19. APR. 2021 KL. 12:42

Okay, hvordan synes vi så lige det går?

Bjarne Larsson FSB Marts2010 010

Foto: fsb

Vi presser os selv til nye mål med ”Vores Bidrag”. fsb bruger ”Vores Bidrag” som et ledelsesværktøj i boligorganisationens strategi.

Bjarne Larsson, direktør i fsb, giver 3 gode råd til at gå i gang.

Den fine, kulørte verdensmåls-nål fra FN lyser op på mange jakker og bluser rundt om mødebordene i landets boligorganisationer. Budskabet er trængt ind: Verdensmålene er vigtige. Men hvordan får man dem lige gjort til en del af den daglige ledelse, så de kaster gode beslutninger af sig? Det har boligorganisationen fsb et bud på.

fsb bruger ”Vores Bidrag” som et ledelsesværktøj i forhold til boligorganisationens strategi.

”Vi har glæde af ”Vores bidrag” i forhold til den politikskabelse vi har og i forhold til diskussioner med vores bestyrelse,” siger Bjarne Larsson, administrerende direktør i fsb i København.

 ”Vi bruger de indberetninger, vi laver til ”Vores Bidrag” internt i organisationen til at følge op på, om vi så arbejder efter de principper, vi har sagt, at vi vil arbejde efter og som vi mener understøtter det pågældende verdensmål,” siger Bjarne Larsson.

”Man kan jo teste sig selv og sige: okay, hvordan synes vi så lige det går? Arbejder vi reelt efter det her og hvordan er det, vi gør det, og hvad er det for resultater, vi opnår?”

Hjælper med at tænke ud af boksen

I år kan boligorganisationer indberette deres bidrag til FNs Verdensmål indtil 30. maj. Bjarne Larsson mener, det giver bonus at indberette af to grunde. Det styrker både den almene sektor i landspolitiske forhandlinger, men det styrker også den enkelte boligorganisation, hvis den bruger ”Vores Bidrag” til at udvikle organisationen med.

Det er dog ikke nok at indberette en gang om året, hvis ”Vores Bidrag” skal virke som et effektivt værktøj til at udvikle organisationen, mener Bjarne Larsson. Hans erfaring er, at ledelsen løbende skal følge op på, hvordan det går med de enkelte mål.

”Vi følger op på indberetningerne i vores ledelsesinformation og forvaltningsrevision til vores bestyrelse. Derudover laver vi også en hel del ledelsesinformation til os selv som ledelse og dermed i forhold til vores medarbejdere,” siger han.

”Det giver en dialog med medarbejderne om, hvad der er vigtigt. Hvordan er det, vi hele tiden kan presse vores egen oplevelse af, hvad det er for mål, vi vil nå og måske også nogle gange tænke ud af boksen i at gøre ting på anden vis,” siger han.

”Hvis du ikke selv producerer noget ledelsesinformationsmateriale, der sigter efter de her ting, så smider man måske bare indberetningerne afsted, og så har man glemt dem, for så er der nogle andre arbejdsopgaver, der ligger og venter. Det er jo det her med, at når man har indberetningerne, så hold dem op mod de målsætninger, man har på de forskellige områder,” siger han.

Skal det være billigt eller bæredygtigt?

Ledelsen i fsb følger jævnligt op på de 9 verdensmål, som boligorganisationen arbejder med. De indgår i den overordnede forretningsstrategi, der er vedtaget af bestyrelsen.

Fsb bidrager for eksempel til verdensmålene gennem sine indkøb. fsb er med sine 13.000 boliger en stor kunde hos nogle leverandører og kan stille krav til bæredygtigheden af varer og ydelser.

”Når vi køber ind, så er fokus både på at spare penge og på at være præcis omkring vores krav til de varer, vi køber. Det gælder arbejdskraft, hvordan varen er produceret og under hvilke overenskomstvilkår. Der rammer man både et verdensmål som handler om betalbare boliger, men det rammer også ind i arbejdsmarkedsdiskussionen, altså ordentlige arbejdspladser, og det rammer også ind i miljødiskussionen – hvordan bliver ting produceret? Er vi villige til at give lidt mere for tingene, hvis de har en miljøcertificering? Det er nogle af de diskussioner, vi har med vores bestyrelse,” siger Bjarne Larsson.

Indberetningerne til ”Vores Bidrag” kommer derfor til at spille en væsentlig rolle for de beslutninger, som boligorganisationen træffer, da de gør det meget tydeligt, hvilke områder boligorganisationen har valgt at arbejde med.

Bjarne Larsson, direktør, fsb:

3 råd: Sådan kan I udvikle jeres boligorganisation med ”Vores Bidrag”

 

 

fsb prioriterer 9 verdensmål

  • Sundhed og trivsel (3)
  • Kvalitetsuddannelse (4)
  • Rent vand og sanitet (6)
  • Bæredygtig energi (7)
  • Anstændige jobs og økonomisk vækst (8)
  • Mindre ulighed (10)
  • Bæredygtige byer og lokalsamfund (11)
  • Ansvarligt forbrug og produktion (12)
  • Livet på land (15)

Kilde: fsb’s strategi for arbejdet med FN’s 17 Verdensmål

Læs senere artikler

Kommunalvalg gør ”Vores Bidrag” endnu mere aktuel

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Boligselskab: FN’s Verdensmål giver os resultater i lokalpolitik

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Der er særligt en ting direktøren gerne vil score højt på

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste