15. FEB. 2021 KL. 12:35

103 nye almene boliger bliver en del af ny landsby på Vestamager

2Situationsplan Tømmerup Parken Markeret

PAB vil skabe fremtidens landsby på Vestamager med fokus på fællesskab og fritidsliv. Her kombinerer man en blanding af moderne boligtyper – både almene og private – med attraktive uderum tæt på både by og natur.

I alt 103 almene rækkehuse, generationshuse og lejligheder bliver en del af Tømmerup Haveby. Den nye boligafdeling får navnet Tømmerup Parken og svarer til ca. 40 % af den samlede boligmasse i det nye kvarter. Projektet er gjort muligt i et fantastisk samarbejde med Tårnby Kommune og spiller rigtig godt ind i visionen og det politiske ønske om at skabe blandede og bedre sammenhængende boligområder, skriver PAB i en pressemeddelelse.

Tømmerup Parken opføres efter en delegeret bygherremodel i et samarbejde mellem boligorganisationen PAB, administrator FA09, projektudvikler NREP og totalentreprenøren CASA A/S. De almene og de private boliger opføres i ensartede materialer, så området fremstår ensartet og opleves som én samlet bebyggelse.

Et hjem for alle typer familier

Kvarteret er delt op i 3 enklaver af rækkehuse og etagebyggerier med hver deres nære fællesarealer i form af intime haverum og boliggader. Boligerne er en blanding af forskellige typer hjem – egnet til enlige, aktive seniorer og varierede familieformer.

Generationshusene giver f.eks. mulighed for at samle familier i flere generationer eller sammensatte familier i én og samme bygning – men i særskilte boliger. Alle boliger har egen indgang direkte fra det fri og har udgang til et fælles udendørs opholdsareal. På den måde er der indtænkt gode muligheder for både privatliv og samvær med storfamilien i og omkring generationshusene.

Artiklen fortsætter under billedet

Fakta om Tømmerup Parken

  • 103 almene boliger:
  • 29 rækkehuse
  • 10 generationshuse
  • 54 lejligheder fordelt på 3 dobbelt-punkthuse
  • Boligstørrelserne bliver på mellem 50 og 112 m2.
  • Det sikres, at mindst 10% af boligerne bliver på max 50 m2 ekskl. fælles arealer, jf. lokalplan 142.
  • Huslejen bliver på mellem 6033 kr. og 11.649 kr. om måneden.

Projektudvikler: NREP
Totalentreprenør: CASA A/S
Bygherre: PAB
Byggeforretningsfører: FA09
I samarbejde med Tårnby Kommune

1Tømmerup Haveby

1 / 2Både de almene og private boliger bliver bygget i samme stil, så bydelen får et ensartet udtryk. Illustration: FA09

2Situationsplan Tømmerup Parken Markeret

2 / 2Planen er, at nye beboere i løbet af efteråret 2022 kan flytte ind i Tømmerup Parken. Illustration: FA09

Natur, fællesskab og privatliv i god balance

I helhedsplanen for Tømmerup Haveby er der generelt fokus på, at omgivelserne skal danne ramme for attraktive fællesskaber, samtidigt med at man kan trække sig tilbage og nyde privatlivets fred. Gode fællesfaciliteter danner ramme om udviklingen af sundt naboskab og stærke fællesskaber. Især områdets haver kommer til at spille en vigtig rolle, da de indrettes med intime rum til ophold og småbørnsleg på en naturlegeplads.

Tømmerup Haveby fletter sig ind i det eksisterende landskab og forbinder til omkringliggende områder med stier, der giver adgang ind til kvarteret gennem en regnvandspark. De kommende beboere vil få oplevelsen af at bo i naturen, samtidig med at de har Tårnby lige om hjørnet og kun 7 km til Københavns centrum.

Om PAB

PAB blev stiftet den 25. september 1943. PAB råder i øjeblikket over 3.032 boliger fordelt på 16 afdelinger. Afdelingerne er bygget i perioden 1948 til 2016 og er udført i såvel mursten som beton. 
Bebyggelserne omfatter både højhuse, rækkehuse, tæt/lav byggeri og traditionelle
etagebyggerier og varierer derfor en del i udseende. 

Alle boliger er centralt placeret i forhold til indkøb og offentlige transportmidler. 

Om skribenten

Heidi Andersen
Heidi Andersen

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

AL2bolig renoverer med fokus på den almene bygningskultur

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

AL2bolig renoverer med fokus på den almene bygningskultur

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2670 )

0

Læseliste