26. MAR. 2020 KL. 13:20

Pulje til kultur i udsatte boligområder åben igen

gadeidraet.jpg

Slots- og Kulturstyrelsen har åbnet for ansøgninger om tilskud til kultur i udsatte boligområder. 

Puljen "Kunst og kultur i udsatte boligområder" støtter projekter indenfor kulturområdet, der gennem kulturelle indsatser skaber inklusion på tværs af generationer og sociale, kulturelle og religiøse forskelligheder. 

Der er deadline for ansøgninger den 17. april 2020. 

Læs mere om kriterierne og søg puljen


Hvem kan søge?

Partnerskaber mellem kulturelle og boligsociale aktører kan søge puljen. Med kulturelle aktører menes f.eks. kulturelle og folkeoplysende foreninger og organisationer. Med boligsociale aktører menes f.eks. boligforeninger, beboerforeninger, daginstitutioner, relevante afdelinger mv. i kommuner, skoler og klubber, der er tilknyttet de udsatte boligområder og helhedsplanerne.

Hvad er formålet med ordningen?

Puljen skal fremme kulturelt medborgerskab blandt beboere i udsatte boligområder gennem projekter, der anvender kunstneriske og kulturelle redskaber. Projekterne skal bygge på demokrati og dialog og skabe kulturelle fællesskaber og integration i samfundet.

Puljens målsætninger


Hvad støtter puljen?

Puljen støtter projekter inden for et bredt defineret kulturbegreb. Det omfatter folkeoplysning og kulturarv, herunder billedkunst, film, teater, litteratur, musik, dans, arkitektur og design. Puljen støtter desuden projekter, der blander kultur og idræt, men ikke projekter, der alene drejer sig om idræt. Puljen støtter både projekter med specifikke målgrupper og projekter, der går på tværs af generationer. Projekter, der modtager støtte, skal indgå i vidensdeling- og netværksaktiviteter.


Der gives ikke støtte til:

Læs mere om puljen og de projekter, som puljen støttede i 2019

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste