30. MAR. 2020 KL. 09:06

Stiller gaver foran dørene hos 250 isolerede pensionister

_i4a1869.jpg

Kasper Witte. Seniorkoordinator Jeanette Christiansen i KAB's ældreboliger i Husum-Vænge stiller påske-godteposer foran dørene.

Seniorkoordinator Jeanette Christiansen i KAB's ældreboliger i Husum-Vænge stiller påske-godteposer foran dørene hos 250 isolerede pensionister. Læs her, hvad du selv kan gøre.

En pose med lidt slik og chokolade, en lille påskekylling til pynt, et brev med en hilsen fra Jeanette og de øvrige medarbejdere i boligforeningen.

Det er, hvad påske-godteposen indeholder. Men mest af alt er det en pose fyldt med kærlighed, fortæller Jeanette:

”Det er symbolsk for at sige, vi er her, og vi husker på jer, selvom vi ikke kan komme på besøg hos jer.”


For en sikkerheds skyld står poserne aflukket i 3 dage, før hun med handsker på stiller dem ved dørene.


Gårdsang og godteposer som opmuntring

Da Jeanette selv er sanger i fritiden, har det desuden været oplagt at få fat i en gårdsanger med harmonika og sammen gå rundt og synge og sprede lidt glæde og liv blandt de indelukkede beboere. Den succes bliver gentaget, forsikrer hun.

Her er nogle af de initiativer, som Jeanette og kollegaerne tager under Corona-krisen:

”Ring på, gå to meter tilbage og tag en sludder”


Det vigtigste, man kan gøre for sine ældre naboer, og ældre generelt, i denne tid er at vise opmærksomhed, mener Jeanette. ”Alle har brug for at vide, at de ikke er glemt. Det er opmærksomheden i sig selv. Så ring på hos den ældre, gå to meter tilbage og tag en kort sludder om, hvordan det står til.”

Har man bagt eller lavet rigeligt med mad, så stil en portion på dørmåtten og giv besked. Eller lav et gækkebrev og put ind ad brevsprækken, foreslår Jeanette som opmuntring og adspredelse, for den, der sidder alene.


De ældre forstår godt isolationen

Til at starte med syntes beboerne, at nedlukning og aflysning af alt var voldsomt.


”Men de forstår det godt. Mange har jo skavanker og vil ikke udsætte sig selv for smitte. Jeg er typisk rundt hos 15 beboere om ugen og kan bringe smitte rundt”, forklarer Jeanette, som kender beboerne så godt, at hun ved, hvem hun skal have ekstra fokus på og jævnligt ringe til.

Men påsken bliver hård, forudser Jeanette. Mange plejer at få besøg af familie og gå i kirke. Det vil ramme nogle ekstra hårdt, at de ikke kan det. Derfor opfordrer hun kraftigt til, at man ringer til ældre bekendte, og i det hele taget ringer oftere til hinanden. 

Fakta: Jeanette Christiansen, 43, har været ansat som seniorkoordinator i KABs ældre- og handicapvenlige boligforening Husum Vænge i 13 år.  Her står hun for fællesaktiviteter som sangeftermiddage, banko og udflugter og går også på individuelle beboerbesøg. For at få en bolig i Husum Vænge, skal man visiteres af kommunen.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2093 )

0

Læseliste