06. DEC. 2021 KL. 15:33

Boligorganisation: ”Hvis vi kunne smide 100 boliger i gavepuljen, så ville vi da allerhelst det”

Julegaver Hjemløse

Det vrimler lige nu ind med gaver i beboerlokalet på Betty Nansens Alle på Frederiksberg. Gaver, som senere på måneden skal uddeles til landets hjemløse. Foto: Hjælp Din Næste.

Det er ikke fremmed for Frederiksberg Forenede Boligselskaber at hjælpe de svage i samfundet. Derfor stiller de nu et lokale til rådighed for organisationen ”Hjælp Din Næste”, som har sat sig for at indsamle 6.000 julegaver til landets hjemløse.

Det blev til 700 julegaver sidste år. I år vil organisationen ”Hjælp Din Næste” slå rekorden og indsamle lige så mange gaver, som der officielt er hjemløse i Danmark – nemlig 6.000.

Til det formål har Laurits Roikum og organisationsbestyrelsen i Frederiksberg Forenede Boligselskaber åbnet dørene til et beboerlokale i Betty Nansen-kvarteret på Frederiksberg.

Lokalet står nu til rådighed for ”Hjælp Din Næste”, som er et korps af frivillige, der arbejder på at gøre livet bedre for folk, som bor på gaden. I denne søde juletid med at samle julegaver ind til gadens folk.

”Vi stiller op, hvor vi kan – det ligger i vores DNA. Og vi har især et svagt hjerte for hjemløse og andre udfordrede personer,” fortæller Laurits Roikum, der er formand for bestyrelsen i Frederiksberg Forenede Boligselskaber.

Boligforeningen har tidligere stillet boliger til rådighed for hjemløse. Og lige nu samarbejder de med Blå Kors og Røde Kors om at hjælpe beboere, der er økonomisk udfordrede, med at søge julehjælp.

Derfor slog han også til med det samme, da han for et par måneder siden blev kontaktet af ”Hjælp Din Næste”, som ville høre, om boligforeningen havde mulighed for at låne et ledigt lokale til dem.

”Hvis jeg kunne smide 100 boliger i puljen, så ville jeg da allerhelst det, men det har vi jo desværre ikke mulighed for. Men vi kunne til gengæld her og nu bidrage med et lokale, som de kan bruge kvit og frit,” siger han.

INDLEVERING AF GAVER

Gaver kan afleveres på adressen:

Betty Nansens Alle 57-61 Stuen, 2000 Frederiksberg

Åbningstider i december:

Onsdag den 8. og 15. december kl. 16.00-20.00

Alle lørdage/ søndage frem til jul kl. 12.00-17.00

Læs mere om organisationen ”Hjælp Din Næste” her

 

For mange af de hjemløse betyder en julegave meget mere, end man tror. Det giver dem en følelse af at høre til, og at nogen holder af dem.

Snorre Pedersen

Formand for organisationen Hjælp Din Næste

Pakkerne begynder at fylde godt i FFB's lokale.

Alle bidrag er velkomne

Gaverne bliver doneret af almindelige mennesker, som har ting derhjemme, de godt kan undvære. Det kan være alt lige fra et hjemmestrikket halstørklæde, varmt undertøj og trøjer, en termokop, en sovepose, hundehalsbånd, et liggeunderlag eller måske endda en gammel mobiltelefon.

Altså gaver, som kan hjælpe de personer, som af den ene eller anden grund er landet på gaden og ofte ikke ejer andet end det tøj, de har på.

I år har elever fra Falkonergårdens Gymnasium på Frederiksberg meldt sig som gaveindpakkere af de forhåbentlig tusinder af gaver, som bliver samlet ind til de hjemløse.

”Det er supergodt, at de unge gymnasieelever også har meldt sig. Jeg har lige fået oplyst fra ’Hjælp Din Næste’, at de allerede nu har samlet 800 gaver ind, så det er jo bare så fedt,” fortæller boligformanden.

Selvom et låne-lokale ikke lyder af meget, så er det en stor hjælp for den frivillige organisation. For sidste år endte gaverne hjemme hos formanden for ”Hjælp Din Næste”, Snorre Pedersen:

Vi er ydmygt taknemmelige for, at vi nu har et lokale, hvor vi kan byde alle byens folk indenfor, og hvor vi kan opbevare gaverne, til de skal uddeles. Det betyder, at vi har mulighed for at indsamle flere og dermed hjælpe flere. For mange af de hjemløse betyder en julegave meget mere, end man tror. Det giver dem en følelse af at høre til, og at nogen holder af dem.”

Indsamlingen fortsætter helt frem til jul. I faktaboksen kan du læse, hvor og hvornår du kan kigge forbi med din gave til en af landets mange hjemløse.

Læs senere artikler

Millionbeløb til boligsocialt arbejde for hjemløse

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Hjemløse-udspil: Bolig- og socialpolitik knyttes tæt

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste