13. DEC. 2021 KL. 14:31

Familierne i Blågården kan blive boende

FSB Jean Thierry 081021 011 _ Fotograf Carsten Andersen

"Vi har fulgt den beslutning, der blev taget af repræsentantskabet tilbage i august, og sådan skal det være,” udtaler fsb’s formand, Jean Thierry. Foto: Carsten Andersen

fsb’s nyvalgte organisationsbestyrelse har valgt at følge den beslutning, fsb’s repræsentantskab i august tog om at tilbagekalde ophævelserne af tre lejemål.

Et i beboerdemokratisk perspektiv sjældent dramatisk forløb fandt den 9. december sin afslutning, da den nyvalgte bestyrelse i fsb besluttede, at tre familier i Blågården ikke skal sættes ud af deres lejlighed. Dermed er der sat punktum for en sag, der i flere år har fyldt meget i fsb og Blågården i særdeleshed.

Den nyvalgte organisationsbestyrelse har valgt at følge den beslutning, fsb’s repræsentantskab tog den 23. august i år om at tilbagekalde udsættelserne af tre husstande – En beslutning, boligorganisationens daværende bestyrelse umiddelbart efter valgte at underkende.

Tilfreds bestyrelse

Efter to ekstraordinære repræsentantskabsmøder, der bød på et mistillidsvotum til store dele af den tidligere bestyrelse og efterfølgende valg af nye bestyrelsesmedlemmer, blev repræsentantskabets beslutning fra den 23. august fuldbyrdet på den nyvalgte organisationsbestyrelses første møde den 9. december.

”Flertallet i organisationsbestyrelsen er tilfredse med, at vi nu har fået en afslutning på disse sager, og at de tre familier kan blive boende i Blågården. Vi har fulgt den beslutning, der først blev taget af afdelingsmødet i Blågården den fjerde august og senere af repræsentantskabet den 23. august, og sådan skal det være,” siger fsb’s formand, Jean Thierry.

Det var et markant flertal i fsb’s nyvalgte  organisationsbestyrelse, der besluttede, at de tre familier ikke skal sættes ud af deres lejlighed i Blågården. Allerede kort efter organisationsbestyrelsens beslutning, har fsb’s advokat orienteret de tre beboeres advokat, som kan sende beskeden videre til beboerne.

 

Det begyndte på Blågårds Plads

Den dramatiske sag begyndte den 14. april 2019 da stifteren af partiet ”Stram Kurs” – Rasmus Paludan – arrangerede en demonstration på Blågårds Plads. Demonstrationen mundede ud i voldsomme optøjer.

Efter de strafferetslige efterspil opsagde den almene boligorganisation, fsb, lejemålet for fire husstande i bebyggelsen, fordi medlemmer af husstandene alle var blevet idømt ubetingede fængselsstraffe for deres deltagelse i urolighederne.

Fsb brugte som lovhjemmel til ophævelserne § 90, stk. 1, nr. 10, i almenlejeloven. Det er en paragraf, der blev indsat i almenlejeloven i forbindelse med vedtagelsen af parallelsamfundspakken i 2018, så det i dag er muligt for almene boligorganisationer at sætte lejere ud af deres bolig, hvis de begår vold, bryder lov om euforiserende stoffer med mere inden for en kilometers afstand fra hjemmet.

Læs senere artikler

Synspunkterne i fsb-konflikten

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen åbner dør på klem for solceller

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen åbner dør på klem for solceller

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2901 )

0

Læseliste