vise dokumentation for at være undtaget fra at få foretaget en covid-19-test.

Sommerlejre og stævner

En almen boligforening må godt afholde større sommerlejre og stævner, hvor der er flere deltagere, end hvad det lille og store forsamlingsforbud tillader. Den slags aktiviteter er omfattet af særlige ordninger.

En sommerlejr eller stævne må have 500 deltagere, både indendørs og udendørs.

Men der gælder krav om coronapas (ved stikprøvekontrol mindst en gang i døgnet), dog ikke for børn under 16 år eller personer, der kan vise dokumentation for at være undtaget fra at få foretaget en covid-19-test.

Boligorganisationen skal sørge for, at der opsættes informationsmateriale om reglerne for coronapas.

Læs mere om afholdelse af sommerlejre og stævner 

Læs mere om reglerne for store arrangementer her

Privat arrangement i fælleslokaler

Står I for udlejning af fælleslokaler til private fester, er det vigtigt, at beboeren kender til de corona-regler, som gælder for de almene fælleslokaler.

Forsamlingsforbuddet er ens for alle og gælder i alle fælles lokaler i de almene boligafdelinger.

Til en privat fest er det i juli tilladt at være op til 250 deltagere og op til 500 personer i august. Og der er ikke krav om at vise coronapas.

Lovgivningen stiller krav for det maksimale antal deltagere pr. m2 og om afstand for foreningslokaler. Disse krav om antal og afstand er gældende for lokaler, hvortil offentligheden har adgang. Det er uklart, om der kan siges at være offentlig adgang, når fælleslokalerne anvendes af beboerne til rent private lukkede arrangementer. BL anbefaler, at de almene boligorganisationer følger arealkrav og afstandskrav for fælleslokaler – dvs. én deltager for hver 4m2 og én deltager for hver 2m2, hvis man sidder ned.

Hvornår festen senest skal slutte, afhænger helt af, hvad der står i afdelingens husorden eller afdelingens retningslinjer for brug af lokalet.

Hvis der er tilknyttet fast professionelt serveringspersonale til et fælleslokale, og det således fungerer som et serveringssted, så gælder de særlige regler, der er gældende for restauranter, cafeer mv.

Mundbind  

Der er ikke længere krav om mundbind i forbindelse med aktiviteter og arrangementer i de almene boligområder. Men der er anbefalinger om mundbind i den kollektive trafik. Så har I arrangeret en fælles tur til stranden, et vandland eller Zoo, bør deltagerne bruge mundbind i toget eller bussen, når de stiger ind og ud, og hvis de kommer til at stå op under transporten.

Læs mere på BL’s coronasite.

RIGTIG GOD SOMMER – pas på jer selv og hinanden.

 

 

 

Læs senere artikler

Coronaguider hjælper med vaccinationer

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Kæmpe indsats for coronatest i boligområder

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen 02823
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Højhuset, der ikke vil dø: Domea vil redde Amagers ældste højhus

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Højhuset, der ikke vil dø: Domea vil redde Amagers ældste højhus

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2972 )

0

Læseliste