07. APR. 2021 KL. 12:55

Der er særligt en ting direktøren gerne vil score højt på

Ole Nielsen Foto Himmerland Boligforening

For Himmerland Boligforening er fokus på uddannelse og arbejdspladser blevet stadig vigtigere i løbet af de snart 10 år, hvor boligforeningen har været en drivende kraft i at gøre det østlige Aalborg til en bæredygtig bydel. Foto: Himmerland Boligforening

Himmerland Boligforening vil gerne score højere end andre boligorganisationer på lærepladser i ”Vores Bidrag”, fordi Aalborg er en arbejder- og studieby, siger direktør Ole Nielsen.

Der er især et afsnit, der vil interessere direktør Ole Nielsen, når han til efteråret får den seneste rapport fra BL om Himmerland Boligforenings bidrag til FN’s Verdensmål. Det er rapportens afsnit, der viser om Himmerland Boligforening skaber færre eller flere lære- og praktikpladser end andre almene boligorganisationer.

”En af de ting vi gerne vil score højt på, det er antallet af lærlinge, ikke kun på vores byggepladser, men også generelt i organisationen. Det giver rigtigt god mening at have lærlinge, fordi Aalborg stadigvæk er en arbejderby. Det er også en studieby, og derfor har vi også mange studentermedhjælpere,” siger Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening i Aalborg.

Benchmarking er en del af rapporten om ”Vores Bidrag” som den enkelte boligorganisation modtager. Det vil sige, at den enkelte boligorganisation kan vurdere sine egne bidrag i forhold til den samlede almene sektors bidrag.

”Vi har krav til vores leverandører, at de skal have lærlinge, men vi har også altid selv omkring 10 elever, praktikanter og lærlinge. Det er for eksempel indenfor administration, økonomi og ejendomsservice,” siger Ole Nielsen.

FAKTA

Himmerland Boligforening bidrager blandt andet til disse verdensmål:

 • Kvalitetsuddannelse (verdensmål 4)
 • Anstændige jobs og økonomisk vækst (verdensmål 8)
 • Mindre ulighed (verdensmål 10)
 • Bæredygtige byer og lokalsamfund (verdensmål 11)
 • Bæredygtig energi (verdensmål 7)

Verdensmaalene.dk, Vores Bidrag

 

Sådan arbejder Himmerland Boligforening med at skabe en bæredygtig bydel i Aalborg Øst:

 • For mindre end 10 år siden var boligområderne Kildeparken og Sundparken udsatte boligområder i det østlige Aalborg. Hele bydelen manglede både læger, butikker, erhvervs- og foreningsliv til de 20.000 beboere.
 • Himmerland Boligforening valgte at blive en central aktør i forhold til at gøre det østlige Aalborg til en bæredygtig bydel.
 • Himmerland Boligforening gennemførte en gennemgribende renovering og omdannelse i Kildeparken og Sundparken med massiv støtte fra Landsbyggefonden.
 • Boligforeningen byggede et nyt sundheds-og kvartershus, der bidrager med 200 arbejdspladser og et væld af offentlige og private tilbud.
 • Bydelen har i dag fået flere butikker, restauranter, arbejdspladser, idrætsfaciliteter, nye veje og stier, en bro, Danmarks første førerløse bus, private boliger og blandede byggerier med både almene og privatejede boliger.
 • Himmerland Boligforening lægger sekretariat til et erhvervsnetværk med 180 virksomheder, blandt andet Siemens, Aalborg Havn og Aalborg Universitet. Det hjælper unge i job og uddannelse.
 • I Kildeparken og Sundparken er de unges afgangskarakterer steget. Det er beboernes indtægter og beskæftigelsen også.
 • Boligforeningen har et dansecenter i støbeskeen i bydelen.
 • Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune fik både Byplanprisen og Bygherreprisen i 2019 for omdannelsen.

Kilde: Himmerland Boligforening, Aalborg-modellen

 

Ny Lærling

: Lærlinge fra Himmerland Boligforening til DM i Skills, hvor de repræsenterede uddannelsen til ejendomsservicetekniker. Og søgte nye kolleger. Foto: Himmerland Boligforening

Dermed bidrager Himmerland Boligforening til verdensmål nummer 4, der handler om at sikre alle lige adgang til kvalitetsuddannelse.

Vi er ikke bare en boligudlejer

For Himmerland Boligforening er fokus på uddannelse og arbejdspladser blevet stadig vigtigere i løbet af de snart 10 år, hvor boligforeningen har været en drivende kraft i at gøre det østlige Aalborg til en bæredygtig bydel. Her ligger to af boligforeningens boligområder, Sundparken og Kildeparken, der tidligere var udsatte boligområder og som huser over 3.000 mennesker. I hele bydelen bor cirka 20.000 mennesker.

Vi skaber den blandede by

Det østlige Aalborg manglede for 10 år siden både læger, forretninger, restauranter, forenings- og erhvervsliv. Det har bydelen fået i dag takket være et stærkt samarbejde mellem Himmerland Boligforening, Aalborg Kommune og det lokale erhvervsliv. Landsbyggefonden har desuden givet massiv økonomisk støtte til renovering og byomdannelse. Nu rummer bydelen både private udlejningsboliger og blandede byggerier med både private og almene boliger.

Investeringerne i de almene boligområder har trukket store private investeringer med sig, blandt andet et nyt bydelscenter med butikker og cafeer i området mellem Sundparken og Kildeparken.            

”Verdensmålet om bæredygtige byer har drevet os rigtigt meget de senere år. Også inden man fandt på verdensmålene. Det er de blandede byer, der skaber forandringen. Vi har en fælles klode, så det er også en fælles opgave at arbejde for, at den bliver et bedre sted at være. Det er så vigtigt, at vi spiller sammen uanset, om du er ejer eller lejer,” siger Ole Nielsen.

”Jeg synes, vi er forpligtigede til at tage del i samfundet omkring os, til den by vi er placeret i og den bys udvikling. Vi er ikke bare en boligudlejer. Vi kan bidrage med så meget andet. Den investering du foretager i almene boliger – den er en investering i mennesker, ” siger Ole Nielsen.

Læs senere artikel

Boligselskab: FN’s Verdensmål giver os resultater i lokalpolitik

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Kommunalvalg gør ”Vores Bidrag” endnu mere aktuel

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste