09. NOV. 2020 KL. 15:44

BL’s kredse er klar til nye udfordringer

Kryger (1)

Næstformand Karsten Krüger (tv.) og formand Axel Larsen (th.) fortsætter parløbet i 11. kreds. De blev begge genvalgt den 6. oktober på valgmødet i Roskilde. Foto: BL

BL’s 11 kredse har nu gennemført alle kredsvalg. Tillykke til formandskaberne og alle kredsrepræsentanterne, som på bedste demokratisk vis er blevet valgt til at sætte retningen for den almene boligsektor de kommende to år.

Den 3. november satte BL’s 1. kreds det sidste punktum i rækken af kredsvalg 2020. Hen over efteråret har kredsene afholdt kredsvalgmøder og kan nu stille med stærke hold rundt om i landets 11 kredse.

Afholdelsen af valghandlingerne er ifølge Annesophie Hansen, afdelingschef i BL – Danmarks Almene Boliger, forløbet med god deltagelse, stor debatlyst og tilfredshed blandt deltagerne.

”Tak til alle jer, der deltog aktivt i kredsvalgene. Tak til jer, der stillede op, og tillykke til jer, der blev valgt. Vi ser frem til to års spændende samarbejde,” siger Annesophie Hansen, afdelingschef og kredskonsulent i BL – Danmarks Almene Boliger.

Se alle de valgte kredsrepræsentanter og formandskaber i BL’s 11 kredse.

Kredsenes formænd og næstformænd indgår i BL’s bestyrelse, og repræsentanterne indgår i BL's Repræsentantskab.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Annesophie Hansen BL

1 / 4Annesophie Hansen, afdelingschef i BL, var med på næsten alle valgmøderne. Hun glæder sig til det kommende samarbejde med kredsene. Foto: Holger Svend Anderson

Palle Adamsen Holder Oplæg

2 / 4Palle Adamsen var på rundrejse til flere af kredsmøderne med sit boligoplæg. Foto: BL

Digital Afstemning

3 / 4Det blev en succes med digital afstemning til kredsmøderne. Hver deltager fik udleveret en stemmeboks, hvor man kunne stemme om de opstillede kandidater. Foto: BL

Salen Lytter Med

4 / 4Der var stor interesse og koncentration at spore i deltagerne på kredsmødet. Foto: BL

Det har været skønt i alle valgsale at fornemme den energi og det engagement, der præger arbejdet i BL’s medlemsorganisation.

Annesophie Hansen, afdelingschef i BL – Danmarks Almene Boliger

Læs senere artikler

Odense går i forsvar for Solbakken

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

OECD: Betalelige boliger er nøglen til fremtidens boligpolitik

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Kommunalvalg 2021

Nu venter spændende opgaver forude for kredsene – og ikke mindst det kommende kommunalvalg i 2021. Der vil være fokus på interessevaretagelse, hvor kredsene primært lokalt, men også nationalt får stillet skarpt på boligpolitikken. Og sikrer et godt samarbejde på tværs af boligorganisationerne om de fælles udfordringer.

”I 2017 lykkedes det i den grad kredsene at sætte de almene boliger på dagsordenen i kommunalvalget. Den succes skal vi gentage i 2021,” siger Annesophie Hansen.

Palle Adamsen, formand i BL’s bestyrelse, Bent Madsen, adm. direktør i BL og Solveig Råberg Tingey, cheføkonom i BL, var på skift på efterårets valgmøder. Her afholdt de boligpolitiske debatter om boligaftalen, effektivisering, kommunalvalget og parallelsamfundslovgivningen, med stor spørge- og debatlyst fra salene.  

Nye og bestående formandskaber

Til formandskabet blev nogle genvalgt, andre takkede af, og nye blev valgt ind.

Annesophie Hansen har deltaget i de fleste valgmøder rundt om i landets kredse, og hun er stærkt begejstret for den aktive deltagelse, alle har budt ind med.

”Jeg har deltaget på hovedparten af valgmøderne, og det har været skønt i alle valgsale at fornemme den energi og det engagement, der præger arbejdet i BL’s medlemsorganisation,” siger hun.

Her kan du se de valgte formænd og næstformand, som fremover besætter kredsenes pladser i BL’s bestyrelse:

 1. 1. kreds: Formand Camilla Hegnsborg blev genvalgt. Steffen Morild blev valgt som ny næstformand, idet Kaare Vestermann takkede af.
 2. 2. kreds: Formand Anne-Marie Høberg blev genvalgt. Kasper Nørballe blev valgt som ny næstformand, mens Anette Sørensen takkede af.
 3. 3. kreds: Genvalg til Erling Nielsen som formand og Jette Egebjerg som næstformand.
 4. 4. kreds: Bruno Lynge Andersson blev nyvalgt som formand, efter at Johnny Nielsen takkede af. Steen Møller Andersen blev valgt som ny næstformand.
 5. 5. kreds: Allan Werge er nyvalgt formand, efter Anders Rønnebro takkede af. Katja Hillers blev ny næstformand, efter Anette Østerhåb takkede af.
 6. 6. kreds: Formand Karsten R. Håkonsen og næstformand Ulla K. Holm blev genvalgt.
 7. 7. kreds: Formand Per Nielsen og næstformand Karin Mortensen blev genvalgt.
 8. 8. kreds: Jan Mortensen blev valgt til formand fremfor næstformand, efter Leif Poulsen takkede af. Jan Thiessen blev ny næstformand.
 9. 9. kreds: Iris Gausbo blev genvalgt som formand. Ny næstformand blev Michael Buch-Barnes, efter kampvalg med Katja Lindblad.
 10. 10. kreds: Anders Lisvad blev genvalgt som formand og Paw Nicolai Andreassen nyvalgt næstformand, efter Mogens Vive trak sig.
 11. 11. kreds: Formand Axel Larsen blev genvalgt. Karsten Krüger blev genvalgt som næstformand, efter kampvalg med Robert Gerken.

Digital afstemning  

Valghandlingen bød på både corona-restriktioner og nyudvikling. Med masker og afsprittede hænder blev alle deltagere ført ind i valgsalene, hvor kreds-konsulenterne præsenterede dem for et nyt digitalt afstemningssystem. Et enkelt tryk på en knap, og man havde stemt på sin kandidat. Til glæde for både deltagere og BL-ansatte, som sparede tid på ikke at skulle lave manuel optælling.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste