13. DEC. 2021 KL. 14:31
Familierne i Blågården kan blive boende
13. DEC. 2021 KL. 14:31
fsb’s nyvalgte organisationsbestyrelse har valgt at følge den beslutning, fsb’s repræsentantskab i august tog om at tilbagekalde ophævelserne af tre lejemål.
Et i beboerdemokratisk perspektiv sjældent dramatisk forløb fandt den 9. december sin afslutning, da den nyvalgte bestyrelse i fsb besluttede, at tre familier i Blågården ikke skal sættes ud af deres lejlighed. Dermed er der sat punktum for en sag, der i flere år har fyldt meget i fsb og Blågården i særdeleshed.
Den nyvalgte organisationsbestyrelse har valgt at følge den beslutning, fsb’s repræsentantskab tog den 23. august i år om at tilbagekalde udsættelserne af tre husstande – En beslutning, boligorganisationens daværende bestyrelse umiddelbart efter valgte at underkende.
Tilfreds bestyrelse
Efter to ekstraordinære repræsentantskabsmøder, der bød på et mistillidsvotum til store dele af den tidligere bestyrelse og efterfølgende valg af nye bestyrelsesmedlemmer, blev repræsentantskabets beslutning fra den 23. august fuldbyrdet på den nyvalgte organisationsbestyrelses første møde den 9. december.
”Flertallet i organisationsbestyrelsen er tilfredse med, at vi nu har fået en afslutning på disse sager, og at de tre familier kan blive boende i Blågården. Vi har fulgt den beslutning, der først blev taget af afdelingsmødet i Blågården den fjerde august og senere af repræsentantskabet den 23. august, og sådan skal det være,” siger fsb’s formand, Jean Thierry.
Det var et markant flertal i fsb’s nyvalgte organisationsbestyrelse, der besluttede, at de tre familier ikke skal sættes ud af deres lejlighed i Blågården. Allerede kort efter organisationsbestyrelsens beslutning, har fsb’s advokat orienteret de tre beboeres advokat, som kan sende beskeden videre til beboerne.
Det begyndte på Blågårds Plads
Den dramatiske sag begyndte den 14. april 2019 da stifteren af partiet ”Stram Kurs” – Rasmus Paludan – arrangerede en demonstration på Blågårds Plads. Demonstrationen mundede ud i voldsomme optøjer.
Efter de strafferetslige efterspil opsagde den almene boligorganisation, fsb, lejemålet for fire husstande i bebyggelsen, fordi medlemmer af husstandene alle var blevet idømt ubetingede fængselsstraffe for deres deltagelse i urolighederne.
Fsb brugte som lovhjemmel til ophævelserne § 90, stk. 1, nr. 10, i almenlejeloven. Det er en paragraf, der blev indsat i almenlejeloven i forbindelse med vedtagelsen af parallelsamfundspakken i 2018, så det i dag er muligt for almene boligorganisationer at sætte lejere ud af deres bolig, hvis de begår vold, bryder lov om euforiserende stoffer med mere inden for en kilometers afstand fra hjemmet.
Læs senere artikler
Synspunkterne i fsb-konflikten
Om skribenten
Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.
Seneste Artikel
Ny ledelse i Bo42Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.
Seneste Artikel
Ny ledelse i Bo42Mest læste
Se alle artikler (3007)0