03. FEB. 2021 KL. 08:45

Der bliver afholdt Folkemøde i år

Fokemøde 3

Selvom der er sukket meget, om det bliver muligt at samles fysisk på Bornholm til juni, er det nu sikkert, at Folkemødet afholdes i en eller anden form i år.

Kulturminister Joy Mogensen har samlet flertal i Folketinget til en bevilling på 2,9 millioner kroner. Pengene skal sikre, at de demokratiske samtaler på Folkemødet 2021 bliver gennemført.

Men det bliver ikke som tidligere år.

Folkemødet er gentænkt, så det primært afholdes som et digitalt Folkemøde under temaet ’Idéernes Folkemøde’ med fokus på, hvordan samfund, kulturliv, åndsliv, erhvervsliv og borgeres demokratiske engagement genstartes efter corona-pandemien. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

”Den demokratiske samtale er vigtigere end nogensinde. Vi lever i en tid med ekstrem polarisering, der er en udfordring for demokratiet. Vi skal kæmpe for demokratiet. Vi skal kæmpe for den fælles samtale, så vi kan løse vores problemer sammen. Vi skal kæmpe for at mødes og samarbejde. Folkemødet er netop en ambition om en samtale, alle kan være med i. Derfor er vigtigt at signalere en fortsat opbakning til Folkemødet, som i år skal foregå på en covid-19-sikker måde,” siger Joy Mogensen. 

I aftaleteksten lyder det, at så længe covid-19 er til stede i samfundet, er vi alle nødt til at prøve nye formater af for at fastholde vigtige, demokratiske debatter uden for Christiansborg. Med det forandrede format for Folkemødet i 2021 er der mulighed for at støtte et forsøg til efterfølgelse for at gennemføre en demokratisk begivenhed under de forandrede omstændigheder grundet covid-19. Det er intentionen, at Folkemødet 2021 bygges op i en folkehøring, der rejser rundt i Danmark, det fysiske folkemøde på Bornholm samt en digital udvidelse. De tre dele skal supplere hinanden og kan skaleres afhængigt af covid-19-restriktioner.

Læs hele aftaleteksten

Om Folkemødet

Folkemødet blev etableret i 2011. Det er siden vokset til en af Danmarks største demokratiske begivenheder.

Folkemødet finder sted hvert år i uge 24 i Allinge på Bornholm.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste